- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Най-добрата ми приятелка иска да се самоубие!
Значи .. погледнете малко трезво !
Кажете на гаджето и на родителите да и обръщат повечко внимание и не я оставяйте сама ! Депресията е нещо много гадно и е хубаво някой да я излекува с разнообразие и заетост . Ако упорства и се прави нарочно на интересна кажи и да си ги резне веничките по дължина . (почти няма толкова смени съмоубийци![]()
Аз не съм различен а просто вие сте еднакви !
Истинското момиче има достойнство,самочувствие,н о не е нагла..Тя е силна,но е мила..Има свой стил,свой вкус..Готина е ,но не е фукла.. Sexy e,но не е к*рва
Lol и защо изобщо трябва да се стига до кълцане и рязане..? Като толкова иска да привлече внимание, да седне и да поговори с родителите си като нормален бял човек..щото съм сигурен, че нищо не е направила по въпроса , а само чака техните да се сетят че може би на дъщеря им й има нещо. А тя,видиш ли ще се реже за да привлече внимание.. пф жалка работа.. тя щом от сега е почнала толкова да се отчайва от живота , не ми се мисли кво ще прави като порасне..(ако доживее).Първоначално написано от Iliana4eto93
Обещанието е учтива форма на отказване.
Недей да мислиш за това дали може да ти се разсърди или не, а намери начин да уведомиш родители й относно това какви намерения има дъщеря им.От огромно значение е да знаят, независимо от факта, че не й обръщат нужното внимание са й родители и трябва да разберат какво се случва с приятелката ти час по-скоро.Говори с тях още утре, ако може.Щом не иска да се самоубие, а само да ги сплаши /привлече/ внимание, нещата не са чак толкова на зле, ноооо побързай!
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
Ясно..Първоначално написано от Iliana4eto93
![]()
Who's next!
Бас ловя,че това са празни приказки,просто иска да привлече внимание още от сега,но само със заплахи.. и аз съм имала такива случеи с приятелки,особенно една,а за нея бях сигурна,че каже ли нещо ще го направи.. например нейната мечта е да умре при катастрофа с голяма скорост.. Изплаших се,защото преди време беше твърда,че наркотиците са най вредното,никога нямала да ги опита незнам си кфо,дори трева няма да опита,а накрая кфо стана.. хероинНо добре че не стигна до самоубийството.Помисли си и ти преди това колко неща е казала че ще направи и ги е направила и колко не е и тогава се замисли дали само блъфира или говори истината
![]()
Веднъж едно момче от класа ни каза, че няма достатъчно смелост да скочи през прозореца от училище...и тя го направи, но добре, че не беше много високо. Нагълтвала се е с хапчета, но съседката й я е видяла и помогнала на време...това ми го каза съседката, иначе аз не вярвах, че ще го направи...
Доведи нейната мисъл до заключение, че това е много глупаво решение. За да изкараш нещата до границата на абсурдното и умишлено я преминеш като дори я подкрепиш, тя не само, че ще си даде сметка колко е абсурдно, но и ще се засмее на собствената си глупост. Замисли се, в подобна ситуация всеки тръгва да обръща внимание на потенциалния самоубиец, засипва го с грижи, любов и прочее и така в крайна сметка задоволява жаждата му за внимание. Блазни го мисълта, че ако се вкара в гроба умишлесно, ще има много хора, които да ронят крокодилски сълзи за него. Ако пък от друга страна покажеш не безразличие, а абсурдното поведение, че я подкрепяш напълно в нейното решение и дори би се радвала за нея, че ще има да гледа сеир "отгоре" (по-скоро "отдолу", но да запазим позицията за "горе" просто в името на аргумента), толкова по-лесно ще я накараш да се вгледа отстрани на себе си и прозре колко глупаво нещо е на път да направи. Поне така си мисля, че би се получило много по-лесно от колкото да тръгнеш по логиката на това, че трябва да я спасяваш, да я вразумяваш и прочее неща, които само ще я накарат да се почувства като изключителна персона. В момента, в който разбере, че в решението и няма никаква "изключителност", а дори е най-жалкия начин за получаване на внимание, тогава ще разбере, че в това, което е на път да направи няма много смисъл. Разбирасе не казвам, че това е най-разумното решение, а също така държа и да подчертая, че ти препоръчвам да се консултираш с ваши приятели и нейните близки (семейство) и да предупредиш възможно повече хора, за да може да вземете колективно някакво решение как да постъпите в случая, вместо да прибягваш за съвети по форумите, които може и напълно да те тласнат в посока на погрешни решения. Пазя мнението си най-вече за себе си, а това, че го споделих далеч не значи, че бих те посъветвал наистина да му се довериш. Като нейна приятелка обаче, ти трябва да знаеш, че каквото и да се случва, необходимо е да я пазиш!
Добре де, пробвай пак да поговориш с нея.Аз съм на същото мнение като другите- няма смисъл да повтарям. Може да й предложиш да ходите на йога или пък да отиде на психолог?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Няма смисъл да се повтарям с другите,, но все пак..! Поговори с нея обясни й смисъла на живота. Накарай я да разбере,, че живота й няма да се върне когато тя поиска и че не си заслужава заради едно момче![]()
,, защото не вярвам родителите й да не й обръщат внимание
. Просто както казаха явно се стараят да й осигурят всичко необходимо - за да е ЩАСТЛИВА!!
![]()
Понякога се чудя,, защо има хора които не си ценят живота??![]()
Дано всичко се оправи. Ти можеш да й помогнеш,, а също така да поговориш с нейните родители!
![]()
Tom Novy ft. Lima - Take It
![]()
![]()
Истинското богатство за човека е доброто, което е сторил за света.