.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 6 от общо 6

Противозачатъчни

Искам да попитам каква е най-подходящата възраст за едно момиче да започне да взима противозачатъчни? Какви са страничните им ефекти и може ли да стане нещо ако се започнат от по-ранна възраст, разбира се след консултация с генеколог

Преди да започнеш да водиш полов живот. Добре да се консултираш с гинеколог.Той ще отговори на всичките ти въпроси и ще ти каже точно кои противозачатъчни да взимаш.

Аз съм на 16 и пия Ясмин.
    Наистина е хубаво да се видиш с лекар. Колкото до старничните ефекти - можеш да ги прочетеш в Интернет различните за всяко лекарство. Не трябва да пиеш хапчета, ако носиш семейна сърдечна обремененост (напр. ако някой от вашите или от бабите/дядвците ти е карал инфаркт или инсулт, 100% трябва да го споменеш на лекаря).
    При мен странични ефекти няма никакви. Единственият страничен ефект на позната е нарастване на бюста ^^, но има и по-неприятни. Първите три месеца може тялото ти трудно да свикне с лекарството.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Бюстът нараства, появяват се бучки, кръвното налягане се повишава, задържаш течности, появяват се отоци, появява се/влошава се съществуваща мигрена, нараства рискът от тромбемболия, трябва да внимаваш при прием на антибиотици/АБ могат да намаляват ефективността им/, не на последно място се съобщава за повишаване риска от рак на гърдата без значение носителския статус на BRCA.
    Влошава се липидния профил- не е зле да се изследваш на всеки 6 месеца.
    В подписа ми съм пост-нала линкове на статии за повече инфо.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Мега фен Аватара на DevilWish
    Град
    Hasselt
    Не е от години, трябва да идеш на гинеколог дават се в зависимост от кила и тн

Град
    MoHTaHa
    Цитирай Първоначално написано от DevilWish
    Не е от години, трябва да идеш на гинеколог дават се в зависимост от кила и тн
    Така е,но въпреки всичко според мен противозачатачните са излишни,освен,ако нямаш някакъв проблем,за който е необходимо да ги пиеш!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си