.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 41 от общо 41
    Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Цитирай Първоначално написано от InnoraX
    Цитирай Първоначално написано от yakuza_
    Вади медицинско и го съди ако имаш някакви "щети"
    Човек, занимавал съм се с такива неща и мога да ти кажа, че за разлика от другите Европейски страни, тук нещата стават болезнено бавно. Докъто отиде за медицинско ( което струва 60 лв. ), докъто стигне до съд, няма вече да има доказателства. За да стигне до съд трябва да се занимава поне един месец, с какви ли не простотии, както написах по-горе " Не се знае седящия срещу теб, какви лъжи и простотии е наговорил и написал ", т.е. може да си навлече само проблеми! Ако не може да докаже, че е бит без причина, то другата страна може да го обвини в лъжесвидетелстване и толкова ще го нагази, че му е бедна фантазията. За съжаление в България такива проблеми не се решават със Съд, освен ако " тати и мама " изкарват по 5 хилядарки месечно.
    Извод: Или се скатавай кротко и си мълчи, или отиди и си разреши проблемите, както подобава.
    Това медицинско ще си го изкарам без пари. Точно заради такова мислене хората не знаят правата си и се страхуват да кажат нещо срещу някой. Според мен мисленето ти е грешно. Следната случка: момче удря друго с камък и му чупи зъба, бащата го съди за телесна повреда и му носи касовата бележка от зъболекаря + още някакви пари.
    n00bs

Супер фен Аватара на InnoraX
    Когато ме бяха пребили като куче, докъто си искарам медицинско ( на мен не ми е безплатно ), вече нямаше смисъл да се разправям, най-малкото защото трябваше да плащам за адвокат. За мен за момента това са излишни пари с които не разполагам. Ходенето по съдилища за мен са изгубени пари, време и нерви. А мнението ми се гради на факта, че аз нямам " Татко " който да ми плати разноските за адвокати и медицински, нито пък да отиде да ми вземе медицинско, защото аз уча и работя и нямам време за такива работи.

Супер фен Аватара на YouDontKnowMe
    Цитирай Първоначално написано от InnoraX
    Когато ме бяха пребили като куче, докъто си искарам медицинско ( на мен не ми е безплатно ), вече нямаше смисъл да се разправям, най-малкото защото трябваше да плащам за адвокат. За мен за момента това са излишни пари с които не разполагам. Ходенето по съдилища за мен са изгубени пари, време и нерви. А мнението ми се гради на факта, че аз нямам " Татко " който да ми плати разноските за адвокати и медицински, нито пък да отиде да ми вземе медицинско, защото аз уча и работя и нямам време за такива работи.
    Ами, не всички имат "татко" . И аз нямам такъв.
    Ако похарчиш пари за адвокат, после ще си ги върнешс неустойката, която лошите типове трябва да ти изплатят. Хората казват "не мога, нямам възможност," , защото не искат и не им се занимава. А това е друг въпрос.
    Ако на мен отново ми се случи подобно нещо, без да се замисля - ще правя, ще струвам, ще си търся правата. Една от причините , че в БГ е безредица е, че хората не си знаят и не си търсят правата.

Добре де ти наясно ли си колко трябва да похарчиш за адвокат, и колко евентуално ще спечелиш от подобно дело?

Мега фен
    Град
    Tam kyDetO Sym veChno vLubenA
    Какво дело аз не мога да разбера?

