Ох, аз съм много зле от години. Пия хапчета всяка пролет и пак се мъча като грешен дявол. Едно ще ви кажа - няма спасение. Има дни, в които ще сте си шен, има дни, в които ще е ад. И няма лечение.
Относно хапчетата - аз пих Телфаст и известно време бях доволна от него ("лошите" дни бяха сравнително малко), но организмът ми явно привикна и лекарството спря да ми действа. После пих Ксизал (още го пия, всъщност, но май и той вече няма ефект - преди 2 дни имах страшен пристъп). Сега май ще минавам на Ериус.
Опитала съм всички останали хапове (все пак, имам 10+ години опит с алергии) - засега тези са, които що-годе действат.
Има кортизонови инжекции (Дипрофос се казват, поставя се по една в началото на всеки алергенен сезон), има и такива... пръскачки за нос, в които също има кортизон. Те обаче са по-крайна мярка, обикновено се кара с хапчета, докогато е възможно.
Иначе единственото, което можете да направите, е да ползвате неароматизирани кърпички, да си миете лицето със студена вода (облекчава малко сълзенето) и да смъркате по мъничко студена вода - също помага временно. Още - стойте на хладно и избягвайте помещения с климатик. От алергените не можете да избягате - те са навсякъде във въздуха, но все пак не е идейно да ходите на разходка в парка, освен ако не е след дъжд.