- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Логическа задача по Физика-8-ми клас
Здравейте съфорумници![]()
Винаги съм се старала да ви помогна със съвет или с коментар на вашия проблем.
Сега аз искам помощ :P
Свързано е с физиката.Бяха ни дадени задачи над които да се готвим за контролно което ще е утре,но една от тях ме затрудни и то многоВ учебника за 8 клас(9 клас съм, но миналата година бях подготвителен клас с изучаване на Английски 20 часа седмично.)
Въпроса е следния :
Променя ли се температурата на течносттта при кристализация ?
а)Намалява се защото.......
б)Увеличава се защото .......
в)Не се променя защото........
Това е засегаБлагодаря Ви предваритело.
Редактирано от-Цвети
Нарушена 7-ма точка.![]()
Би ли ми предоставила, точното физично определение на термина-кристалицазия?![]()
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
В учебника ни по физика имаше точно два реда за този процес.
Кристализацията е процес на образуване на нова твърда фаза, отделяща се от разтвор на стопилка или пара.
Нямаше никакво обяснение отностно моя въпрос.
Хмм, абсолютно същото е и определението в Уикипедията(малко трудничко за разбиране).Според мен температурата на водата ще се увеличи, тъй като в самото определение се споменава думата-"пара".За да се отдели е необходимо първо вода да се загрее.Не знам дали логиката ми е правилна, но за момента само това ми идва наум.![]()
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
Значииии .. кристализацията беше когато течността се превръща в твърдо агрегатно състояние нали така?Не помня много много от миналата година ,но си мисля ,че би трябвало температурата да намалява за да се втвърди :dd
Абе и аз незнам как да ти го обясня .. но със сигурност намалява
![]()
Ще ме виждаш в сънищата си, ще протягаш ръце, за да ме докоснеш, но аз ще изчезвам ... Ще бъда едновременно най-красивият ти сън и най-ужасният ти кoшмар. Така, както ти беше най-красивото и болезнено нещо в моя живот!
Първоначално написано от ЦвЕтИт0
Незнам иначе нямаше да ви питам.
Просто съм направо![]()
Защото наистина задачата е ужасна.
Иначе страшно много ви благодаря за отговорите дори и да не бяхте много сигурни.
Намалява според мен. Защото в твърдите вещества частиците се движат по-малко (дори незначително), а при движение точно се "получава" енергия, която повишава температурата. По твърдо вещество->по-малко движение на частиците->по-малко енергия->по-малко топлина
Не знам от къде ми хрумна, но на мен вярно ми се вижда![]()
It's like I can't breathe
It's like I can't see anything
Nothing but you
I'm addicted to you...
moge li da mi pomognete za edna dosta stranna zadacha predvaritelno blagodarq utre she praim kontrolna
Ledena visulka pada ot strqha na visok blok (h=33m) i pada varhu trotoara kolko procenta ot leda shte se raztopi pri udara? saprotivlenieto na vazdoha se prenebregva.Specifichna toplina na topene na leda e 330kj/kg