.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 12 от общо 12
    Голям фен Аватара на Stellsy

Добър ли е фотоапарата?

Здравейте.. (:
    Скоро ще си взимам фотоапарат. Спрях се на Sony DSC H10 начинаеща съм. Харесва ми какви снимки прави пък и разполадам с 400лв. Чудя се дали си заслужава този фотоапарат и за тези пари има ли по-добър от него?
    `..Не съжелявам за хората от моето минало... Има причина да не са в моето бъдеще!!

Голям фен Аватара на ogun
    Какво ще снимаш с този апарат?
    И май си объркала раздела

Да очакваш от начинаещ да ти отговори на въпроса "какво ще снимаш"... е твърде оптимистично според мен. Не е и необходимо да знае какво.

Дали си заслужава е съмнително. Истината е, че производителите бълват всяка година нови модели с измислени плюсове пред старите (най-често повечето мегапиксели на практика нищо не означават дори по отношение на качеството... т.е. означават, но не и разлика, която да си струва 10-20 лв.)

Дали ще останеш доволен/доволна от покупката на споменатия? Сигурно. Какво ще му е? Имаш ги тия пари, даваш ги за това, което си мислиш по принцип и то си работи. Кефиш се, че имаш с какво да снимаш и се радваш на първите си резултати.

А дали има по-добър избор? Винаги. Безкрайно по-добри избори има и много разнообразни. Но не са за начинаещи, особено ако няма някой ментор-разбирач край тях да ги напътства. Това, с което аз снимам в момент дори (DSLR Canon EOS 350D) или подобно (Nikon d40 или d60, примерно ) може да бъде купено за 400лв, но употребявано от някой, на който му е писнало или го е сменил с ново. Ще е втора ръка и много остаряло като модел, ще е много по-малко мегапиксели от съвременните апаратчета за 300-400лв, но ще може прави много по-качествени снимки. Ако знаеш как и ако можеш да ги оцениш. Но не е препоръчителен вариант за начало, наистина, освен ако не си наясно с много неща вече и нямаш пълно доверие на предишни собственици.

Какво бих съветвал? Да вземеш възможно по-евтин вариант, да се целиш под 300, дори под 250лв. И все пак да не е куче марка, ами една от тия: Canon, Nikon, Olimpus, Sony, Pentax, Panasonic, Fuji... не съм наясно с последните им модели и конкретни разни предложения.

Ако все пак искаш да дадеш 400пари - виж какво може да ти предложи Фуджи като модел - те са най-евтиното качествено нещо, за което се сещам. Т.е. като съотношение цена/качество са добре.

И в края на краищата... не ме слушай, ами си прави, каквото знаеш.
    пък!

Повече от фен Аватара на Je7
    хах, перфектен е, не му мисли!

куениан, къде сравняваш Д40, Д60 с 350Д
    Тоя канон е по-зле и по-дърт и от двата никона.

Ако не смяташ да изсипеш още много пари за обективи, въобще не се насочвай към ДСЛР!

ако смяташ да се занимаваш с фотография изобщо не си мисли, че със сапунерка ще постигнеш нещо

ще ти е необходим огледално рефлексен фотоапарат и то с матрица, която да е еквивалент на 35мм филм като големина, за да нямаш загуба от обективите, които ще ползваш

350D, 400D и 450D за мен са мега сапунерка... тоест DSLR за мамини синчета, който трябва да се правят на дупенца с тях.

провай с 20D, 30D и като цяло двуцифрената сеия на Canon... каквото намериш за тия пари

за 400лв вече може и да намериш Canon EOS-1n с 50mm обектив, но да снимаш на лента в днешно време се оказа доста скъпо

относно обективите - на старо се намират читави за добри пари, но от мен да знаеш - има само един обектив, който е варио и го бива - 70-200 на 2.8

Град
    София
    Аз сега съм с Panasonic Lumix DMC-FS30
    Какво мислите за него?
    14,1 мегапиксела 8x зоом + дигитален зоом дето става над 30x

Цитирай Първоначално написано от bub18
    Аз сега съм с Panasonic Lumix DMC-FS30
    Какво мислите за него?
    14,1 мегапиксела 8x зоом + дигитален зоом дето става над 30x
    мислиме, че е турбо сапунерка. и ако ще и 23012х зууум да има няма да стане по-готин. тоя зуУум не разбрахте ли, че е маркетингов трик?

под това не падайте
    Hasselblad
    H4D-50 MS

евентуаално, ако сте в криза - Canon Eos 1ds Mark III + една торба с праймове на 1.2
    или Nikon D3x + една торба с праймове на 1.4

Естествено не е нужно да се ограничавате до Средния формат...

Нъ'л тъй Уайлд Бой?

Цитирай Първоначално написано от Je7
    под това не падайте
    Hasselblad
    H4D-50 MS

евентуаално, ако сте в криза - Canon Eos 1ds Mark III + една торба с праймове на 1.2

Нъ'л тъй Уайлд Бой?
    спокойно можеш да си купиш филмов SLR и да си щракаш черно-бели снимки докато натрупаш опит, вместо да купуваш сапунерки за много повече пари (става дума за случая, в който искаш да се занимаваш с фотография, а не щракаш)

Цитирай Първоначално написано от WILD__BOY
    под това не падайте
    Hasselblad
    H4D-50 MS

Нъ'л тъй Уайлд Бой?
    спокойно можеш да си купиш филмов SLR и да си щракаш черно-бели снимки докато натрупаш опит, вместо да купуваш сапунерки за много повече пари (става дума за случая, в който искаш да се занимаваш с фотография, а не щракаш)
    сега това за мен ли е? или за автора на темата?
    ениуей
    съгласен съм
    пък и е много по-кеф да снимаш на лента! Поне за мен, затова и си купих Ф5

Цитирай Първоначално написано от WILD__BOY
    под това не падайте
    Hasselblad
    H4D-50 MS

Нъ'л тъй Уайлд Бой?
    сега това за мен ли е? или за автора на темата?
    ениуей
    съгласен съм
    пък и е много по-кеф да снимаш на лента! Поне за мен, затова и си купих Ф5
    по-гот е, определено

Мега фен Аватара на valdesbg
    Град
    В мислите на хората
    Бе за 400 лева ще си вземе един турбо сапун и ще си свирка отвсякъде. Фуджи предлагам аз

http://www.photopavilion.com/?page=c...#slides-pane-1

"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си