- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Как да си сглобя клавиетурата.
Значи аз си разглобих клавиетурата и като я сглобих тя небачкаше някой ако може да ми даде клип или снимки как да я сглобя.
Хмм, не съм си играл да разглобявам моята, но май кабелът отива към една платка, виж дали всичките кабелчета имат връзка с платката.
Разкажи по-подробно.За къв чеп си я разглобявал ??Първоначално написано от torres4o0o0o
![]()
-Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
-Учи се от вчера, живей за днес, вярвaй в утре!
Аз преди 2 дни разглобявах моята на съставните и части, за да почистя копчетата, както и боклуците попаднали между тях... Отне ми точно 2 часа от започването на разглобяването, до измиването на всяко едно отделно копче от нея, след това чаках да изсъхнат и накрая ги подредих - все едно редях пъзел по картинкаВ резултат от тези мой действия клавиатурата ми придоби "чисто - нов" вид (все едно сега съм си я купил, а не преди 4-ри години)
![]()
- Най-хубавия момент беше, когато отново заработи...![]()
"torres4o0o0o" - Не съм се сетил да правя снимки, но явно ти нещо си объркал при сглобяването... Виж дали платката е влязла на мястото си или дали не си я обърнал!!! Ето малко снимки, които изрових в нета:
http://www.modreactor.com/_articles/...ard_mod/16.JPG
http://www.modreactor.com/_articles/...ard_mod/22.JPG
Първоначално написано от doomkillerr
Моята колкото и да я чиста, няма да стане като нова, щото са изтъркани копчетата от писане![]()
Ако имаш предвид буквите и клавиатурата ти е някоя скъпа, можеш да помислиш и за този вариант: >>>ТУК<<<Първоначално написано от Reaper93
Не е скъпа(обикновенна DELUX 12 кинта ;д), и не ми трябват лепенки..Познавам си копчетата
Само, че трябва да я чистя, щото в миналата намерих хлебарка,чипс,снаксове, прах и разни други мръсотии![]()
не си и представям кво е у васПървоначално написано от Reaper93
КАЗАХ миналата клавиатура, демек преди 4-5 години..Тогава бях на 11 някъде, и ядох много пред компютъра, а хлебарката незнам от къде беше(по принцип унас няма хлебарки...А теб кво те интересува, какво е унас?Убеден съм, че е 100 пъти по добре отколкото при тебе!Първоначално написано от ThEKiNgG
За нищо на света не бих си изчистил клавиатурата. Аз ядене не изхвърлям. ^^
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Да нося бира тогава и да я почистимПървоначално написано от Chacho
![]()
Ах клавиатурата ми е чиста, ама няма нищо носи бира...Ше чистим хладилникаПървоначално написано от Cybershot
![]()
И на това съм съгласенПървоначално написано от Reaper93
![]()
Имаше един лаф, че "истинския хакер, никога няма да умре от глад... той ще продължава да се храни с трохите останали между копчетата на клавиатурата му!"Първоначално написано от Chacho
![]()
И ще има поне един месец интернет от кеша на прокситоПървоначално написано от doomkillerr
![]()
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Баща ми разглоби моята клавиатура нещо прекъснаха кабелите наприви ги тои както тряя обаче като я оправихме не работеше мн странно помислих си че платката е изгоряла ала как щее изгоряла като клавиатурата свети а копчетата не бачкат !!
Платката не допира добре до крачетата на печатната платка на клавиатурата, които я свързват с лампичките и кабела!Първоначално написано от RadioMan
Тоест това:
Трябва да се сложи хубаво така:
Има две винтчета, които стягат едната към другата, като от долната страна има една силиконова подложка и желязна планка!![]()
Не всички имат винтчета.Моята нямаПървоначално написано от doomkillerr
![]()
П.П.Пиши ми на ЛС скайпа си /doomkillerr/
-Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
-Учи се от вчера, живей за днес, вярвaй в утре!
Е да, но лампичките светят. Може да не е вързан кабела хубаво. На снимката е показано. :>