.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 29

Hybrid View

Мега фен Аватара на babity

Имам проблем с продавачките

Не знам дали изглеждам тъпа, макар да е силно вероятно, ама просто се изумявам. Постоянно ме нареждат няк'ви непознати хора, основно продавачки. И после ми правят забележки 'що ги псувам и не искам да стъпя по магазините на главната. Преди един месец ме навика таксиметров шофьор, 'щото много съм го карала да обикаля. Днес ме навика едно миришещо на пръст бабе в златарски магазин. Аз я моля учтиво да ми покаже к'во мога да си взема за еди-си-колко пари (не бяха много малко, да каже човек, че съм я обидила с малка сума) и тя буквално ме навика, че не знам к'во търся. Еми кат' не съм слагала нищо такова през живота си как да знам к'во търся? Кажете ми, в мен ли е проблема или има нещо сбъркано в продавачките по принцип?

Цитирай Първоначално написано от BenSherman
    доколкото те познавам е в теб майна
    Нямам нищо против да го чуя. Направо е нечовешко.

Супер фен Аватара на filmimilmi
    Факт е, че има все по-малко дружелюбни хора. Но едва ли и ти несъзнателно ги подстрекаваш по някакъв начин към подобно отношение, явно просто имаш кофти късмет да попадаш на кофти хора напоследък.

Е, не са точно всички, но да кажем няк'во 75 - 80%. Останалите са няк'ви яки и си приказваме чат-пат. Даже ми се е случвало да ми кажат да си искам по - смело 'щото аз плащам. Така де, не съм няк'ва груба или нещо такова. Не знам... просто днеска имах работа за вършене и трябваше да обиколя целия център и ми скъсаха нервите.

Голям фен Аватара на Uptown_soldier
    Град
    Sofia city

Re: Имам проблем с продавачките

Кирилицата е задължителна!
    Punisherrr

Мега фен Аватара на SunSmile
    А ти що се оставяш да те навикват?! Сигурно си много неуверена или поне такава представа създаваш в хората...
    Според мен ти трябва да се промениш и да не оставяш няква бабичка да ти вика, а кво остава тъпанар - шофьор на такси, от който нищо друго не е могло да стане и цял ден псува по улиците и се нерви. Ти кво си виновна на някой, че му е крив света?! Нареждаш му ги едни 'хубави' и си заминаваш. Не знам какво и колко самочувствие имаш, но намери база, на която да имаш повече самочувствие и не се оставяй да те мачкат!
    Нея целуваш нали и
    нея лъжеш ти
    както мене лъжеш ти
    Щом дo мене той заспи
    знам, че искам да си ти
    трябва да реша ... трябва да реша...

аз па много мразя някоя селянка да ми говори на миекинко и да ми се надува, защото работи в магазинче на витошка... криви ги правя

че като е на Витошка да не е в Париж, а?!
    пък и в кварталния магазин да е, и в молчИтуУу, хич не ми пука на мене!!!
    Ако е нещо шеф на банка... да имам респект, ама като е прост човек и не става за нещо престижно, не прощавам
    Нея целуваш нали и
    нея лъжеш ти
    както мене лъжеш ти
    Щом дo мене той заспи
    знам, че искам да си ти

Цитирай Първоначално написано от SunSmile
    че като е на Витошка да не е в Париж, а?!
    пък и в кварталния магазин да е, и в молчИтуУу, хич не ми пука на мене!!!
    Ако е нещо шеф на банка... да имам респект, ама като е прост човек и не става за нещо престижно, не прощавам
    и шеф на банка да е, кво??? ти си му клиент и не може да се ебава с теб

Супер фен Аватара на stefity
    Град
    Варна...
    Цитирай Първоначално написано от Raybeez
    Аз имам много подобни случки, където заради тъпи продавачи нарочно не съм си купувал дадена стока, макар и да съм имал най-доброто намерение да го направя. После обичам да минавам и да им показвам какво съм си купил от конкуренцията - струва ми се много забавно.
    Наистина е забавно... и аз съм го правила.

