.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 34
    Мега фен Аватара на babity

Кога си струва да се промениш за някого?

И тази вечер Той ми заявява: не си ми омръзнала, не ми харесва това и това в теб, но това си си ти и аз не искам да те променям. Как да реагирам, ако не да се разнежа? Той се опитва да ме накара да си мисля, че ме харесва каквато съм. А не е така. И как да се променя за него? Той не обещава нищо? Бих била всеки друг, освен себе си, ако това ще ни събере. Но как да знам, че усилията ми няма да са напразни? Как да му повярвам като толкова пъти ми е казвал такива неща само за да си получи неговото. Накрая си излиза сух от ситуацията, и с право, та той нищо не ми е обещал. Писна ми вече всеки път когато го видя да водя войни в себе си между разума и сърцето. И уж съм силна и независима... грънци. Просто си тая всичко в себе си, докато накрая просто... започвам да ставам неадекватна. Кажете ми, как да разбера дали си струва да се променя за него?

Мега фен Аватара на darkPaladin
    Град
    планета на маймуните
    не си струва да се променяш за никого
    ОДИН!!!

Мега фен Аватара на valdesbg
    Град
    В мислите на хората
    Да се промениш за някого...

Интресно защо трябва да е едностранно.

Общо взето принципа е прост - ако ти направиш тов аи това, аз ще направя това и това и двамата ще получим това и това.

Перефразирам - има крайна цел, има и условията необходими за да се посигне тя. Има ясни идеи кой какво трябва да направи. А щом целта ще е нещо и за двамата, значи те трябва да действат като отбор. В противен случай е чиста доза манипулация. (тук вече темата отива другаде, затова спирам)

Та кога и защо си струва да се промениш заради някого?

Тогава когато имаш обещание от негова страна за нещо. Дали ще е сериозност, щастие, женитба, апартамент, кола, или просто любимия ти шоколад значение особено няма. Щото принципа е един и същ. тогава когато знаеш че няма да вършиш къртовки труд за жълти стотинки, докато нашия си седи на малдивите с коктейл в ръка. А защо - тук причините си ги избираш ти. Но препоръчвам да е защото искаш да имаш по добро бъдеще и този човек да е част от него с определена роля. Всичко това заедно.

Ако е поотделно.. няма да се получи нищо.

"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Супер фен Аватара на djipsito
    "Честите ни срещи с дадени хора ги правят част от живота ни.И тогава те започват да се опитват да го променят.И се сърдят,ако не правим това,което те изискват от нас,защото всеки си мисли,че знае как другият трябва да живее живота си,а всъщност никой не знае как трябва да живее своя собствен!"

Според мен насила никой не може да се промени така, както очаква човека до него. Мисля, че ако се опитваш да правиш нещо или да се държиш по начин който не ти е удобен да кажем, ще играеш роля и няма да си ТИ, а човека който приятелят ти иска да бъдеш. Ще спреш да си човека в който се е влюбил, защото когато се влюбим ние виждаме само хубавите страни и сме слепи за недостатъците на другия. Всеки ги има и никой не е перфектен, така че и да постигнеш някаква промяна, пак ще се намери нещо което да не му хареса. Не се тормози, щом казва, че не иска да те променя, нека да го покаже също така. Сигурно и на теб има неща които не ти харесват в него..и това е нормално..
    Мисля че човек се променя след всяка раздяла и то без да го осъзнава първоначално. И то промята може да идва от това, че си осъзнала, че си сгрешила и следващия път не повтаряш грешката.
    Според мен не трябва да се променяш заради някой, а заради себе си..важно е след промяната ТИ да се чувстваш добре.

Мега фен
    Град
    Tam kyDetO Sym veChno vLubenA
    Има неща, които зависят единствено и само от нас и никой не може да очаква, че заради него бихме ги променили, дори най-близкия не го заслужава. Примерно бих променила отношението си към кучетата, ако ги ритам по улиците, защото не ги харесвам, бих спряла да се напивам и да правя глупости на публични места, аз съм Жена, бих променила някой дразнещ навик като да си гриза ноктите и т.н., защото той не харесва това в мен. Но никога не бих променила отношението си към приятелите ми, не бих променила мечтите си и амбициите, заради някой, който очаква да бъда това, което не съм или да стана, не бих правила тройка, само за да осъществя негова мечта, която изобщо не ми се нрави и т.н. Просто трябва да направиш разликата... В първия случай си заслужава, дори да не обещава нищо. Във втория случай, не си заслужава, дори да обещава всичко. Тук ми се иска да кажа и че не е важно какво говориш, а какво правиш. Край на дългия ми пост... Успех!

Супер фен Аватара на mOBSCENE
    Цитирай Първоначално написано от darkPaladin
    човек трябва да те харесва такъв какъвто си
    Когато завали дъжд от обиди, използвай усмивката си за чадър!

еми остави го какво искаш-не си ли разбрала че ако не си пасваш с даден човек колкото и да искаш да го промениш нещата няма да се получат.За съжаление това го разбрах след 2рия път в една връзка

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Струва си тогава, когато ти самата изпитваш нужда да се промениш заради този човек.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Не съм била достатъчно "дива", не съм поемала инициативата да правя разни неща за него. Как да съм сигурна с него? Има-няма час съм с него и тогава съм сигурна, както никога преди това не съм била и после със седмици "боледувам", че го няма, че съм никоя в живота му. Той много добре знае защо съм такава. Толкова неща съм искала да му дам, но няма как да стане - той просто няма ангажимент към мен.

