здравейте, на 15 съм и много харесвам психологията и психотерапията
обичам всичко свързано с тях, обичам да анализирам хората, постоянно го правя, простооо обичам го! Хаха
И първоначално бях решил като порасна, че искам да стана психотерапевт. Мечтата ми беше просто (може би все още е), но тогава почнаха хората около мен да ми влияят. Сестра ми, например, ми казва, че психологията не е толкова приложима, няма да изкарвам много пари, няма възможности за реализация и т.н. На нея мечтата за мен й е софтуерен инжинер или нещо подобно. Обичам компютрите, но психологията ми е като страст някак си..
ТАаа унесох се, въпроса ми е - Действително ли психологията е много малко приложима, слабо заплащана и т.н. професия?
И за психология ясно, но за да станеш психотерапевт какво трябва да се учи? ВСЪЩНОСТ то има няколко вида психолози май, не съм много наясно.. Общо взето евентуално бих искал да помагам на хората за лични проблеми, страхове, самочувствие и т.н. Също много бих искал и да се занимавам и с тийнейджъри
Някой занимава ли се с това? може ли да сподели мнение
Осъзнавам факта, че все още съм малък и мнението ми се мени, до сега исках да съм какво ли не, но от няколко години насам вече чувствам, че съм разбрал с какво искам да се занимавам..