- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- ЗадачИ---------Помощ!!!!!!!!
Приятели помогнете ми утре ще ме изпитват.
Върху окръжност К са дадени точки A,BиC.Мерките на дъгите AB,BCиCA се отнасят както 1:2:3.Намерете ъглите на тръгълник ABC.
В окръжност K с център О са дадени две перпендикулярни хорди AB и BC.Точката Сделидъгата ABC в отношение 5:2.Намерете AOB иACB.
Центърът O на окръжност е вътрешна точка за вписания в нея ъгъл BAC.Мерките на дъгите ABиAC се отнасят както 11:7.Намерете AOBиABC,акоBAC=72.
Моляви помогнете.АКО МОЖЕ И ПО НЯКОИ ЧЕРТЕЖ.Мерси![]()
![]()
![]()
![]()
предварително.
sada
някои нямали да ми помогне
sada
Вече можеш да си сигурен, че си отказал поне един човек да ти помогне ... (Не визирам себе си)Първоначално написано от sasho94
5:55 pm; 6:02 pm ...
Аз лично немога да ти помогна и сори, че ти спамя темата. Ако не бързаш много, изчакай, има кой да ти помогне, ако се навие и му се занимава.![]()
"Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"
Ти не можеш да си обясниш това, което не разбираш. Разбираш ли?![]()
Sick of crying, tired of trying, yeah, I'm smiling, but inside, I'm dying..
Първата задача:
AB:BC:CA = 1:2:3 => AB=1x; BC=2x; CA=3x;
AB+BC+CA = 360 градуса
1x+2x+3x = 360
6x = 360
x = 60 градуса =>
дъгата АB = 1x = 60 градуса
дъгата BC = 2x = 120 градуса
дъгата CA = 3x = 180 градуса
т. А, B и C лежат на k =>
ъгъл А = дъгата BC/2 = 120/2 = 60 градуса
ъгъл B = дъгата CA/2 = 180/2 = 90 градуса
ъгъл C = дъгата AB/2 = 60/2 = 30 градуса
Чертежът е една окръжност с 3 точки на нея A, B и C, които са свързани в триъгълник, няма нищо сложно. Предполагам дадено, търси се и т.н. можеш и сам да си ги напишеш.
Другите мож би по-късно може да ги напиша...