.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 51

Тема: Книги

Мега фен Аватара на Colouring

Книги

Ъм,здравейте!Искам да ми препоръчате книжки.Знам,че има много такива теми,но аз си имам няк'ви определени изисквания,пък не искам да се впрягам и да купувам нещо,без да знам какво точно преставлява и да ударя на камък.Та,както и да е.
    Тази учебна година малко занемарих четенето,'щото ми е много напрегнато и сега за ваканцията искам да си набележа книги за четене,които ще са ми наистина интересни и няма да се разочаровам.
    Искам нещо стойносно,но в същия момент не много ангажиращо.Нещо като за тийнейджър/не е задължително/,но да не е пълна боза като повечето такива книги.Не харесвам фантастики.Абе хубава книга,която си заслужава и която ви е направила впечатление.

Не че нещо,ама не ми казвайте за Здрач и поредицата му(не знам имената на книгите).Не съм ги чела и нямам намерение.Просто не харесвам филма.

Супер фен Аватара на Luscious_Heart
    Отсега ти казвам - НИКОГА Здрач. Добре си се отказала от него. Прочетох преди година и нещо първата част на английски и получих киселини, толкова беше тъпа.

Мисля, че за тийн би било интересно да чете криминалета. Поредицата за Арсен Люпен е много атрактивна и интересна, Агата Кристи също пише суперувлекателно. Наистина стойностни и обичани книги, в същото време не толкова ангажиращи, както ти каза.
    Бих те ориентирала и към Александър Дюма - просто класика.

Мега фен Аватара на nIkEnCeTy_bE
    Град
    Варна
    АХХА сега междудругото се сетих за книгата за тоя форум. "Диагноза Тийн"
    "Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"

Мен много ме впечатли "Портретът на Дориан Грей" на Оскар Уайлд. Ако можеш я прочети на английски! Иначе сериозно ме затрудняваш, аз общо взето само научна фантастика чета . Не, сериозно, това май е единствената хубава книга, за която се сещам сега, и не е sci fi. Ще пиша пак, ако ми хрумне нещо друго.

Едуард Рикардо Брейтуейт - На учителя с любов. Разказва се за млад учител чернокож, назначен в лондонско училище, където има текучество на учители. В началото му е много трудно да поддържа нормални взаимоотношения с възпитаниците си, но с голяма упоритост той ги приучва на елементарни норми за поведение и в края на учебната година му дават бележка със съдържание като заглавието на книгата.

Хариет Бичър Стоу - Чичо Томовата колиба. Главният герой чичо Том е продаден на друг робовладелец и отделен от семейството си. Той е много честен и съвестен, държи се с уважение към новите господари. Краят е гаден . Умира, пребит до смърт от последния господар, без да издържи идването на първия му, който е събрал пари да го откупи.

На Луси Монтгомъри - цялата поредица за Анн (6 или 7 книги бяха ). Любимата ми е първата книга - Анн от фермата "Грийн Гейбълс". Героинята е малко сираче с живо въображение, будно и умно. Осиновена е от старата мома Марила, която е неопитна в отглеждането на деца и понякога се държи много сурово с момичето. В началото на учебната година съученикът и Гилбърт я обижда и тя се засяга дотолкова, че дълго време не му говори. Към края на книгата най-сетне ледовете се стопяват между двамата и тя е впечатлена от благородната му постъпка, която той прави, въпреки че не е в негова полза.

Луиза Мей Олкът - "Малки жени", "Добри съпруги", "Малки мъже", "Синовете на Джоу". Всичките са страхотни. Малки жени показва израстването на четири сестри, чиито баща е на фронта на Гражданската война в САЩ. Ейми е най-малката - егоистка, суетна, но все пак добро момиче. Бет - стеснителна и тиха, домошарка, всички я обичат. Джоу - любимката ми. Мъжкарана, избухлива, книжен плъх. Неин приятел става съседското момче Лари, което е доста богато, но умно, забавно и мило. Мег е най-голямата от сестрите, женствена, много суетна, тъжеща за отминалите времена на охолство и лукс.

Хектор Мало - "Без дом". Разправя се за момче сираче, продадено на пътуващ артист във Франция. Господарят му се оказва много свестен човек и въпреки мизерията успява да го възпита и ограмоти.

Ане Франк - "Задната къща". По истински случай. Ане Франк и семейството и са евреи, които живеят няколко години в скривалище в Амстердам. Тя си води дневник и в него описва преживяванията си, състоянията си по това време.

Като за лятото...хем не е натоварващо,хем е развеселяващо,хем си има и истини...Прачет! Която и книга от поредицата за Света на Диска да хванеш няма да се разочароваш,но ако искаш почни и с Добри Поличби-ще ти хареса!
    Между светофарени спомени лутам се и в тетрадки с увехнали цветя намирам себе си..

Мега фен Аватара на December
    Последните 3, дето ги посочи kris4ety14 съм ги чела и са ми едни от любимите.Особенно Малки Жени.Много позитивна,забавна,на 6 е отвсякъде. Това лято ще си поръчам и прочета и другите 3 части от поредицата.
    ...We stopped checking for monsters under our bed, because we realized they were inside us...

Супер фен Аватара на ecstazy
    Град
    wondeЯland
    скитница.. любимата ми книга.
    If you're leaving close the door.
    I'm not expecting people anymore.
    Hear me grieving, I'm lying on the floor.
    Whether I'm drunk or dead I really ain't too sure.
    I'm a blind man, I'm a blind man and my world is pale.
    When a blind man cries, Lord, you know there ain't no sadder tale.

^ авторката каза без бози
    ...We stopped checking for monsters under our bed, because we realized they were inside us...

