Цитирай Първоначално написано от filmimilmi
Хич не вярвам. И сега ще кажете "я чакай малко, трябва да повярваш, за да се получи!". Е според мен също няма нищо лошо в позитивното мислене, но без подготовка и само с желания нищо не става. Едно са фантазите, друго е това да се впрегнеш в изпълняването на целите си. Аз мога да си мечтая 24/7 от някъде да се появят пари, но ако не се хвана на работа или не ударя някой джакпот, като второто си е вече въпрос на почти невероятен шанс, то тези пари няма да се появят в плик по пощата или пък под възглавницата ми. Въобще "The secret" е абсолютната гавра с надеждите на хората. Определено те умират последни, но голата вяра да чакаш нещо да ти се случи от самосебе си единствено благодарение на това, че си концентрирал мисълта си върху него не би довела до друго освен губене на време в излишни фантазии. По начало самата дума фантазия е обвързана с нещо хубаво, но изгубиш ли се в този свят на празната надежда в очакване на някакво чудо, просто ще си съсипеш настроението, когато прозреш истината, че не можеш да спечелиш от лотарията ако не пуснеш поне 1 фиш... Както и да е, разприказвах се много. Лично аз не виждам нищо лошо в това да вярваш в мечтите си, но тази боза "The secret" е предназначена като цяло за хора без воля, а пък и авторът й си е спечелил парите от наивиниците, които са си купили dvd-то или книгата. Това никога не съм го разбирал пък, да си купуваш неща, които уж да ти подобрят живота като ти вдъхнат кураж да се мотивираш и постигнеш нещо. Ами като първоначално си решил да се променяш в по-добра насока и това е достатъчно показателно, че вече имаш мотивацията, защо са ти необходими книжки и филмчета, с които междувременно само да си изгубиш ценно време? Ето и нещо много смешно по самата тема за "The secret". http://www.youtube.com/watch?v=usbNJMUZSwo Приятно гледане и помислете по-обективно. Хем те кара да се разсмееш, хем да се замислиш.
В "Тайната" не казват,че само като си мечтаеш и ще ти се изтърси това което искаш,пред вратата.За всички е ясно,че няма как да се случи.Казва се,че трябва силно да вярваш,например,че ще спечелиш 100 000 лева и ДА НЕ МИСЛИШ как ще ги получиш,просто да вярваш,че ще ги имаш.И така в определен период получаваш работа,пишеш книга(във филма май имаше такъв човек),просто се случва нещо,което да привлече тези пари към теб.Защото като започнеш да си втълпяваш,че е невъзможно да ги спечелиш,трябва ти голям късмет,прекалено си некадърен и разни други глупости,се отдалечаваш от това,което искаш,караш го да изглежда невъзможно.Сега като се замисля, много от нещата,за които съм си мислела,се случиха и продължават да се случват.За жалост,много от нещата,които искам да ми се случват,не стават,а лошото-да.И е така,просто защото си казвам,че мечтите ми са прекалено хубави,за да са истина.Мечтите нямат граници и всичко е възможно.Ние сме тези които ги поставяме,само защото сме постоянно сме скептични,а това е жалко.