Според мен тук се получава "кой кого търпи" и "кой над кого има власт" и двамата се съревновавате кой от двамата ще надделее над другия и ще бъде "глава на семейството" (в случая глава във връзката ви ).
На твое място не знам как биг постъпила. Вероятно и аз като теб щях да се изкарам жертва. (защо мисля, че се изкарваш жертва?-ами това изречение към края на поста ти "но той заслужава ли го").
Запитай се - ами и ако той смята като теб дали заслужаваш еди-си кви жестове, които е правил за теб? Като коне с капаци сте и двамата.
Него не го оправдавам, заради псувните, които е отправил към теб. Колкото и да сте виновни и двамата, не е хуманно да псува настоящата си половинка.
Инат, брат. Няма какво да те увещавам да отстъпиш. Ако ти се чака и имаш търпение изчакай го той да направи първата крачка към сдобряването, а ти обмисли как ще постъпиш ако това се случи. Но изрично го предупреди, че втори път наругае ли те-няма да му простиш, защото тогава вече както питаш"заслужава ли го"-не,не заслужава каквото и да било при подобно отношение.