Супер фен Аватара на buuu
    Град
    Бургас
    променяш се тогава когато има за какво... в 1 връзка трябва да се правят компромиси . Не може едния да дърпа на една страна а другия на другата ... то тва изобщо връзка ли ще е или борба ? Нещата трябва да се съчетаят ,така че и на 2ма ви да ви е добре . Има неща които не ми харесват в моя приятел..казах му ги и той се поправи . После го попитах и за мойте недостатъци ,просто защото искам и на 2ма ни да ни е добре , и защото няма перфектни и идеални хора . И 2мата се Харесваме такива каквито сме , но има и неща които приерно не ни допадат ,от страна на характера говоря . И така де .. и той ми каза кои неща го дразнят малко и аз се промених ,но до определена степен !!!!Иначе изневерявам на себе си Говорете ..кажете си открито всичко ,кое не ви харесва ,кое ви дразни , не ви допада , просто 1 разговор идея си нямаш колко помага ,колкото и изтъркано да звучи.
    Но да те предопредя: Неможе да искаш /да иска пълна промяна ... 1во защото е не възможно , и 2ро прочети изречението ,което завършва с емотикона .Успех
    If I played you like a toy?

Мега фен Аватара на MaLkaTa_LaDy
    Струва се да се промениш единствено заради себе си! Някой друг може да ти покаже къде са слабите ти черти. Но само след като ти наистина осъзнаеш, че те са такива и наистина почувстваш, че искаш се промениш, тогава си струва.
    Somewhere over the rainbow skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true.

Голям фен Аватара на Lyubeto
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от babity
    Не съм била достатъчно "дива", не съм поемала инициативата да правя разни неща за него. Как да съм сигурна с него? Има-няма час съм с него и тогава съм сигурна, както никога преди това не съм била и после със седмици "боледувам", че го няма, че съм никоя в живота му. Той много добре знае защо съм такава. Толкова неща съм искала да му дам, но няма как да стане - той просто няма ангажимент към мен.
    Щом не значиш нищо за него , за какво ти е да се променяш?Ако ти изпитваше сигурност с него , тогава щях да те разбера.Сега просто ти се учудвам. Спомням си преди ,че беше писала теми за едно момче и ако отново става въпрос за същото, казвам ти - няма смисъл да се променяш заради него . Едва ли ще го оцени.Извинявай , но имам чувството ,че това "дива и да поемаш инициативата" е за да го изненадваш в леглото с нови неща. Ако греша /и дано греша/ пак няма смисъл да се променяш . Трябва ти самата да го искаш , а не защото той го иска.
    Вече има все по - малко и по- малко теми , на които си струва да се пише...

Голям фен Аватара на CrAzYanDlaZy
    Град
    марс
    Когато обичаш някого, ти го приемаш въпреки недостатъците му. Ако той наистина те обича, ще те приема такава, каквато си без да иска да се променяш.

Мега фен Аватара на Priceless
    Град
    Варненска чайка
    Ако ти си никоя в живота му .. защо изисква от теб да се променяш ?!
    Не ми пука за мнението на обществото, шото за мене едва ли му пука на някой от обществото ; ))

Hilary_

КФ'О КЪТ ГЛААТА МИ Е ПРОСТЪ, НАЛИ УГЪВАМ ЛОСТЪ..!!

Голям фен Аватара на Sunshin3
    Никога.

Голям фен Аватара на playhard1
    ако има нещо за доизглаждане, в смисъл е прав за някои работи, които не ги иска заради себе си, а смята, че ще са от полза за връзката ви, да.
    Do you know what is loneliness, among so much people?

ми не си според мен,ще се променяш само защото на него не му е добре..и при това щом няма гаранция за нищо ..

Здравей,авторке!Според мен няма смисъл да се променяш заради него.Ако ще се променяш , го направи заради себе си.Защото не ти дава нищо в замяна, нали?Не ти казва че ще се съберете и ще сте щастливи,нали?Внимавай да не стане така ,че да се промениш,да не се съберете и да не харесаш това в което си се превърнала.Не се променяй заради него, а заради себе си.Ако не желаеш да го правиш,недей.За да се получи добре и да не съжаляваш за това което си постигнала,трябва да го искаш и да знаеш кога да спреш.Имам същия проблем ,само че аз съм дивата във връзката.И заради дивостта и ината си сега седя сама в нас с подута устна и око и с рани по цялото лице.И единствения човек който искам да чуя го няма.Аз ще се променя ,защото го искам ,защото следващия път може и да съм в дървен ковчег на 2 метра под земята.Внимавай от "недостатъчно дива" да не станеш неконтролируема.А ако толкова те обича,ще те приеме каквато си.Бъди себе си

Цитирай Първоначално написано от Priceless
    Ако ти си никоя в живота му .. защо изисква от теб да се променяш ?!
    Той не го изисква, напротив, казва точно обратното, но това по заобиколен начин трябва да означава, че аз съм виновна нещата между нас да не се развиват.

Мега фен Аватара на PainMonopoly
    Град
    Аахен

Майко прочетох "Колко струва да заколиш някого"
    ko stawaaa

Мега фен Аватара на w0sh
    Град
    one foot on the gas, one foot in the grave
    Никога не си струва.

Нали идеята е да се харесваме, каквито сме.
    If it wasn't for date rape, i'd never get laid.

и last.fm-ец

Мега фен Аватара на hahavteen
    Град
    Германия
    Струва си да се промениш ако знаеш че тази промяна ще е добра за теб.

Супер фен Аватара на ivcheto0o
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от mOBSCENE
    човек трябва да те харесва такъв какъвто си

Град
    Дълбините на канала :D
    Наистина абсурдно е да тръгнеш да се променяш заради него.. нали е с теб,заради това,което си!И лошите ти страни,трябва да ги обича също,да вижда и в косурите ти хубавата страна.Ако не е така просто го остави и намери човека,който ще обича това,което си,а не това,което той иска да бъдеш!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си