В моя случай се случи следното : Седяхме на една пейка с приятеля ми, дойдоха двама "Големи Мъже" и решиха, че ги дразним. Започнаха да удрят, единия ми удари неколко тупаници и на мен и после дойде охраната от дискотеката в територията, на която бяхме. Дойде полиция. Писахме обяснения и жалби. Направиха същото и те. После отидохме до болницата, прегледа ни лекар (безплатно). И всичкото това се случва може би около 2-3 часа през нощта. След около седмица ни се обадиха да отидем, само аз, приятеля ми и единия от тези двамата. Оказа се, че са написали, че само единия е участвал. Казах, че не е вярно и го повикаха. Дойде, подписахме и 4-мата, че трябва да платят обезщетение от сума, която съда трябва да определи (щеше да е много по-добре и с медицинско, само че не успяхме да извадим, но това е друг въпрос). Не съм била нито по съдилища, нито ми се е налагало да плащам за адвокат. Още повече, че тия същите Големите подадоха ръка за извинение като дойдоха.
    Моя баща като разбра, беше готов да ходи да се разправя сам с тях, но първо искаше да види какво ще свърши полицията. Е, според мен тя си свърши необходимото, а аз не съм дала и пукнат лев за това. Пък и не ми е отнело коооой знае колко време да отида 2 пъти да говоря с полицията.

Цитирай Първоначално написано от Nadelina
    Какво дело аз не мога да разбера?

В моя случай се случи следното : Седяхме на една пейка с приятеля ми, дойдоха двама "Големи Мъже" и решиха, че ги дразним. Започнаха да удрят, единия ми удари неколко тупаници и на мен и после дойде охраната от дискотеката в територията, на която бяхме. Дойде полиция. Писахме обяснения и жалби. Направиха същото и те. После отидохме до болницата, прегледа ни лекар (безплатно). И всичкото това се случва може би около 2-3 часа през нощта. След около седмица ни се обадиха да отидем, само аз, приятеля ми и единия от тези двамата. Оказа се, че са написали, че само единия е участвал. Казах, че не е вярно и го повикаха. Дойде, подписахме и 4-мата, че трябва да платят обезщетение от сума, която съда трябва да определи (щеше да е много по-добре и с медицинско, само че не успяхме да извадим, но това е друг въпрос). Не съм била нито по съдилища, нито ми се е налагало да плащам за адвокат. Още повече, че тия същите Големите подадоха ръка за извинение като дойдоха.
    Моя баща като разбра, беше готов да ходи да се разправя сам с тях, но първо искаше да види какво ще свърши полицията. Е, според мен тя си свърши необходимото, а аз не съм дала и пукнат лев за това. Пък и не ми е отнело коооой знае колко време да отида 2 пъти да говоря с полицията.
    О, боже! Това е шанс 1 на 1000... твоя случай е огромна рядкост. И ми писна да обяснявам, не четете достатъчно добре пост-овете ми! Ако ги бяхте прочели, щяхте да схванете. Аз лично приключих по тази тема.

Мега фен
    Град
    Tam kyDetO Sym veChno vLubenA
    Не, не можеш да кажеш, че е на 1 на 1000, защото не ти се случва подобно нещо всяка седмица, за да имаш голям опит в подобни ситуации и да твърдиш това. Нали?

Супер фен Аватара на BlackWings
    Град
    във форума
    Да те пребият теб ей-така като куче и да ти смачкат фасона, да ти направят достойнството на нищо , и ти , след като смирено си събереш зъбите от земята , ако изобщо можеш да станеш , да вирнеш глава и да "не ти прави впечатление" , понеже си много "интелигентен и си над тея неща" , изобщо не мога да го нарека достойно и извисено. В разрез ми влиза с разбиранията , свързани с чувство за справедливост.

То е ясно , че си над тях , акъла им е толко да започват първи побоя. И не че пропагандирам физическата саморазправа , обаче ако разчиташ на някакво възмездие свише и отмъщение от колелото на съдбата и великата карма и т.н. има да останеш разочарован.

Така че цивилизованото си интелигентно отношение остави за интелигентните хора , на простака - с простащина.

Аз ако съм на твое място.. казвам тии взимам един дарвен кол или бухалка... ще ги хвана в тамното кат се пребират ако са бели много хора пред кащите им един по един ще ги пера... ебах тяхната майка няма майтап!

Цитирай Първоначално написано от BlackWings
    Да те пребият теб ей-така като куче и да ти смачкат фасона, да ти направят достойнството на нищо , и ти , след като смирено си събереш зъбите от земята , ако изобщо можеш да станеш , да вирнеш глава и да "не ти прави впечатление" , понеже си много "интелигентен и си над тея неща" , изобщо не мога да го нарека достойно и извисено. В разрез ми влиза с разбиранията , свързани с чувство за справедливост.

