Какво дело аз не мога да разбера?

В моя случай се случи следното : Седяхме на една пейка с приятеля ми, дойдоха двама "Големи Мъже" и решиха, че ги дразним. Започнаха да удрят, единия ми удари неколко тупаници и на мен и после дойде охраната от дискотеката в територията, на която бяхме. Дойде полиция. Писахме обяснения и жалби. Направиха същото и те. После отидохме до болницата, прегледа ни лекар (безплатно). И всичкото това се случва може би около 2-3 часа през нощта. След около седмица ни се обадиха да отидем, само аз, приятеля ми и единия от тези двамата. Оказа се, че са написали, че само единия е участвал. Казах, че не е вярно и го повикаха. Дойде, подписахме и 4-мата, че трябва да платят обезщетение от сума, която съда трябва да определи (щеше да е много по-добре и с медицинско, само че не успяхме да извадим, но това е друг въпрос). Не съм била нито по съдилища, нито ми се е налагало да плащам за адвокат. Още повече, че тия същите Големите подадоха ръка за извинение като дойдоха.
Моя баща като разбра, беше готов да ходи да се разправя сам с тях, но първо искаше да види какво ще свърши полицията. Е, според мен тя си свърши необходимото, а аз не съм дала и пукнат лев за това. Пък и не ми е отнело коооой знае колко време да отида 2 пъти да говоря с полицията.