- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Покачване на силата в удара?
с времето ще разбереш кое е по-добро и че най-добре е да ги смесиш двата спортта незнам в друг стил или друго бойно изкуство да се калиш повече отколкото в киокушин![]()
"В каратето ти трябва физическа подготовка защото там не се иска много голяма техника."![]()
![]()
моля ти се не се изказвай неподготвен
![]()
и ти за 3 години не си разбрал кой знае колко и като гледам и състезанията незнам какви състезания си гледал ?! според твойта логика излизаш като хамалин на спаринга и разчиташ на победа само от физическата си подготовка.
![]()
![]()
Физиката печели мачовеТехниката прави боя красив
![]()
В каратето точно техниката е всичко, в киокушина наистина се набляга много на физика, но физиката е просто допълнение
И няма лоши навици, нито лоши бойни изкуства...има различни видове самоотбрана и лоши бойци
ПП: Възможно е да разчиташ само на физическа подготова, ама това е до един момент, докато още сте на аматьорско ниво и техниката ви не струва...след това ако не се усетиш навреме, и цял живот на блъскаш мускули няма да ти помогне
ППП: Още веднъж Васето ми затвърди мнението че е пълен хамалин и няма нищо в главата...да си забравиш техниката по време на състезание значи единствено слаба подготовка и слаба психика..
Адреналина не трябва да ти пречи на техниката...техниката се учи докато почнеш да я правиш естествено и във всяка ситуация, а не като трябва да я ползваш да си забравяш граматиката![]()
Васе (предполагам мога да се обръщам така ? ), При профитата не знам как еОбаче при аматьорите имам известен опит и с техника трудно става особено при юноши
васе ще се опитам да те светна малко къде ги видя тия танкове е да вярно е малцина ги използват протекторите повече момичета. 3годишната ми кариера като каратист досега мойте крака, глава и ръце не са чували и виждали протектори (разбирасе това е по мое желание). Ще цитирам една фраза "Не става само с ядене иска и аклъл" наистина в началото разчиташ само на физика но при по-добър противник няма как да стане работата пък и на "улицата" както каза ти ритника при теб може да е точна но при някои по-добри това е решенито да се запазиши да вярно е че в ММА са позволени удари към главата с ръце защото сте с ръкавици при нас няма такива ръкавици а ударите към главата са само кихон техники
![]()
виж повече няма да споря с тебе не защото си прав а защото не му е тук мясото
п.с: на 18 години сам![]()
Не съм се занимавал много с карате, но определено мога да подкрепя shinkyokushin, че техниката е на първо място! Васето, виждал ли си каратист, който тренира година,две,три с лоша техника на изпълнение?
Най-много от всичко в каратето ми е направило впечатление кристалната техника на състезателите![]()
Този който не пада, не се изправя.
васе МАСОВО е тови при вашата федерация Киокушинкай-кан ако си от Пловдив (Емил Костов мисля че беше от там) скокни до Тракията и виж шампионите какво правят и тогава ми говори за двумесечнитети профисионалисти. Виж как стават работите при Валери , Елена Димитър Попов и Шихана. Иди там да видиш как се случва обратното на което ти каза как деца с 3 месечен опти ще победят човек с 3 годишен (Ти в случая)![]()
да вярно е че ММА имат доста добри състезатели не споря за това но има доста по-добри киокушинкайци в К-1 и ММА е да вярно е че и те минават няколко месечно обучение в ММА за граплинга и по-добро усвояване на ударите в главата ( мисля че това е единствения недостатък на нашия боен стил) а и по мнението ти че каратето не помагало на улицата тук си в огромна грешка и мога да се защитя защото бях свидетел на такова нещо а и противника беше бивш боксъор на Ботев Пловдив![]()
да така е..... скоро това няма да се случи
п.с: А ММА във Варна ли го тренираш
да аз затова те питам щото ММА клубове не съм чувал (не съм се и интересувал толкова де )
Васето, не можеш да сравняваш спорт, който е създаден за самозащита с такъв, който е създаден за състезания, подчиняващ се на правилници и т.н.може да се спори мноого, всеки със свойте виждания
![]()
Дайте "бойците" у форума да заформиме един чат, а![]()
Факт е, че каратето отдавна е станало повече съзтезание и спорт, отколкото самозащита...аз затова си тренирам отделно в къщи едно, в залата друго...
Да се биеш навсякъде можеш да се научиш, дори и сам...но има някои неща които залата ти дава и трудно ще ги разбереш на друго място![]()
харесва ми мнението на смешник нека да направим един конферентен чат или отделна тема на Бойците във форума![]()
да не спамим тук, който иска да дава скайп на личен![]()
За чата за бойни изкуства.
ЕДИТ: Идиот съм. Мислех, че пращам ЛС, а то написах отговор в темата. Както и да е, нека стои.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
По едно време имаше една тема, ама е някъде надолу по страниците...
Хубаво е да имаш добре тренирано тяло.... всичко друго е техника. Препоръчвам ти да се запишеш на някое бойно изкуство. Ако не можеш да си го позволиш или не ти се почва, можеш да намериш информация и видео материали за всички удари ( леви, десни прави, крушета и прочие ) , но пак казвам, че едно бойно изкуство от типа на Кикбокс или Тай бокс би ти помогнало къде, къде повече..![]()