- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Вредят ли сайтовете за запознанства? (impulse, facebook)
Как ти е facebook-a,ако не нахалствам,просто ми е интересно,защото ми се виждаш доста интелигентен.. хихПървоначално написано от amk933
![]()
Завистта няма почивен ден!
Фейсбук и за мен не е сайт за запознанства. Просто е удобно място за комуникация с познатите ми, понеже не всички ползват скайп, а на някои им нямам телефоните и нямам възможност да се срещам с тях.
Освен това ми е по-удобно да кача снимки от дадено събитие във фейсбук един път, отколкото да пращам на 10 човека поотделно.
Даде ми и възможност да преустановя контакти с хора, чиито дири бях загубила и смятах, че надали ще срещна повече.
Не ме интересува кой какви позьорски снимки си качва. Хората, с които комуникирам, не си качват снимки, правени по тоалетни.
"... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
~
When I see you, you make me lose all control
Like a fire, burning deep in my soul!
Хм не съм съгласен, фейсбоок ти помага да опознаеш някой, стига да имаш желание. Пример: бях на дискотека с приятел и негови познати, запознах се с момиче и тъй като в дискотека няма как да опознаеш някой, чрез фейсбоок в последствие научих мн за нея, нейните интереси - хобита, къде учи, с какво смята да се занимава, къде ще кандидатства висше и прочие. В интернет си свободен да пишеш когато си поискаш, може да обмисляш нещата преди да ги кажеш(напишеш)[не си притиснат в някое кафене, чудейки се какъв безсмислен, налудничав въпрос да зададеш, за да избегнеш неловкото мълчание]. Много тийнове имат проблем с комуникацията, чрез интернет я преодоляват, много по-лесно е да се опознаеш с някой през интернет, да "разчупиш леда", за да може в последствие и в "реалния" живот да контактуваш с него. През интернет не се изпитва страх от това да бъдеш отхвърлен, стресът е драстично по-малък от дадена случка в "реалния живот". Всичко в интернет е до приоритети, ако поставяш чата във фейсбоок(или скайп) пред това да излезнеш с някой на разходка, кафе и прочие е твой проблем, ако предпочетеш да играеш Фифа2000 вместо да изиграеш един мач с твои 15 приятеля примерно, пак е твой проблем. Поставяйки интернет пред "реалното" може да доведе до проблеми, в противен случай носи само плюсовеПървоначално написано от w0sh
пс. Избягвам да се присъединявам към групи във фейсбоок, според мен повечето са лицемерни, не мисля, че примерно петстотинте хиляди присъединили се към "помогнете на Хаити" наистина се интересуват от случилото се.
The Spark