.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 43

Редовни или гратисчии...

... сте в градския транспорт? Купувате ли си билетчета или карти?
    Често ли използвате услугите на градския транспорт и какви са отзивите ви?

Как реагирате, ако сте нередовен пътник и ви "хване" контрольор?

Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Тук съм с карта, която е включена в семестриалната такса. Всички студенти от всички ВУЗ-ове в града я плащат на солидарен принцип и затова излиза МНОГО евтина. Освен това с нея пътувам и по много регионални влакове до градове на по 100 км.

А иначе в София винаги си дупча билетче. То няма как иначе, че ще тръгнат пак едни триади за провинциалистите...
    Grumpy old madman

Град
    Варна, морето, сините вълни...
    Винаги съм с карта, само 7-8 пъти съм пътувал без билетче/карта и то единият път ми бяха откраднали портмонето и бях без нищо, а другите беше, защото съм забравил точната дата на изтичане на карта, а пък в автобусите няма устройства. А за ученик/студент при положение, че картата е 21.50 за всичко, е изключително жалко човек да е гратисчия.

Моята трагедия е, че съм задочник.
    За властите това явно значи, че не просто бачкам, но и редя яко пачки => не ми се полага намаление.
    И като не ми се полага намаление, картата ми струва 50 лв за цял месец. До скоро ми се виждаше прекално много, но алтернативата е 3 лв на ден за маршрутка (живея извън София, а всичко ми е по центъра), билетите отделно.

Т.е., да искаш да си редовен, да си задочник и да не си с добри пари на месец е акана работа.
    Ще оставя коментариите настрана.
    активизъм/превенция; писане; музика

Мега фен Аватара на cherinka
    Град
    гр. Пловдив
    аз си плащам, кво да правя, с един или без един лев по-богата няма да стана, бедна съм за много, не за малко, пък като нямам парички звъня на някой да ме закара, докъдето трябва, ако ли не - пеша - в студ, в мрак, в неволи и страдания

//значи семантикс не учи психология, а философия?:Д

возя се с карта, когато се возя.
    все пак предпочитам придвижването пеш;

карта всички линии => един месец => 21.50 (а беше 17 ). с това съм от много, много време.

иначе и аз си похождам пеша от време на време. в някои специфични случаи взимам маршрутка, защото живея в една китна част от ОК, която е откъсната от нормалния свят...
    "И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."

Мега фен Аватара на PainMonopoly
    Град
    Аахен
    Карта всички линии, студент. Не е особено скъпо, няма за какво да се циганя.

Ама скоро завършвам и как ще давам по 50 лева, не знам...

Мега фен Аватара на cherinka
    Град
    гр. Пловдив
    при нас е 10лв. за цял месец, всички линии

Тук едномесечна ученическа карта струва 10лв, като осигурява неограничено пътуване без допълнително доплащане. За редовно пътуващите е просто идеално, друго няма какво да кажа.

Супер фен Аватара на iLovePussyJuice
    Град
    Sofia
    случвало се е и да съм нередовен

В Бургас няма как да мина без билетче
    А в София си дупча билет само ако се сетя да си взема преди да се кача. Ако не...си взимам билетче само ако ме хванат,че съм нередовна А ако ме хванат..правя милите очи ии всичко е наред (освен ако не е някоя злобна лелка, тогава трябва малко повече труд)
    Let the psycho plays with you...

Мега фен Аватара на babity
    Абсолютно никога през живота си не съм била нередовна в автобус. Дори в извънградските, където спокойно мога да си купя билет за селото преди моето и никой няма да ме разбере. Не обичам да шмекерувам. Ако нямам парички предпочитам някой да ме закара, да си повървя пеша или просто да си остана у дома.

аз пък съм нередовна...иначе винаги си имам 1 билетче в протмонето и ако видя да се качва контрола и реагирам на време го дупча но и принципно дори да ме хванат не ми правят големи проблеми,само ме питат що съм без билет и аз набързо измислям нещо за мен 1лв. не са малко пари и .. предпочитам да ги дам за друго,имаики предвид,че използвам рейс-а точно за 3 спирки като излизам и вечерта пак за 3 като се прибирам
    hc sex,hc drugs,hc noiz
    that'z my fuckin choice!
    hardcore is my way of life,
    hardcore till the day I die!

Супер фен Аватара на filmimilmi
    Последните няколко години рядко бях редовен, сега вече ми се налага да съм с карта защото сменям 3 линии всеки ден и вероятността да попадна на дискомфортна проверка е по-голяма. Нямам нищо против гратисчиите, с тях или без тях, градския транспорт си остава доста едър бизнес, а голяма част от парите за картите и билетчетата въобще не отиват по предназначение. Ако всички приходи от редовните пътници се усвояваха както трябва, да пътуваш с градския транспорт щеше да си е удоволствие...

Цитирай Първоначално написано от Liar
    Тук едномесечна ученическа карта струва 10лв, като осигурява неограничено пътуване без допълнително доплащане. За редовно пътуващите е просто идеално, друго няма какво да кажа.
    Варна май наистина е най-скъпият град за живеене.
    Едномесечена ученическа е 21лв. и то само за една линия.

Не знам как стоят работите със студентските карти, но ние май нямаме подобна кирия, с която да можеш да ползваш всички линии за толкова малко пари (17лв)

Иначе аз съм си редовна. Винаги съм с карта.

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    Редовна За 20 лв,всички линии.С билети е 3-но повече.
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Мега фен Аватара на PainMonopoly
    Град
    Аахен
    Цитирай Първоначално написано от jghgh
    Едномесечена ученическа е 21лв. и то само за една линия.
    А смятай колко е неученическа за една линия, или колко е за всички линии. Вие трябва само в мерцедеси на по 2 години да се возите...

Град
    Варна, морето, сините вълни...
    Така е във Варна. Аз затова никога нямах карта там. След като половината време ме возиха до центъра с кола, ми излизаше по-скъпо да съм с карта, а и трябваше да чакам опр. автобус, когато минава друг, който ме докарва до същото място. Но не случайно ги арестуваха Гуцанов и шефа на градския транспорт.

Редовен съм, във всеки автобус си има кондуктор тука. Има един мъж кондуктор, който май е винаги пиян или нещо друго, ама е някъв неадекватно изглеждащ и залитащ
    Audio ergo sum

Голям фен Аватара на techCandy
    Град
    София
    Когато ползваш една услуга си я плащаш, ако услугата не те устройва не я ползваш "безплатно", а не я ползваш изобщо. Дупча билетчета, крайно време е да си направя вече тая студентска книжка, та да си изкарам една карта и аз...

Give me your best shot motherfucker!

Голям фен Аватара на Forest_girl
    Град
    в къщи =)
    Много сте примерни всички

сега съм малко гратис

Град
    Wonderland
    аз си имам карта

Мега фен Аватара на Ewok
    Град
    The Moon of Endor
    Оооо редовна
    с карта за всички линии, че веднъж ме провериха 4 пъти, а два от тях бяха с една и съща контрольорка
    Всеки ден ми е екзистенциална криза.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си