Много пъти съм попадала на такива продавачки. Преди винаги ме вкисваха и ме нервираха, но след като започнах да си отварям устата малко повече нещата се промениха. След като с мен не се държат на ниво и с нужното уважение, то тогава не виждам причина и аз да съм учитива в каквато и да е била форма. Но пък съм попадала и на такива, при които чак не ти се излиза от магазина... някакви весели, лъчезарни, разговорливи, чак кеф ти става от пазаруването.

На мнение съм, че да си продавач не е за всеки, както си мислят повечето. Когато си на работа на която трябва да общуваш с много хора всекидневно трябва да си имаш на предвид, че държанието, начина на говорене, усмивката на лицето играят поне 80% от цялата работа.
    To strive, to seek, to find, and not to yield...

Мега фен Аватара на w0sh
    Град
    one foot on the gas, one foot in the grave
    Аз с продавачите винаги съм бил учтив. Даже със средностатичстическия човек на улицата говоря на Вие и отправям доброжелателни поздрави.

Ако е някой младеж на моите години обаче може и на ти да го заговоря. (особено ако е симпатичен/чна)
    If it wasn't for date rape, i'd never get laid.

и last.fm-ец

За мен няма проблем и на Ти да ми говорят. Аз съм по - простовата и не ми пречи, даже ми създава чувство за по - приятелска обстановка. Отделно, че съм извън всякакви стандарти и за дрехи, и за бижута и за какво ли още не и се чувствам като на тръни в "женски" магазини. Винаги съм се стремяла да улеснявам персонала както в магазини, така и в заведения. Да не говорим, че в кварталното кафе по самоинициатива някой път и сама си забърсвам масата. Труден клиент съм, 'щото не знам какво искам, ама се опитвам поне да съм любезна. Майка ми е виновна! Тя ми се караше, че не съм любезна. Като че ли преди ми беше по - добре.

^ Твоето е прекалено! Чак в кафето да си забърсваш масата?! А на сервитьорите ква им е работата?! Прекалено много позволяваш на хората да те контролират и да ти оказват въздействие, което в днешно време е много лошо, защото всеки гледа да ти се качи на главата и да изпъкне!
    Любезността си има граници! Твоето може би не е толкова любезност, колкото нещо друго... което ми бяга от съзнанието точно сега..
    Не трябва да навеждаш глава и да позволяваш да се държат с теб както искат!

Аз също проявявам любезност, поздравявам като влизам в магазин и излизам, слизайки от автобуса (междуградски) винаги казвам "лек път', "приятна вечер/ден". Обръщам се към непознати учтиво, говоря им на Вие... Но хора, които се надуят отсреща или си повярват малко повече веднага ги приземявам и падането е много мощно за тях! нека те подценят като влезеш в някой магазин, но да е защото не знаят с кого си имат работа, ако решат да сдухват някого.
    Не обвинявай майка си, а се нахакай и да не ти пука, не отстъпвай, когато някой е несправедлив към теб, правата ти, желанията ти, мненията ти.
    Нея целуваш нали и
    нея лъжеш ти
    както мене лъжеш ти
    Щом дo мене той заспи
    знам, че искам да си ти

Мега фен Аватара на Biskfitka
    Аз затова си имам няколко любими магазини и от тях си пазарувам.Продавачките са ми приятелки И не държа да ми говорят на Вие..предпочитам на Ти...

Авторката явно си прекалено добра
    Шофирай разумно - стигни жив!

Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    То зависи и как се представиш като клиент. На мен като ми дойде някой и пита, колко струва една стая, а на последвалия отворен въпрос "Каква по-точно" отговори с "Ми една стая" (което супер често се случва) получава директно по-висока цена. Самото му държание показва, че не е редовен по хотелите и си няма много идея. Ако ми каже "Добър вечер, търся стая - единична, непушач, по възможност към задната страна" - вече ти е ясно, що за човек е и получава и по-ниската цена + евентуално дори и по-хубава стая.
    Ако влизаш в магазин без конкретна идея, какво искаш си в неизгодна позиция и може да си тръгнеш с нещо, което продавача е успял да ти пробута, а не каквото ти си искал.
    Ако пък влезеш с ясна цел - може да си тръгнеш дори с отстъпка. На мен ми се е случвало понже си влязох и директно изстрелях модел, цвят и номер на единия продавач. Понеже нямаше точно моя номер, а само 1/2 по-голям (които ми пасна също много добре) и беше последен чифт изкарах и 10 евро отстъпка. Другия вариант е да кажа, че в еди кой си онлайн магазин го има за толкова пари и сега като съм го пробвал май ще си го взема от там, щото ххх евро разлика са доста - също можеш да си изкараш намаление (ако може някой приятел да е стеб и да го каже). За дрехи до ~15%, а за часовници и до 30%. То за последното е сигурно, че вианги има отстъпка в цената. Преди не питах, дали може да се направи нещо с цената, но в доста случай може. Тук не става въпрос за Ню Йоркър и подобните му.
    Ако изстреляш думите "Искам да огледам" или се луташ безцелно - на хората им става ясно, че не си потенциален купувач.
    Grumpy old madman

Супер фен Аватара на someonerandom
    Цитирай Първоначално написано от Canis_Dirus
    Ако изстреляш думите "Искам да огледам" или се луташ безцелно - на хората им става ясно, че не си потенциален купувач.
    Аз ако изстрелям "Искам да огледам" значи наистина нямам намерение да купувам,и тогава не ме интересува за колко смятат да ми продадат нещо...
    До говоренето на Вие-И аз си поздравявам,говоря на Вие и пожелавам Лек ден или приятна работа или нещо такова.Е,в кварталните магаини,където продавачките са едни и също от 10ина години(откакто се нанесохме)си говорим на Ти
    А инче на нелюбезни продавачки май и аз не се сещам да съм попадал.Може би е защото не обикалям много по магазините
    Във всеки случай,едва ли ще кажа нещо.Може да се ядосам,обаче лично за мен е по-срамно да направя сцена в магазина,отколкото да преглътна и да си изляза ядосан.
    When I get sad, I stop being sad and be awesome instead

Канисе, защо не се стремиш да продаваш на ракрейта?

Иначе аз също питам конкретно какво търся, за да си спестя време и нерви, а и за да ми бъде оказана помощ в търсенето. Когато оглеждам пак мога да си харесам нещо, но не искам да търся продавач-консултант сто години, защото е зает да дъвче дъвка...
    Защото рак-рейта е нереално висок за предложените условия. Смисъл цените варират според сезона, разни събития в града и тн. Обаче е факт, че въпросния ракрейт е с едно 6-7% по-висок от един новооткрит хотел в непосредствена близост и като се сравнят условията, то ние губим много яко. Пък и шефа е по-доволен, когато има гости, макар и на по-ниска цена, отколкото когато няма никакви.
    Така де - не сме се напаснали както трябва на новите условия. Началото на годината примерно беше доста зле откъм нощувки и цените ни паднаха. А истината е, че шефа не го бива много в маркетинга и особено общуването с клиенти. Да не казвам, че пърото ревю в tripadvisor се казва Assaulted by the owner
    Grumpy old madman

babity,
    направо ти препоръчвам да отидеш в някой магазин и да предложиш на продавачите ТИ да ги обслужиш, че така като гледам натам отиват нещата.
    При положение, че ти се оставяш собственоръчно да те третират така и не им демонстрираш по никакъв начин, че това не е правилното отношение към клиент, какво очакваш?
    Разбира се, не казвам, че обслужващият персонал е освободен от вина, като цяло качеството на подобни услуги у нас е плачевно.

АХАХАХАХАХАХАХА

Ем, той ракрейта по презумпция си е висок, но и аз честно да си кажа не мога да си представя, че все още има хора, които идват без резервация, но и тук говорим за различен тип хотели естествено. За мен ракрейта е просто една величина, която при изготвяне на договор за преференциални цени на нощувка да смае клиента и после да се насере от кеф при вида на предложената "специално и единствено" на него преференциална цена.

