- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Добри новини атеисти - религиозните имали мозъчен дефицит
Точно такаПървоначално написано от Bp1koLak
![]()
"неграмотния ти иисус" , "шибаната библия" е след тва просто не мога да си замълча ... мислех да чета споровете ви (колкото и безсмислени да са) и да си мълча щото няма смисъл да спориш с философи ... обаче ей тея 2 нещица преляха чашата!Най малкото което е пишете имената с ГЛАВНИ БУКВИ
![]()
... второто нещо което е - отношението ви е повече от просташко
можете да имате поне малко уважение ... това че не зачитате дадена религия не ви дава правото да говорите по този начин! Мен лично това страшно много ме обижда! попринцип всяка религия си има предимство и недостатък .. В Библията много неща са изкривени и неточни, което означава че не трябва да следваш точно инструкциите за да си истински християнин. Попринцип християнството учи на мир, любов, прошка и т.н. .. и е наистина много жалко ако до сега не сте се освяткали.... това че трябва да се страхуваш от Бог е една от грешките на Библията която аз не зачитам - аз обичам Бог
пак казвам Библията не е безгрешна НО абсолютно не са такива фантасмагории и простотии както вие я изкарахте .... пак се връщам за хората, пример:няма да немерите един истински християнин (а не такъв дето си е казал 'ае аз ше съм такъф щото идеята ми харесва'.... трябва ти да го усещаш) да нападне или убие, или да направи нешо лошо някому ... просто морала и християнските ценнисти не му го позволяват ... пак казвам говоря са ХРИСТИЯНИ а не луди, фанатици (дето следват средновековни закони) ....
първо вие не разбирате тая религия .. тогава що коментирате и плюете на ляво и на дясно ... това че си чел(ако си я чел въобще) Библията (към автора) не означава че си разбрал смисъла на вярата ... според мене ти си песимист на принципа "око да види, ръка да пипне" ... е да ама в тоя живот не всичко е таблици и диаграми .. има ценности и душевност ...
и пак казвам по темата .... Това че вярваш не те прави тъп .. а и да те прави може да си тъп ама ще си добър човек който обича ближния и умее да прщава ... моли се да има повече тъпи но добри хора ,а не такива които много знаят, високо IQ а накрая кво ... разфасовал наи-добрия си приятел
помисли малко ... не си губи времето в дълги размисли... нужно е мъъъничко![]()
Прочетох го малко през редовете, но беше достатъчно.
Казах шибаната библия на някой друг ,а не на теб, на някой който нарече Корана тъпа книга ли какво там.Иначе не бих богохулствала, уважавам всяка една религия.
Не разбрам до кога обаче ще си затваряте очите и няма да кажете 'Да ,преправяна е, да има противоречия' ,аз никога не бих твърдяла нещо налудничево като "всичко написано в Корана е правилно" . Това значи да си сляпЗамисли се
![]()
^ еми ти ако беше прочела всичко, което съм написала щеше да разбереш че казвам че не всико е точно и че има изкривявания. Някои неща в Библията са изменени в полза на църквата, не казвам че пише само истината, но има изключително много истини и за живота и света![]()
Ама аз това някъде да го оспорвам?Никъде не съм казала, че е само небивалици.Аз говорих за другите 'симпатяги' тука, които твърдят ,че всичко написано е истинаПървоначално написано от anjellflower
![]()
Хахх![]()
Sometimes the sound of goodbye is louder than any drumbeat...
^ да не те разочаровам ама това е старо изследване с вече дискредитирани резултати, сори и на мен би ми станало кеф ако мислех че някоя част от мен няма да умре![]()
любопитно ми е само едно: ти не се ли зачуди как може да се намери нещо "метафизично" чрез физични приоми? само питам
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Такова понятие не съществува. Ако го има, значи е физично.Първоначално написано от gandalfepi4
к'во??? аз говорех за душата, как може да е физична? нещо не ми се връзва?
кое понятие не съществувало?
