- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Редовни или гратисчии...
... сте в градския транспорт? Купувате ли си билетчета или карти?
Често ли използвате услугите на градския транспорт и какви са отзивите ви?
Как реагирате, ако сте нередовен пътник и ви "хване" контрольор?
Тук съм с карта, която е включена в семестриалната такса. Всички студенти от всички ВУЗ-ове в града я плащат на солидарен принцип и затова излиза МНОГО евтина. Освен това с нея пътувам и по много регионални влакове до градове на по 100 км.
А иначе в София винаги си дупча билетче. То няма как иначе, че ще тръгнат пак едни триади за провинциалистите...
Grumpy old madman
Винаги съм с карта, само 7-8 пъти съм пътувал без билетче/карта и то единият път ми бяха откраднали портмонето и бях без нищо, а другите беше, защото съм забравил точната дата на изтичане на карта, а пък в автобусите няма устройства. А за ученик/студент при положение, че картата е 21.50 за всичко, е изключително жалко човек да е гратисчия.
Моята трагедия е, че съм задочник.
За властите това явно значи, че не просто бачкам, но и редя яко пачки => не ми се полага намаление.
И като не ми се полага намаление, картата ми струва 50 лв за цял месец. До скоро ми се виждаше прекално много, но алтернативата е 3 лв на ден за маршрутка (живея извън София, а всичко ми е по центъра), билетите отделно.
Т.е., да искаш да си редовен, да си задочник и да не си с добри пари на месец е акана работа.
Ще оставя коментариите настрана.
активизъм/превенция; писане; музика
аз си плащам, кво да правя, с един или без един лев по-богата няма да стана, бедна съм за много, не за малко, пък като нямам парички звъня на някой да ме закара, докъдето трябва, ако ли не - пеша - в студ, в мрак, в неволи и страдания![]()
//значи семантикс не учи психология, а философия?:Д
возя се с карта, когато се возя.
все пак предпочитам придвижването пеш;
карта всички линии => един месец => 21.50 (а беше 17). с това съм от много, много време.
иначе и аз си похождам пеша от време на време. в някои специфични случаи взимам маршрутка, защото живея в една китна част от ОК, която е откъсната от нормалния свят...
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
Карта всички линии, студент. Не е особено скъпо, няма за какво да се циганя.
Ама скоро завършвам и как ще давам по 50 лева, не знам...
при нас е 10лв. за цял месец, всички линии![]()
Тук едномесечна ученическа карта струва 10лв, като осигурява неограничено пътуване без допълнително доплащане. За редовно пътуващите е просто идеално, друго няма какво да кажа.
В Бургас няма как да мина без билетче![]()
А в София си дупча билет само ако се сетя да си взема преди да се кача. Ако не...си взимам билетче само ако ме хванат,че съм нередовнаА ако ме хванат..правя милите очи ии всичко е наред (освен ако не е някоя злобна лелка, тогава трябва малко повече труд)
Let the psycho plays with you...
Абсолютно никога през живота си не съм била нередовна в автобус. Дори в извънградските, където спокойно мога да си купя билет за селото преди моето и никой няма да ме разбере. Не обичам да шмекерувам. Ако нямам парички предпочитам някой да ме закара, да си повървя пеша или просто да си остана у дома.
аз пък съм нередовна...иначе винаги си имам 1 билетче в протмонето и ако видя да се качва контрола и реагирам на време го дупчано и принципно дори да ме хванат не ми правят големи проблеми,само ме питат що съм без билет и аз набързо измислям нещо
за мен 1лв. не са малко пари и .. предпочитам да ги дам за друго,имаики предвид,че използвам рейс-а точно за 3 спирки като излизам и вечерта пак за 3 като се прибирам
![]()
hc sex,hc drugs,hc noiz
that'z my fuckin choice!
hardcore is my way of life,
hardcore till the day I die!
Последните няколко години рядко бях редовен, сега вече ми се налага да съм с карта защото сменям 3 линии всеки ден и вероятността да попадна на дискомфортна проверка е по-голяма. Нямам нищо против гратисчиите, с тях или без тях, градския транспорт си остава доста едър бизнес, а голяма част от парите за картите и билетчетата въобще не отиват по предназначение. Ако всички приходи от редовните пътници се усвояваха както трябва, да пътуваш с градския транспорт щеше да си е удоволствие...
Варна май наистина е най-скъпият град за живеене.Първоначално написано от Liar
Едномесечена ученическа е 21лв. и то само за една линия.
Не знам как стоят работите със студентските карти, но ние май нямаме подобна кирия, с която да можеш да ползваш всички линии за толкова малко пари (17лв)
Иначе аз съм си редовна. Винаги съм с карта.
РедовнаЗа 20 лв,всички линии.С билети е 3-но повече.
![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
А смятай колко е неученическа за една линия, или колко е за всички линии. Вие трябва само в мерцедеси на по 2 години да се возите...Първоначално написано от jghgh
Така е във Варна. Аз затова никога нямах карта там. След като половината време ме возиха до центъра с кола, ми излизаше по-скъпо да съм с карта, а и трябваше да чакам опр. автобус, когато минава друг, който ме докарва до същото място. Но не случайно ги арестуваха Гуцанов и шефа на градския транспорт.![]()
Редовен съм, във всеки автобус си има кондуктор тука. Има един мъж кондуктор, който май е винаги пиян или нещо друго, ама е някъв неадекватно изглеждащ и залитащ![]()
Audio ergo sum
Когато ползваш една услуга си я плащаш, ако услугата не те устройва не я ползваш "безплатно", а не я ползваш изобщо. Дупча билетчета, крайно време е да си направя вече тая студентска книжка, та да си изкарам една карта и аз...
Give me your best shot motherfucker!
сега съм малко гратис![]()
Оооо редовна
с карта за всички линии, че веднъж ме провериха 4 пъти, а два от тях бяха с една и съща контрольорка
Всеки ден ми е екзистенциална криза.