Град
    wondeЯland
    ахаха ок бози здрач са бози. Нищо, че СТефани майър пише толкова увлекателно и невероятно. Скитница няма нищо общо с вампирите и здрач. Айде да не говорим без да знаем А? Тва е уникална книга ...

Голям фен Аватара на lmao
    Престъпление и наказание
    So much anger aimed in no particular direction
    Just sprays and sprays

1984
    „Който владее миналото, той владее и бъдещето“

Цитирай Първоначално написано от ecstazy
    ахаха ок бози здрач са бози. Нищо, че СТефани майър пише толкова увлекателно и невероятно. Скитница няма нищо общо с вампирите и здрач. Айде да не говорим без да знаем А? Тва е уникална книга ...
    Нека Colouring да каже дали й харесва или не.На мен не ми харесва особенно,пак същите любовни глупости на Майър + разни фантастични неща.А й Colouring каза,че не харесва фантастика(то не,че това може да се сравня с истинската фантастика).

П.П. http://www.book.store.bg/p36023/skit...ani-majyr.html

Благодаря за предложенията.Иначе и аз не знам за Скитница.Може наистина да е интесна,но ще видим.

Мега фен Аватара на SmilezZz
    Град
    Русе
    Малки жени - страхотна е..Прочети я..

Скитница - Лично на мене не ми харесва..Някак си ми се струва доста скучна..

Иначе в момента чета Нора Робъртс - Публични тайни..Долу-горе е интересна
    Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
    но само ти избираш кой да остане ♥

Harry Potter
    Мога само да ти препоръчвам да избягваш "класиците".Стой далеч от Дан Браун, Стивън Кинг, Twilight ии други не мога да се сетя сега.

Град
    wondeЯland
    Цитирай Първоначално написано от janesplinters
    Harry Potter
    Мога само да ти препоръчвам да избягваш "класиците".Стой далеч от Дан Браун, Стивън Кинг, Twilight ии други не мога да се сетя сега.
    Стивън Кинг е велик и книгите са му велики също. Това, което казваш е СМЕШНО. Дан Браун също е много добър. Хахахах честно, разсмя ме с този коментар

Харесвам много Стивън Кинг.И даже го препоръчвам на другите.Не знам защо казваш,че трябва да се избягва.
    Иначе 'Малки жени' ме заинтригува.Благодаря.Мисл я да я прочета.
    Harry Potter-тц,човече.не си падам по такива неща

Абе не видяхте ли,че janesplinters пуши яко тревица Блогът му е много интересен,ще го следя
    Сега прочетох няколко резюмета на книги на Агата Кристи.Криминалните попринцип,не им схващам смисъла,но ще се пробвам да прочета 2-3 романа.
    Colouring да прочети Малки жени,неверояна е

Фен Аватара на bloodysunrise
    Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от Luscious_Heart
    Отсега ти казвам - НИКОГА Здрач. Добре си се отказала от него. Прочетох преди година и нещо първата част на английски и получих киселини, толкова беше тъпа.

Мисля, че за тийн би било интересно да чете криминалета. Поредицата за Арсен Люпен е много атрактивна и интересна, Агата Кристи също пише суперувлекателно. Наистина стойностни и обичани книги, в същото време не толкова ангажиращи, както ти каза.
    Бих те ориентирала и към Александър Дюма - просто класика.
    Не бих могъл да бъда по-съгласен. Имам само "Признанията на Арсен Люпен", но ще ги издиря всичките.

Супер фен Аватара на Luscious_Heart
    ^ Аз оня ден я измъкнах у нас от най-шантавото място вкъщи. (шкафа с пасатора) Кво е прайла там, не знам! Същата, за признанията.

Между другото, моят град нали е сред четирите най-големи в България, а пък библиотеките ми изглеждат страшно малки.

janesplinters, да стои далеч от Здрача, да, но защо другите? Не съм голяма фенка на ужасиите на Кинг (не мога да спя спокойно ), но не мога да отрека великия му талант.

Мега фен Аватара на L0ST
    Аз обичам да чета фантастика, научна фантастика, ужаси... Насполседък (последните няколко месеца не съм чел почти...
    Lexynnka

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от L0ST
    Аз обичам да чета фантастика, научна фантастика, ужаси... Насполседък (последните няколко месеца не съм чел почти...
    И аз отдавна не бях чел, е, чета, но едно време отделях доста повече време, ама тази ваканция си наваксах като стопих 'Brisingr' на английски и си взех на Дан Браун "Изгубеният символ", но още не съм я прочел ^^ .
    Да не харесваш ПОНЕ някой от споменатите жанрове (научна фантастика, фентъзи,ужаси, книги със загадки и мистерии) и в същото време да четеш книги си е направо престъпление, е поне пак по-добре, че се чете нещо, де ...
    Повдигнахте въпроса за поредицата "Здрач". Колкото и блудкава да е не можете да отречете, че накара определена част от момичешкото съсловие да чете книги. До преди няколко години, не бях чувал да се обсъжда някаква литературна творба, а сега нон-стоп в клас се размятат някакви вампирски истории, което е яко, че почва да се чете . Даже забелязвам и че разнообразяват с творчеството на Дан Браун ; ) . То все от някъде се почва ... За мен беше 'Хари Потър', когато бях на 7, а за други вероятно е 'Здрач'

Голям фен Аватара на CrAzYanDlaZy
    Град
    марс
    Аз мразя да чета книги.
    Обаче `Подсъзнанието може всичко` на Джон Кехоу е неверотна книга! Бих я препоръчала на всеки да я чете! От нея може да се научат много, много полезни неща ...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си