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Всичко, което съществува е част от физичния свят. Да правиш разграничение, защото едното е "религиозно", а другото "научно".Първоначално написано от gandalfepi4
Ако същестува, съществува. Ако не, не.
ама как може да заемаш такава позиция? всичко що става в съзнанието може да се намери и обясни(горе-долу за сега) с ФМРи и тн. ерго няма място за дуализъм душа-тяло, това обаче означава че душата няма място просто. не може да твърдиш че има орган или нещо такова което помещава душата щото ги знаем к'во правят всичките, не може и да твърдиш че е функция на мозъка щото той може да се "пренастрои" с един хубав ъперкът , а душата трябва да оцелее и след смъртта даже... да не говорим пък и че твоя господ според всички нее физичен
The Bird of Hermes
Не, моя Бог е създал физичния свят, включващ всичко видимо и невидимо, време, пространство, черни дупки и тн.
За душата не съм сигурен, не е описана много точно в Библията. Популярната дефиниция за "душа" идва повече от традицията отколкото от писанието.
Можеш да си потърсиш малко информация.![]()
ми честно казано вече СЪМ търсил доста за душата от личен интерес и от факта че требеше да уча за дуализма, "душевни" изследвания и атеистични отговори на християнски твъдения(не пропагандиращи, а показващи доказтелства че няма никаква основа за вярването че има душа)
няма НИКАКВИ доказателства че има някаква метафизична част в хората, няма и функция, която да ни е известна но без причина, чието изпълнение да се изпълнява от някакъв каспър в нас.
душата е обяснението на древните хора за мисленето щото не са знаели нищо по въпроса. точно както и че дъгата е знак от бог че няма да ънищожи биосферата отново и да не се притесняваме![]()
а иначе да знаеш само че черните дупки, тъмната материя/енергия, белите дупки и тн са само теории за сега.
както и ч времето и пространството са функции на материята породени от кварковата ѝ природа![]()
ако искаш малко инфо по въпроса мога да ти препоръчам няколко атеистични канала от зли/объркани/слепи професори по астрофизика, космология, квантова физика и тн.
The Bird of Hermes
Знам ги всички "атеистични" канали по YouTube. Не се занимавай.
Аз ти препоръчвам TogetherForPeace.
и к'во за него? знам го естествено, нали когато бедничкия венофангекс почна да се прави на добро божие агънце дето ще съди атеисти той се изцепи че му е помагал ама е решил че прави глупости и "ни" го предаде ^-^ знам го и не ми изглежда че е лош човек или нещо такова не е като гореспоменатия добър християнин който искаше от зрители да ми пращат пари за университета, колата, сметките и забавлението и да му купуват камера за 1000 долара(при положение че живее в ШИБАНО ИМЕНИЕ), нали той се опитваше да се прави на много умен и вдъхнови тъндърф00т да направи поредицата от 30ина клипчета "защо хората се смеят на креационистите"(супер успешна м/у другото) и който се "отдръпна" дипломатично от добрия си шоколадов поддръжник след като го дадоха по новините че е убил някакво момиче и после сам си е дръпнал спусъка
нали тогедъра не е и като джизъсфрийк777 дето се обеси като дудна колко е било хубаво да бъдеш роб
нали не е като оня педофилски свещеник дето подстрекава хората да правят секс с "млад потир" за да е докоснат до бога(което обяснява много и за другите педофилски свети хора)
това ли са само? е да, на фона на цялата палач определено е доста добър, поне не прави така
http://www.youtube.com/watch?v=P8Aq0...ext=1&index=24
на атеистите... и все пак не виждам що ми го препоръчваш при положение че не съм му виждал некви работи които да говорят по въпроса има ли бог или не(камо ли да образова някой за нещо, което беше оригиналната причина аз да ти препоръчам атеистичните канали на първо място)
виждаш ли, лесно е - глей ко стаа за 3 минути и малко философия
http://www.youtube.com/user/philhell.../0/zl6IHZI2Okk
...и на кой му пука за пишката ти наистина?
The Bird of Hermes