- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Тема за коли
това не е вярноПървоначално написано от Serseri91
е, не говоря за ферари звук, но специално моята е доста слаба, но като влезне в обороти звукът ми харесва много![]()
притежавам фабия, 1.4 бензин, 50 киловата - да чукна на дърво, засега съм много доволен от колата, нямам проблеми с нея - твърда, но не гадна возия, здрава... единственият недосатък е традиционно високият разход, но за това се премижва, по-добре да даваш пари за гориво, отколкото за сервизи.
приятелката ми има C3, дизелче, 1.4, 70 коня някъде... колицата просто е красота, над 210 000 км. е, а двигателят просто пее, без никакъв основен ремонт
карам го от време на време, има си доста доволна тяга, а любимата гледка на бордовия компютър е на магистралата, при 90 км/ч разходът, който показва е .... 2.6
количката е супер, като цяло новите поколения дизели ми харесват много, най-вече френските и японските
commonrail изобщо не трябва да се бърка със старите дизели
Добро утро, автоманяци и автоманячки, радвам се да Ви видяя! (всякакви прилики с обръщения на имагинарен образ от тв-ефир от недалечното минало са напълно случайни))
Така. Тъй като очевидно това е Авто-Темата за момента, ще я използвам да задам и аз един въпрос.
Като за начало, малко предистория: не ми се обяснява подробно (мога да го направя в следващ пост, евентуално, че в момента нямам и време), но – преди около месец имах инцидент с колата. По-точно: някакви идиоти счупили неща по нея, както е била на паркинга пред блока. Причина – никаква. Поне не мога да се сетя(също кой го е направил) – хулигани и пишман-хулиганчета в София- бол. Щетите са такива, че няма как да е в движение колата, макар и да е технически изправна. Съответно стойността на поправката не е особено малка, НО, аз имам каско откакто я взех, точно за тази цел уж.. Обаче.. започна едно ходене по мъките оттогава насам... Най-напред повече от ден ме размотаваха, докато бъда/ем наясно как ще ми изплатят обезщетението. Оказа се, че трябвало да чакам ‘експертна оценка’. Дотук добре: стандартна ситуация. Уча се в движение – две седмици чинно си изчаках за последната (празници, глупости, а и максимален срок – 15 дни; не съм и очаквал да ми бъдат нанесени парите по сметката по-рано). После (миналата седмица), когато най-сетне се обадих да проверя какво и що, се оказа, че според тяхната система (ДЗИ) не били нанесени някакви пари по каското. Такива, които аз съм платил още юли миналата година и разполагам със съотв. документ.. И така нататък.. През цялото това време колата е на охраняем паркинг (мразя охраняемите паркинги, да вметна само; безсмислени и неоправдано скъпи), защото няма как в този й вид да я оставя пред блока си, както си седи по принцип. Разбира се, за този паркинг платих месечна такса и скоро ще се наложи за още месец да го плащам. Което няма да сторя, междувпрочем, но както и да е. Утре вече се надявам да се доизясни всичко, защото колкото и хладнокръвен да съм по принцип, предстои да си имаме сериозни разправии... Както и да е.
За тези от Вас, които имат застраховка автокаско – към коя компания е тя? Директно ли я сключихте или чрез застрахователен брокер? Имали ли сте досега какви да е случки с колата, при които да се е налагало да използвате това, за което сте платили. Отреагираха ли адекватно?
Ами, никак даже. Само Corsa B 1.6-ците били правели изключение. :PПървоначално написано от sh3_1s_7h3_0n3
p.s.:
Пропуснал си едно важно възможно изключение – да имаш болен човек вкъщи, например и да ти е необходим отново автомобил, заради това. Тогава какво правим? Има и други възможни изключения, де. Иначе сравнително изчерпателно си изцвъкал аргументиран пост и доста хора биха се съгласили с него.Първоначално написано от BenSherman
Аз пък не искам да карам кола защото смятам,че ще съм опасен на пътя.
Имам разни проблеми със врата, коиот водят до епизодични причернявания и губене на контрол. Нямам книжка, не ми и трябва.
Lestat , много-много не мога да ти помогна.. единственото, което мога да ти кажа е, че не си единственият
опарванията от каското са пословични и затова все повече хора си задават въпроса защо да правят каско, дори и ако притежават скъпи автомобили, по простата причина, че тия са по-големи мошеници и от евреите
давам ти само един пример - на мой познат откраднаха колата срещу 1-ви януари
от тогава минаха 3 години, действия - няма
а най-големият цирк е, че го караха да си плаща вноските през това време.....
да не правя антиреклама, макар че заслужават, но мисля, че беше към армеец
Относно каско, имах вземане даване с ДЗИ, защото известно време работех за тях. Мой приятел си направи каско към тях, на два пъти го удряха и нямаше проблеми от страна на компанията, вършеха работата бързо и адекватно. Разбира се има и изключения.
При положение, че имаш документ, в който пише, че си платил вноските или направо накуп трябва да ти изплатят дължимото. Разбира се има значение и вида на каското, но ако е Пълно не би трябвало да имаш проблем.
В България няма перфектна застрахователна компания. Винаги преди да подписваш каквото и да е било към тях трябва да прочетеш всичко. Защото има клаузи, които ако не се прочетат на време после си патиш от тях.
Аз карам бмв(като истински баварец) 318и 116 коня, 1,8 двигател бензин. Колата е много здрава, макар че е на 14 години, единствения проблем е, че годи доста на градско...
