Ок.. ситуацията е следната:

Аз съм момче на 18 години.
С едно момиче се запознахме преди около година и половина, когато тя се премести да учи от друго училище в моя клас.
Започна да излиза с групичката от класа в която съм и аз, и в последствие започнахме да си общуваме повечко, тя живее на около три пресечки от моя блок така, че се случваше и да я изпращам до тях.. премести се да седи пред мен, ходехме с компанията и тя заедно по кафета.. и, какво да направя, мамка му, започнах да градя по-силни чувства към нея.. стигна се до момента в който (преди около 3-4 месеца) й признах какво изпитвам към нея.. но, веднага получих "искам да сме само приятели, ценя много приятелството ни, не искам да те разигравам защото си свестно момче, и за това ти го казвам направо" .. Няма нужда да казвам как ми е било след това.. напивах се непрекъснато, развалих си отношенията с нея до момента в който не си и говорехме, като сме в една компания.. но, в крайна сметка успях да се оправя и да си стъпя отново на краката.. успях да я забравя... до някъде. Все още я има адската тръпка като я видя, все още мога да прекарам часове просто гледайки я.. за това момиче бих дал буквално всичко, дори и живота си.. Извиних й се за тъпите ми постъпки спрямо нея, все пак тя има правото да избере дали да е с мен или не, и тя беше направила избора си, аз нямах право да й се сърдя и да очаквам от нея да тръгне с мен, само защото аз я обичам.. и да, наистина, влагам пълното значение на думата обичам..

Както и да е, та, в момента сме с напълно възтановени приятелски отношения, все едно нищо от това не е станало, излизаме отново задено, говорим си.. но, тя явно е твърдо убедена, че цялата история с моите чувства към нея е била просто временно привличане, не осъзнава, че нито секунда не минава без да мисля за нея и колко много се радвам при всяка една възможност да съм близо до нея..

В крайна сметка, от една седмица се държи, нека да кажем, повече от приятелски.. прегръща ме, опира се до мен, помоли ме да ходим сутрин заедно на училище.. не мога да го разбера това момиче. Събра се с бифшия си преди 2 месеца и в момента са заедно, с него се чува доста често, говори си с него и пред мен и в същото време се държи както съм описал по-горе...
Несъзнателно ли го прави, или иска нещо повече? Тя беше тази която твърдо ме одряза, а е сега ми дава супер смесени знаци, все едно не знае какво иска!?

Моля ви, дайте съвет какво да правя.. Не искам да подхващам този разговор с нея, защото ме е страх да не ме одреже пак, но този път тотално да прекрати приятелството ни и аз да загубя всякъква възможност да съм до нея, пък било то дори и като приятел.