- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- фентема: ILLmate
интересно ми е да видя дали ще има и 20% фенски коментари, или пак ше се набъка с хейтове... като начален въпрос - преди сформирането на лейбъла ILLmate бяхте ли чували за изпълнителите (а именно Даркстеп, Стефо, Илия, Фрийск, Неги и Нешев) сформиращи го? Преди колко време? И кога - преди или сега, ви харесват повече?
Аре първия фенски коментар ...
Като Начален отговор .. ;] : Преди свормирането бях ги чувала сичките
особено Неги и Нешев а.к.а. ФАРС
Тяхната дискрография си ми седи в компа от както го имам демек 2 3 години ..
Уош не че не го харесвам ама нещо немоа да му възприема някой песни.
Лого 5 и тях ги знам от преди лейбъла ама не бях баш зарибена по тях
И преди и сега се са си добри
Ама Фарс по ме кефеха преди ...
На акъл като не сте, с кво от мен сте по - големи???!!
От 2-3 години следя изявите им. За мен най-важната част в тази групичка си остава DJ Darkstep. Иначе последната година и половина (от "Песента" нататък) доста се комерсиализираха, но пак пускат хубави неща.
ми там е работата, че макар и да почнаха да изкарват пари, продължават да правят песни, които не се харесват на всеки (това определено не е комерс)... аз Wosh го знам от преди сигурно 5-6 години... още с касетката, която имам на HoKayT, в коята е включена песента с Wosh и Yoko - Stick Insect... за Лого5 не бях чувал много, 1-2 парчета може би... след лейбъла отново не са ми баш любимци...
ФАРС - кво да говорим, любимия ми техен албум е "Психопатика, Фонетика", особено ремиксите на Niky I
Даркстепа пък го знам с яко днб, парчета от рода на Exterminate All Humans и Dopeass
само Рут като цяло не ми допадаше в цялата картинка, ама като гледам в новия албум "WE cARE about HIPHOP" я няма..
ще ми се да си намеря новия албум на Wosh, ама като гледам вече е разпродаден целия тираж и само по интернет може да се купи... (Амазон..) а има много добри парчета![]()
Рут има хубав глас и като цяло е най-музикалната, но то е нормално, тя е певица, не рапърка. БДУ "Не ме търси" с Darkstep-а е много добра.
А относно комерсиалността - участието на Уош в редица реклами, както и песен като "Песента", ако не е комерс, не знам какво е. Не че е лошо де...
е, да - гласа от рекламата на 7days е неговия... и още реклами, както и кампанията Surf The Nation... но от страна на песните не можем да говорим за комерсиализъм - той, както и останалите от ILLmate не правят рап заради парите.. просто са намерили начин да правят пари с това, което им харесва, това, което им доставя удоволствие.. не просто да има нещо на пазара и да се купува, за да се нагушат яко... още преди година, година и нещо, гледах един епизод на НЕшоуто на Нед със Стефо (за непросветените - Wosh MC) - при зададения въпрос "защо не изкарваш пари с това", той отговори с нещо подобно на "работя по въпроса, но не това е целта"Първоначално написано от Mooo6no
Първоначално написано от Tempest
тука подхожда да напиша един цитат от Нокаут: ''За парата не е, но ако падне никак няма да е зле''
Ама то пък колко пари да са изкарват от туй...
не вярвам да са много ..
то поечето са от лайфове
А за Рут да кажа, че нещо не ми са вписва в един хип хоп лейбъл,
в крайна сметка, за тва не ти траа толкоз да имаш глас и да можеш да пееш,
просто траа си прайш римите и да си ги редиш, а пък нея не я виждам мноо кат рапърка неква
![]()
![]()
![]()
![]()
Да де ама не сичко отива при тях ..![]()
западнаха .. песните им не са като преди,римите са глупави и не намирам толкова смисъл,колкото в старите песни ..
от преди 3 4 години ги знам и определено преди ми харесваха повече
Еми отвори си ушите и почни да живееш в 2010 ,а не в 2005 ! Вярно е ,че всеки с мнението си ,но да казваш ,че 'римите са глупави'Според мен нещо не се харесват на 'тру' раперите ,щото почнаха да вкарват метафори , леко абстрактно да звучат ,а не да им се изсипва всичко на готово : "събуждаш сеее и този ден ..." (знаем я всички ,както и другите на стик-а и уошия ! )Не казвам кое е по-добро -всеки с вкуса си ,ама айде вече без определението тъпи римички
![]()
казваш "стика и уошия" все едно са 2 различни неща...и Yoko има добри парчета... с Wosh, Sensei и LOGO5 имаше една песничка, много добра:
тялото е форма,
душата е без норма,
хората са в кръг постоянен,
аз съм хорда...
Ами да различни са . Стика е йоко и уош ,а иначе уош си има и самостоятелни песни . Сещаш ли се ,че квадратното уравнение е част от алгебрата ,но самото то не е цялата алгебраУош е изпълнил 'чичо данчо' ,а не стика
Капиш ?
Имах предвид старите песни на уош с йоко и само неговите
илмейта и варна саунд в момента са ми най-яки! :P
не бе, исках да кажа, че го разбрах все едно тва "Събуждаш Се" е на стика и уошия... а не като цяло песньовките на стик инсект и уош емсида го кажем на кирилица
иначе съм съгласен с тебе за римите - все пак е по-различно от пари, кеш, кинти, брички, автомобили, коли, жени, мацки и пи*ки... нали...![]()