Локо Пловдив и тесни пичkи майна.
Гадже на моя братовчедка претърпял инцидент след като му излезнала заднатя дясна гума от място, в движение.Колата беше за скрап, обаче му платиха 7 хиляди лв.,за пежо 206 от '98г., от каското.Не знам към коя компания беше, но явно има и такива случаи при които наистина ти плащат.![]()
А на теб, приятел, ти предлагам да изпиеш една чаша студена вода, защото едва ли ще изровиш нещо, само с разходите ще си останеш.![]()
Много гадно ..![]()
карам Fiat Tipo 1.6i.e ;д не е кой знае какво , но на тоя етап ми е достатъчно.Иначе съм се насочил към мини купър, голям фен съм им ;д
I am what I am !!!
Разбирам и се съгласявам. Обаче аз алтернатива нямам. Както казах – охраняем паркинг за мен е глупост, а и при положение, че е 50лв на месец за една година ми излиза осезаемо по-скъпо от каско. Пък и каското покрива повече възможни ситуации. Доста повече. На теория поне.Първоначално написано от OtherDimension
Имам документи да. За всяка една вноска поотделно и доста отдавна са внесени и четирите. Каското е пълно. На стойност към 350лв. Направих го чрез брокер – ‘Амарант ЕООД’. Не за друго, просто така беше най-удобно (офиса им се намира точно пред КАТ-Дървеница, където я регистрирах). Всичко е наред уж с изключение на това, че не им излизала нанесена първа вноска (плащал съм я юли миналата година). Говорих с ‘Амарант’ от тяхна страна всичко е наред и парите били преведени.. ДЗИ не за първи път им дава ‘грешка’ системата последните 3 седмици, както и да е. За смяна са предно и задно стъкло на колата в момента, на обща стойност към 1100лв. Утре ще говоря и с ‘експерта по случая’, защото нямало как днес. Ако не стане и утре, мисля да се обръщам към други инстанции вече.Първоначално написано от hamilcar
Не, няма. Аз не работя така. Ако се наложи ще вдигна шум и дори ще ги осъдя. Това е принципен въпрос вече. Платил съм за услуга, която очаквам да ми бъде предоставена адекватно и не става въпрос за объркан Double Whopper с Whopper, което ми се случи преди седмица в Burger King, примерно. Ако успееш да научиш към коя компания е бил застрахован онзи приятел на братовчедка ти, това ще ми е от полза. Колата ми е застрахована до средата на юли т.г. След това - отворен съм откъм алтернативи на ДЗИ в момента. Благодаря!Първоначално написано от Serseri91
Добре, няма проблеми, ще го разпитам подробно.
Machok, като какъв работиш ?![]()
лична охрана ми еПървоначално написано от Serseri91
![]()
Глупости. (:Първоначално написано от Serseri91
Аз нищо не чувам и не, не съм глуха. Даже ми се струва доста тиха чак ме дразни...
Лестат, именно!![]()
Разорена съм, но щастлива
Бедна, но мила
Висока, но здраво стъпила на земята
Нормална, но обсебена
Загубена съм, но пълна с надежда.
аз от коли не разбирам, нямам книжка защото за момента нямам и кинти...
кола нямам, обаче се кефя на ауди а3. От коли не разбирам и не ме интересуват. Ако ми трябва превоз с кола си имам приятели![]()
застрахователите са един дол дренки - необходимия трън в задника
аз за 25 тежки щети (за подмяна т.е. нови части) на застрахователна стойност 4000лв получих 1600лв от Бул Инс. Никога повече не бих им дал и лайно на тея
сложно еПървоначално написано от Serseri91
![]()
Поддръжката на новите коли е дооооста по-скъпа. Скоро за 2 дизелови дюзи по една педя парчето дадохме 1700лв бройката. Каква се оказа причината - вода в нафтата. Зарежда се изключително само и единствено на Лукойл..сами си правете изводи. Разбира се, друго си е новата кола - но на нашите пътища, и при нашите шофьори които рискуваш да те ударят на всяко кръстовище - поддръжката на такава кола не е за всеки.
А за звук при бензините ми говорете само от 5 цилиндровите нагоре.
по принцип имам 2-3 предположения кой може да е бил, но тоя който си мисля че е най-вероятно е 30 кила с мокри гащи и ако се изтърва може да има големи последствия а квато е путка ше земе да ме осъди... Ако е тоя същия, ше му изчукам приятелката, тва 100% повече ше го заболи щото е някъв Флюбен яко майнаПървоначално написано от Raybeez
![]()
Мен ме дразни, че всички са бахти жените, няма да ми каже квото има в очите или да ме викне да се разберем, ми ше драска и ме хвърля в разходи... типично женски постъпки, ама всичко се връща.
тва с местата много го обичам... още повече обичам да ходя на гости с лопата
Ама как става шмекера, tuzaro, отиваш на даскало и след часовете виждаш, че ти е надраскана колата ? O_o
![]()
![]()
Боооожееееееееее ... мен сега ще ме естрах да ходя с кола на училище![]()
tuzaro, бате, да не са некои папагли свършили тая работа... в съседния блоГ имаме корава група говеда и като се опраши на майка ми колата, която и аз карам, редовно си намирам послания..![]()
jebeš beyonce i neke lady gage dajte trube i rakije!
Едно е да пишат върху прашна кола, друго е да ти надраскат боята![]()
Не знам обаче дали пастиране ще помогнеТо е за по-леки драскотини.