То е ясно , че си над тях , акъла им е толко да започват първи побоя. И не че пропагандирам физическата саморазправа , обаче ако разчиташ на някакво възмездие свише и отмъщение от колелото на съдбата и великата карма и т.н. има да останеш разочарован.

Така че цивилизованото си интелигентно отношение остави за интелигентните хора , на простака - с простащина.
    Съгласна съм с този пост!!!Простаците не разбират от интелигентно държание и най-малкото не го заслужават ,ако са направили нещо лошо на някого без основание!Простакът си е простак и за жалост трудно може да се оправи!Преди 2,3 месеца имах известен проблем с един такъв ,,батко'', който се мислеше за много умен и ми правеше проблеми,понеже аз не можех сама да се оправя с него, извиках мой братовчед да отидем при него да поговорим,но онзи като видя че съм с момчета и полудя и беше готов да се бие!Ние му казахме по интелигентен начин ,че никой не иска да се бие с него,но нали знаете простакът не разбира!!!Като видях ,че нещата може да станат сериозни казах на моите хора да се оттеглим и си тръгнахме!С някои изроди не можеш да излезеш на глава, камо ли ,по някакъв начин да се разбереш с тях!!!За щастие нещата се оправиха писахме обяснения глупости и вече не е правил проблеми!Та не разбрах аз за какво точно са набили автора на темата,не знам точно каква е ситуацията,че да дам някакъв съвет,но съм съгласна за правата на хората в България,трябва да си ги отстояваме...естествено че знаем,че е трудно,но иначе държавата ни няма да се оправи!

Тайната на музиката е че тя започва там, където думите
    свършват.

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Преди половин година бях пострадал леко, в случая бяха виновни едни "познати" заради който аз го отнесох, както си спах в колата. И след около 1 месец тоя "познат" заради който аз ходих син, се обърна с колата, така, че не подценявайте кармата !
    n00bs

Град
    Тъмният силует в стаята ти
    Око за око, зъб за зъб с добавен по избор задълбочен интерес, винаги четворно, даже стократно .
    С празни за истината глави,
    Пълни само със лъжи
    Жалко стадо вървящо без цел....

Повече от фен Аватара на Kmet4e
    Око за две,зъб за чене ! > Това не е много вярно ! Смисъл аз бих направил севъзможни начини да прецакам човека преди да да предприема крайни мерки .. Ще се съдим, медицинско ли или нещо друго ще извадя там .. Ако не плащам 100 лева на някой по якичък и гледам как му размазват главата по бордюрите ! Обаче помнете че бог забавя но не забравя ! > Ако ти си виновен си си го заслужил ако той е виновен ще му се върне 2-но
    Аз не съм различен а просто вие сте еднакви !
    Истинското момиче има достойнство,самочувствие,н о не е нагла..Тя е силна,но е мила..Има свой стил,свой вкус..Готина е ,но не е фукла.. Sexy e,но не е к*рва

Супер фен Аватара на Linns
    Град
    Милано
    Всичко се връща рано или късно от самия живот.. Не прави нищо ти, не падай на нивото на тези хора, защото ако се замислиш реално, няма никакъв смисъл..

Давам ти съвет да не им отмъщаваш,защото ще стане по-лошо.Те сигурно на това се надяват ,че още един път и по-ожесточено да те пребият. По-добре ги отбягвай.Но пък е тъпо като им мълчиш ти се качват на главата имам опит в това. И аз съм в доста трудно положение уж гледам да не ги обидя или засегна мълча си стоя си ,а въпреки това мои съученички по всякакъв начин ме нагрубяват и предизвикват и това не е решение пък.Най-добре ги отбягвай,но определено отмъщението до нищо хубаво няма да доведе.

<тия работи са вършели работа като сме били мамуни сега вместо да се мачкат физиономии се мачкат психики.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си