- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- притеснение...
...незнам дали има място за притеснение или не ,но снощи правих секс със приятеля си, бях 5 ден в цикъл..Сложихме си презерватив, но се скъса..за 1ви път никога до сега не се е късал.. знам, че не може за се забременее ако не е свършвал в мен / а той не е / , но има предеякулационната течност и знам, че има вероятност от нея да стане гаф. Сега незнам какво да правя дали да пия хапчета или.. няма място за притеснение, защото аз бях в последните дни от цикала си а приятеля ми не е свършвал в мен ? Моля кажете някой съвет![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Аз мисля че не си бременна ..
Но веднага ли усетихте щом се скъса?
Бургас
![]()
не ;( за това се притеснявам...
Но пък и ти си била в последните дни от цикъла ..
Аз мисля че няма нужда да се притесняваш ,но изчакай и си направи теста то ще се разбере после.
Бургас
![]()
Продължителност на МЦ?
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Първоначално написано от kalpazanka
около 5 - 6 дена.. но след това имах и малко кръв
Офффффффффффф, питам за МЦ, не за менструация!
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Доста професионално се изразяваш.Първоначално написано от kalpazanka
Каквато и да е продължителността, при 5-6 дена менструация, няма да е по-малко от 20 дена (по някакво изключение 20..) при 20 дневен МЦ и 5-6 дена кървене, овулацията би трябвало да настъпи някаде между 4-12 дни след въпросния 5-ти ден. В предеякулата има минимално количество сперматозоиди, а и те няма как да оживеят повече от 2-3 дена. Няма място за притеснение според мен.
ПС: Общо взето оплодителния период на жената трае около 6 часа на месец, но това е при желание за бременност. При случайност този срок доста се увеличава![]()
благодаря ви... и аз знам че вероятността е много малка и много бях се притеснила![]()
Овулацията се смята, като от датата на настъпване на менструацията се извадят 14 дни. В конкретния случай питам за продължителност на МЦ, за да се сметнат рисковите дни и да се отговори адекватно на въпроса дали има опасност. При 20 дни МЦ овулацията се пада на 6ти ден, така че тази твоя логика с 4-12 дни след въпросния пети ден само дообърква представите на и без това босите на тази тема тийнейджъри.Първоначално написано от TheMan
Здравейте... не знам дали тук е подходящото място да попитам... но ще питам... та въпроса ми е.. При първия път когато правиш секс.. нормално ли е да ти кърви околко 5-10 мин... : ) и на следващия ден да имаш слабо.. кафеникаво.. течение.. ??/
Нормално е 1вия път да кърви,но са кафеникавото течение на другия ден не съм сигурна дали е нормално.Може да се е разкъсало нещо вътрешно...Дано греша.
ахаам.. меси... аааа и трябва да ми дойде.. след 2-3 дена по прицип.. може да е и това.. : )
Ами ако ще ти дойде скоро значи,че това кафяво течение не е хубаво.Преди цикъл трябва да имаш бяло течение,а след цикъл кафеникаво.Ако не е така може би е станало нещо по време на секса.В смисъл нормално е да прокървиш при първи път,но другото не чак толкова.Много ли те боля?Той силно ли го вкара?Ако не е имало триене иии е бил по-груб или го е вкарал прекалено навътре може и за това да си прокървяла.Надявам се да нямаш разкъсвания,но за да си по-сигурна трябва да отидеш на генеколог.
Да прокървяли... то си беше кръв и то не много.. ама около 5 мин и нещо..Ем не да болеше много.. нее...не беше болка за умиране..ем да дано няма нищо сериозно.. мсс за инфото.. миличка... : )