- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Помощ/Задачи
Здравейте!
Грам си нямам понятие от задачите по информатика и в други ден ще ме изпитват.. договорил съм се с даскалката да науча 4 програми на изуст и да напиша 1 която ми посочи (от тези 4 pr-ми) Аз имам 2 написани, но другите 2 не !
Ако някой разбира и може да ми ги напише моля !!
Само да допълна /да са написани на C++/
Задача 1:
Да се напише рекурсивна функция, която намира N-тото число от редицата на Фибоначи.Като се използва тази функция да се напише програма, която намира 9-тото, 11-тотот и 13-тото число от редицата на Фибоначи.
Задача 2:
Да се напише рекурсивна функция, която установява дали дадена редица от числа е нарастваща.Като се използва тази функция да се напише програма, която установява дали редицата от числа а0, а1, а2...aN-1 е нарастваща.
Обичам те!19.09.08
..because days come and go
But my feelings for you are forever!
===========
- Изработка на website , за повече информация - ЛС
Преведи си го и на C++. Няма да намериш отговора тук(според мен). Използвай GOOGLE!
Предварително се извинявам, че не е на С++. Това са просто методите на решение. Някой, който знае синтаксисът на езика, ако може да ги разпише просто.
ми първата задача:
число от редицата на фибоначи се намира по формулата
X(n)=X(n-1).X(n-2)
Параметър на функцията ще е само номерът на числото
рекурсията ще е следната
Ако n=1
f(n)=1
Иначе Ако n=2
f(n)=1
Иначе f(n)=f(n-1).f(n-2)
Втората задача
Функцията ще е булева, а аргументите й ще са масивът и неговата дължина.
f(A,n)
Ако n=1:
f(A,n) = 1 (вярно)
Иначе Ако n=2:
f(A,n) = (An-A(n-1)>0)
Иначе:
f(A,n) = f(A,n-1) and (An-A(n-1)>0)
При стойност вярно значи, че масивът е нарастваща редица.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
е как точно да потърся в google?Първоначално написано от loveUpeps4o
![]()
Обичам те!19.09.08
..because days come and go
But my feelings for you are forever!
===========
- Изработка на website , за повече информация - ЛС
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=39415Първоначално написано от doublet
Виж примерни кодове и си състави, ако няма такъв за твоята задача. На С++ не мога да ти помогна