- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Сериозен проблем с цикъла
Здравейте. Имам цикъл от 2-3 години. Там е работата,че вече ми закъснява ... 3-4 месец ?! Ако не и повече. Майка ми казва,че е наследствено,но това не ми помага. Отразява се зле и на психиката ми.
Съвети как да споогна за нормализирането му ?![]()
Иди на лекар. Досега преглед с ехограф правили ли са ти?
Вземи си талон и иди да проконтролираш нещата. Може ти назначат изследвания на половите хормони- вземат ти венозна кръв само.
Лечението е различно- от контрацептиви през синтетичен аналог на прогестерона до витамини А и Е по схема.
Водиш ли полов живот?
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Какви са тия глупости, наследствено било?!2-3 години не е много време, може би не ти се е регулирал цикълът, на колко години си? За пръв път ли ти закъснява толкова или по принцип ти е нередовен цикълът? При всички положения, отивай на гинеколог!
![]()
![]()
най-добре е да отидеш на лекар,който ще ти назначи изследвания и ще разбере на какво се дължи.определено не съм чувала,че наследствено може да и се случи,така че да ти закъснява с толкова....ама,дано всичко мине добре при доктора
![]()
Ами ако водиш полов живот, може и да си бременна, затова отивай на генеколог, в тая работа няма наследствено и не наследсвеноПървоначално написано от YourSecretFantasy
![]()
.. Бубо, бубо да не стане грубо ? .. Бубаа лази да не те прегазии !? [ musicc ]
+1Първоначално написано от pussucetka
Да добре...очаквате да е бременна от повече от 3-4 месеца и да не разбере..
Иначе наистина причината може да е нещо съвсем нормално,но за да си и ти по спокойна посети гинеколог.
just be
they say learning to love yourself is the first step,
that you take when you want to be real..
face up to the fact that you are who you are
and nothing can change that belief