- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Сок от моркови вреди ли?
аз съм на 14 и секи ден пия по някаде 250мл сок от моркови![]()
Вярно ли е че може да ми стане нещо на белия дроб или на другите органи
Говоря за 100% сок от моркови обаче не пия цял ден това а мн други раб
Липсва описателно заглавие!
kalpazanka
нищо не мое ти станеПървоначално написано от MaxXissaa
На белия дроб - не, на черния (ако не се лъжа, при него ставаше увреждането при прекален прием на Витамин А), но за да ти стане нещо, сигурно трябва да изпиеш 25 литра за един ден.
Най-много да почнеш да пикаеш оранжево (без майтап)
Трябва да пиеш егати огромното количество, за да се предозираш с витамин А![]()
нищо не мое ти стане ве,ти трябва да изпиеш сумати и нещо че да ти се прецака дроба...
пий и не се тревожи..
аз пък пия сок от лимони 100%![]()
Ауууу !Първоначално написано от Rounder
Пробвал съм неможах повече от 20 мл
![]()
и според мен нищо няма да ти стане - гледай само да не станеш оранжева![]()
![]()
If you can live forever what do you live for?
хах,дамм повечето ми фр. като ме видят как изяждам 2 кг. лимони,почват да се споглеждатПървоначално написано от MaxXissaa
![]()
Нищо не може да ти стане бе, кой те стресна така?![]()
Lexynnka
Брат ми нещо му стана по едно време(като замина в Англия) и започна да яде по 5кг моркови седмично и баба ми чела че ако прекаляваш има болест,при която кожата малко по малко става оранжева.
Не знам колко да вярвам![]()
I found someone I can trust..can you see that I am bound to you? ?
Не е болест, просто се отлага пигмент.-
В морковите не е ли предшественика на витамин А?
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
kalpazanke кажи и ти нещоПървоначално написано от kalpazanka
![]()
после да не пиша нова тема ОРАНЖЕВА КОЖА хелпп![]()
Да наистина и един мой познат стана оранжев![]()
![]()
Ама оправи ли се ?Първоначално написано от sunshine773
![]()
![]()
![]()
И след колко време ако е ДА ;d
Какво друго да ти кажа, освен че хипохондриците, писали в темата, са ти взели акъла?Първоначално написано от MaxXissaa
Отлагането на пигмент не е смъртоносно, още по-малко пък болест.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
омг ! знам че не е смъртоносно но ми стига да ходя с оранжева кожа ...Първоначално написано от kalpazanka
![]()
междодругото мерси че ми сложи заглавие![]()
Нищо няма да ти стане на черния дроб.
Но, ако нон стоп се наливаш с морковен сок,
няма да имаш нужда от солариум.![]()
“The Wu ist the way, The Tang is the slang, The Clan is the fammily”
... I`m fighting a holy war in the mental! ...
Морковите са богати на каротин, който в последствие черния дроб преобразува във витамин А (когато е необходимо).
Общо взето витамин А е много необходим за един организъм, НО в определени количества. Полезен е, защото без него имунната ни система сдава багажа и е податлива на инфекции от шарка до СПИН. Ретинола (витамин А) играе важна роля в синтеза на зрителния пигмент родопсин, който позволява на очите ни да се адаптират към слабата светлина, дефицитът му довежда до кокоша слепота и вроговяване на кожата.
Освен спомагането на зрителния пигмент, витамин А играе важна роля и за синтеза на надбъбречните и полови хормони. Мога да спомена дори, че повиша устойчивостта на организма към настинки грипове и инфекции.
Тук обаче има едно голямо обаче.
Взимането на големи количества витамин А за малък период от време може да доведе до повръщане, размазано виждане, раздразнителност, главоболие, дори болки в костите.
Редовен прием на повече от 10 000 IU (безопасната горна граница за витамин А), може да доведе до главоболие, загуба на коса, уголемяване на черния дроб и далака, не е шега работа. Дори има регистрирани смъртни случаи при прием на повече от 25 000 IU в рамките на един ден.
Не прекалявайте.
ULTRA VIOLENT SKIN BLOCK!
А можеш ли да ми кажеш това 25 000 IU колко горе долу чаши сок са или незнам ..... някакво сравнение да имам , защото въобще не сам я чувал тая мярка .. .Първоначално написано от SWASTIKA
![]()
http://www.puls.bg/forum/viewtopic.p...&t=9750#p43330
Виж тази тема.
Болеста с оранжевата кожа се казва "Хиперкаротинемия".Но това е мисля че ако ядеш само моркови , ноктите и ръцете ти стават оранжеви.
I found someone I can trust..can you see that I am bound to you? ?
1 IU е биологичен еквивалент на 0, 3 микрограма ретинол и 0, 6 микрограма бета-каротин (САЩ), а в 100 грама моркови има повече от 11 милиграма бета-каротин.
ULTRA VIOLENT SKIN BLOCK!
Един приятел изяде 8-9 пакета от онея лилавите бонбонки теменужки и започна да пикае лилаво![]()