Иначе винаги е по-добре да си пълен на по-ниска цена, защото празната стая генерира само разход...
    На теб ти е смешно, обаче на какви скандали са ставали
    А то хотела понеже е до гарата и често идват хора, които са си изпуснали влака примерно, а понеже има и доста дискотеки наоколо идват и двойки - момиче с момче, две момчета и дори един път две момичета, които се целуваха най-нагло пред мен. Излишно е да споменавам, че бяха уникално отвратителни и по-скоро бих се възбудил от момченца.
    A който не сравнява цените в интернет в днешно време е супер тъп. А такива колкото искаш. Плащат с по 20-40% отгоре.
    Grumpy old madman

Зависи, зависи.
    При мен са идвали руснаци - спира кайен турбо с с руска регистрация и от него слизам трима - целите гучи, версаче, обувките от крокодили и понеже няма пред кого да се покажат се пазаряха като циганчета и се натискаха 3 да спят в стая за двама.
    Ако бяха в Москва пред хората щяха да платят 2 пъти повече, ама като няма пред кого да се покажеш
    Grumpy old madman

Това си е до възпитание.

За да мога да си угаждам на лиготиите, на този етап и аз съм продавачка. Честно казано изобщо не се интересувам от работата си, нито ме кефи магазина, нито началството... пълна скръб. Поради тази причина не си давам почти никакъв зор. Да, ще помогна на колега, ще го сменя и т.н., но хич не се впрягам. Затова и дискретно ме помолиха да напусна, ама това е друга тема.

Въпреки това никога не бих си позволила да се държа зле с някой клиент... независимо, че едно 60% от влизащите са ми противни още от вратата. Когато видя адекватно държание от другата страна, аз също се държа добре. Ако ще да ми спретне работа като за 20 клиенти, ако е културен и любезен - няма проблеми. Просто не съм грубиян и съм възпитана на елементарно отношение.

Едва ли вината е в тебе. Просто попадаш на простаци, на които си има "виновна", че са бакшиши или продавачки...е, сори.
    Ще ти подаря ядрена глава,
    влажен динамит, тротил, цветя!
    Ако бях това, което си сега,
    мой приятелю, бих се взривил...

Град
    Okinawa
    Сърдитите продавачки доста често ги улучвам и аз. За това си имам магазини от които пазарувам, а в други дори да ми е харесала дадена стока не влизам.
    Последният фрапантен случай, който ме сполетя беше следния..
    Влизам в един магазин за обувки и си харесах един модел, след което съвсем учтиво питам дали има 40 номер или евентуално 41 (да, има тоя номер, купих си ония ден.. ), при което тя ми подхвърля обувка с размер 38 и ми вика "На, ще ти станат!" Съответно аз втрещена, но все така учтива отговарям, че просто няма как това да се случи, а тя най - нагло ми отвърна "Търсих ги 2 часа, за кво ми загуби времето - имам си и други клиенти!"
    Останах безмълвна
    In the grace
    Of this love
    We rise in pain
    And death is not far away
    And soon we'll sleep
    And never wake up again

Понякога помагам на майка в магазина и мога да кажа ,че дори след един кофти клиент деня ми се превръща в кошмар!
    –Добър ден! ( + усмивка през целия престой на клиента в магазина)
    -Ъъ...Здрасти.. (ако е късмет)
    -Мога ли да ви помогна?
    -Ъъъъъъъъ....Дай да вида ей тия дънки!
    -Кой номер?
    -Ми кът за мен няаш ли нещо?
    -Кой номер носите?
    -Така кат мъ гледаш кой номер носъ?
    .............
    -Довиждане! /Приятен ден!
    -Ъъ..Да!Чао. (пак казвам -АКО е късмет)
    И очаквате след няколко подобни разговора всички продавачки да са мега любезни? (:
    So what if you can see the darkest side of me
    No one will ever change this animal I have become..

Държанието на 90%(и повече) от клиентите от отвратително.Винаги съм любезна с всички,но работя най-много по 2-3 пъти седмично.Представям си какво им е на хората,които работят всеки ден.
    Не е приятно да ти крещят,когато попиташ нещо ,но се поставете за момент на мястото на продавачите.Не кавзам ,че това ги оправдава.Просто се замислете (:

Нещата скоро ще тръгнат към спор ;D Исках само да изкажа мнение като свидетел и на двете страни (:

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си