.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 16 от общо 16

Лошо настоение отсреща... Как да действам?

Здравейте! Аз съм в следната ситуация:
    Преди 3-4 месеца се запознах с едно момиче. Май веднага си допаднахме. Приказки в междучасията, изпращаници, скайп... Тя няма гадже.
    Преди време отношенията ни малко се задълбочиха и заедно със стандартното „чао” започнахме да се гушкаме.Понякога, докато вървяхме заедно, тя напипваше и леко хващаше ръката ми. До ваканцията всичко беше ОК, но сега...
    Когато идвах на училище в понеделник, случайно я срещнах. Беше с още 3 приятелки. Отблизо ми направи впечатление, че изглежда тъжна и потисната. Поздрави ме вяло и отмина...
    ОК, казах си, може да е въпрос на настроение, или да не се е наспала... Всички сме хора. Докато не настъпи вторник, а след него и сряда...
    За момент помислих, че е усетила моето отношение и се опитва деликатно да ме резне, а може би напротив-да ме накара някак да я спечеля. Но не-настроението и като цяло е ужасно.
    Доколкото знам, няма лични проблеми, или поне не съм чувал да има. В училище изкарва високи оценки, неотдавна спечели едно състезание по любимия си спорт. Има много приятели, винаги е весела и зарежда с добро настроение всички наоколо. А сега... Потисната, тъжна, страни от другите, не говори с никого освен с 2-3 по-близки приятелки и един неин бивш съученик (не, не са гаджета), понякога дори с леко насълзени очи... Къса ми се сърцето да я гледам. От природа въобще не е депресарка, дори се старае да те успокои, когато ти е кофти. Увлича се по екстремните спортове и явно има здрава психика.

Благодаря, че прочетохте това предисловие. Сега е същинският въпрос: какво би било по-добре да правя-да се опитам някак да я разведря или да стоя настрани? Много други хора, които ме познават, споделят разни проблеми с мен, защото знаят, че ще ги изслушам и ще се опитам да им дам съвет. Болшинството смята, че имам добро чувство за хумор и мога да развеселя някого дори в доста гадна ситуация (така направих, когато тя преди месец получи 2 на едно контролно-отначало плачеше и се вайкаше, а към края на междучасието вече се смееше и си лафехме все едно нищо не е станало). Та според вас трябва ли да се опитвам да направя нещо, или би било по-уместно да не се меся? Предварително благодаря за евентуална помощ.
    P.S. Живот и здраве, след месец правя 15, тя е с месец и половина по-малка.
    Positive rate, gear up!

Мега фен Аватара на MiMcHeToOo
    Град
    Там
    Първо - направи ми впечатление, че си много грамотен, поздравления Второ - опитай се да поговориш с нея насаме, може би ще ти сподели какво я мъчи. Успех!

Животът е адът описан в Библията!

Мега фен Аватара на soul1199
    Град
    аda,pri teb...
    говори с нея,разбери,какво й е,опитай се да я развеселиш някак
    Нищо не е грешно,ако те кара да сияеш от щастие!

Мега фен Аватара на DevilWish
    Град
    Hasselt
    Евала, че на 15 години, разсъждаваш преди да направиш нещо Ами моят съвет е да поговорите и да я питаш какво става и дали можеш да й помогнеш или ако не то поне да я изслушаш . .

Супер фен Аватара на Take_That
    Град
    Сливен/София
    Цитирай Първоначално написано от soul1199
    говори с нея,разбери,какво й е,опитай се да я развеселиш някак
    Съгласна съм
    Because everytime when I close my eyes... I'm with you - Only with you!

Мега фен Аватара на fenastz
    Град
    Land of the blind
    Еми очевидно подходът ти е правилен. Действай...
    Не знам - това са две думи и се пишат ОТДЕЛНО

Цитирай Първоначално написано от TykaSePisheNick
    Вие сте много глъми.Са ревете, че темата е стара, ама после някой като направи нова тема със същото заглавие ще има да ревете "има такива теми" и нз. си кво..В шибаното си трупане на мнения и сами се обърквате..

