.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 20 от общо 20

Кабелен интернет

Здравейте! Преди няколко дена си купих лаптоп и всичко е екстра с изключение на едно нещо. Аз съм с кабелен интернет и когато сложа кабела в лаптопа и опитам да се свържа не става. Нямам идея и как. Вие помагайте ! Мисля, че ми трябва нещо като това което ми е и на настолния комп. - шорт кът-а с който се свързвам ;д. Мерси предварително

Супер фен
    ама нещо изписва ли ти слагаш си буксата към лаптопа нали

Здравей! Преди доста време обяснявах на едно момиче от форума, как става това за което питаш... Ето я и старата тема: http://www.teenproblem.net/f/viewtop...831280#5831280

Предполагам, че и на теб ще помогне!

Успех...

Мега фен Аватара на xXxAngerfisTxXx
    Град
    Adidas City a.k.a. Бургас ве лек...
    Цитирай Първоначално написано от doomkillerr
    Здравей! Преди доста време обяснявах на едно момиче от форума, как става това за което питаш... Ето я и старата тема: http://www.teenproblem.net/f/viewtop...831280#5831280

Предполагам, че и на теб ще помогне!

Успех...
    точно! копирваш мак адреса от лан картата на компа, към ланкартата на лаптопа и ще има връзка!

Що не си купиш рутер? Ще имаш нет на всички машини.

Мега фен Аватара на MaGuSs
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от xXxAngerfisTxXx
    Здравей!

Успех...
    точно! копирваш мак адреса от лан картата на компа, към ланкартата на лаптопа и ще има връзка!

Що не си купиш рутер? Ще имаш нет на всички машини.
    Твърде сложно е
    -Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
    -Учи се от вчера, живей за днес, вярвaй в утре!

Аз рутер си взех ама някаде е загубен из нас и не ми се търси ;д.

МАС адреса си го знам, но лаптопа ми .. С виста е, но изобщо не отговаря на това което там си написал. Може ли да ми кажеш като за малко тъпичък как да се оправя на виста.

Мега фен Аватара на L0ST
    На мен пък ми звучи като VPN , PPoE или нещо подобно. Не мисля, че net-a му е DHCP.

Не съм много добре с мрежите, но може би ме разбирате. Направ звънни на ISP-то и те ще ти го оправят. Ние няма как да знаем как се свързваш към нета икакво трябва да се направи.
    Lexynnka

Цитирай Първоначално написано от Wojczek
    МАС адреса си го знам, но лаптопа ми .. С виста е, но изобщо не отговаря на това което там си написал. Може ли да ми кажеш като за малко тъпичък как да се оправя на виста.
    Значи гледаш това, което съм писал за Windows 7 - то важи в пълна сила и за Vista!

Обаче не забравяй, че трябва да си въведеш IP адрес, Subnet Mask, Default geteway и DNS сървъра... Това го правиш от: "Control Panel -> Network and Internet -> Network and Sharing Center -> Change adapter settings" - щракаш десен бутон върху иконата на мрежовата карта "Properties", след това щракаш където пише "Internet Protocol version 4 (TCP/IPv4) и бунона "Properties"... Въвеждаш нужните настройки, които ще видиш от компютъра на който в момента пишеш и имаш връзка с интернет! Тоест настройките на лаптопа и настолния ти компютър трябва да са еднакви!

П.С. - Нали виждаш мрежовата карта на лаптопа? - Щото може и драйвери да ти трябват за нея, пък да не си инсталирал...

Боже така се забърках.. Като отворя нетуорк анд шеринг сентър няма нищо.. Как да сменя МАС-а на лаптопа? А ти спомена и още нещо което трябва да направя ?

Боже така се забърках.. Като отворя нетуорк анд шеринг сентър няма нищо.. Как да сменя МАС-а на лаптопа? А ти спомена и още нещо което трябва да направя ?
    Ами стигам до извода, че нямаш инсталирани драйвери за мрежовата карта! Тая Виста, кога си я инсталирал и с нея ли си взел лаптопа?

Мега фен Аватара на L0ST
    Я кажи, има ли някаква аутентикация. Попринцип иска ли ти се някакво потребителско и парола?
    Lexynnka

Лаптопа е с виста хоум бейсик купен. И да, за да се свържа ми иска потребителско име и парола

Мега фен Аватара на L0ST
    Лаптопа е с виста хоум бейсик купен. И да, за да се свържа ми иска потребителско име и парола

Така си и мислеш и не мисля, че трябва да се променя мак-а. Просто трябва да се натрои VPN връзката.... Така си мисля аз.
    Lexynnka

А това как ще стане ?

Мега фен Аватара на L0ST
    Не мога да ти обясня, но още един въпрос. Когато си пуснеш компютъра предпоалгам трябва да отвориш един прозорец и да натиснеш Connect, за да се свържеш?
    Lexynnka

А това как ще стане ?
    Ето какво трябва да направиш: http://www.publicvpn.com/support/Vista.php

П.С. - И само картинките да гледаш, пак би трябвало да се оправиш!

Благодаря! Ще опитам и пак ще се консултирам със вас сигурно ! ;д

Мега фен Аватара на L0ST
    А това как ще стане ?
    Ето какво трябва да направиш: http://www.publicvpn.com/support/Vista.php

П.С. - И само картинките да гледаш, пак би трябвало да се оправиш!

Точно за това говорех и аз
    Lexynnka

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си