Супер фен Аватара на buuu
    Град
    Бургас
    говори с нея .изслушай я ..както слушаш и дрте си приятели ..буди и подкрепа каквото и да и има ..това чво ,че ще я трогне и 2ро ,че наистина ще и помогне да завурне ,истинската си, себе си
    If I played you like a toy?

ибаси змията...
    досущ като моята работа....и аз съм така,в моят случей се оказа че иска да ме "резне" деликатно,или може би не съм от нейната "класа"

само че,наще отношения бяха баяяя по-"дълбоки"

иии мисля просто да си останем познати.

А,ти може да се опиташ да поговориш с нея.

Супер фен Аватара на filmimilmi
    Не знам дали реално и е кофти за нещо, но мога да коментирам теб в ситуацията. Вместо да действаш по същество в главата ти е пълно с най-различни сценарии като например този как ти си героя, при когото тя ще дотърчи, за да бъде успокоена. Еми с само с фантазии нищо няма да предизвикаш, отиди при нея, полафете си, поразпитай дали тъгува за нещо и прочее. Ако отбягва да говори с теб за това не настоявай. Това, че не иска да ти сподели за нещо лично не означава, че се държи хладно. Нормално е всеки да крие личните си проблеми. А ти ако и без това имаш намерения да я сваляш, никак не е подходящо да й ставаш приятелка, на която тя може да изповядва мъките си. Колкото до това, че сте съученици, това малко усложнява нещата защото може да е притеснена от мнението на останалите. Поне можеш да я поканиш на рд-то си след месец и можеш да се опиташ да я напиеш пък ако стане гаф винаги можеш да и се извиниш, че си бил пиян и не си знаел какво правиш...

Който има желание намира и сам най-подходящия начин.

Благодаря на всички за мненията.
    Колкото до това, че сте съученици, това малко усложнява нещата защото може да е притеснена от мнението на останалите.
    Тя не е от моя клас. От нейната паралелка познавам трима-четирима души, нищо повече.

Днес говорихме на четири очи. Ами... както предположих в началото. Временен пристъп на лошо настоение, нищо повече. Уморена е от многото тренировки и ранните ставания сутрин, Днес вече е по-добре. Да, остана много трогната, че съм забелязал настроението и. След разговор на разни теми се разделихме с дъъълга прегръдка.
    Positive rate, gear up!

Мега фен Аватара на britzy
    Град
    In Lady Gaga's Starstruck 8-)
    ееее супер си грамотен-това е събитие
    поздравления
    а иначе дано всичко се оправи ии да тръгнете както се вика
    айде поздрави
    Има само едно мнение-МОЕТО

Uploaded with ImageShack.us

внимавай, че по-скоро можеш да и станеш приятелка отколкото нещо повече, покажи и по някакъв начин, че искаш нещо повече, а кога е моментът за това ти сам ще прецениш .......

покажи и по някакъв начин
    Ъъъ... Например как (с извинение за тъпия въпрос)?
    Positive rate, gear up!

Не пак, а отново... Тя явно е преуморена. Все е недоспала и се оплаква от това, оттам и настроението и е кофти. В петък излизах с нея пробно... ОК. Та въпросът ми е струва ли си тези дни да я поканя на среща и да се опитаме да изясним ставащото между нас, или заради лошото настроение и предположително смазаната преценка има риск тя да не оцени адекватно ситуацията и нещата да не завършат добре? Ако според вас може-имам готовност още за утре. Как мислите?
    Positive rate, gear up!

първо искам да те поздравя за грамотното писане и все пак си едва на 15 забелязах че мислите ти и начина на изказване наподобяват това на голям човек адмирации за теб
    а сега към темата мисля че ако деликатно и предложиш да излезнете,но разбира се след като си преценил дали е в подходящ момент ще може да се разсея от това ежедневие което я изморява толкова много въпреки че е много студено още може да и кажеш че ще я черпиш сладолед или отидете на сладкарница и я почерпи поне за мен това е един начин да се разсея от скучното ежедневие

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си