.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 24 от общо 24
    Супер фен Аватара на mim4ety_sara

Омразата е вид любов ?!

Какво мислите,дали когато мислим,че мразим някого всъщност го обичаме много и съществува ли нещо подобно ?
    Look, if you had one chance,
    one opportunity to seize everything
    you've ever wanted, in one moment,
    would you capture it... or just let it slip?

Любовта си има сладка и горчива страна.

"Всички сме в канавката, но някои поглеждат към звездите." - Оскар Уайлд

Голям фен Аватара на dakata123
    Град
    моя сибствен град
    Според мен това е вярно... по-късно обаче се осазнава от хората

Град
    Някъде по вятъра разпилян
    Мисля че имаш твърде много свободно време Любовта си е любов омразата си е омраза Само неорентираните прекриват несподелената или разбита любов с фълшива омраза
    МАЙНАТА ИМ НА ПАРИТЕ МАЙНАТА ИМ НА КОЛИТЕ МАЙНАТА ИМ НА ЖЕНИТЕ МАЙНАТА ВИ И НА ВАС ЩОМ НЕ МЕ ЦЕНИТЕ

Мега фен Аватара на britzy
    Град
    In Lady Gaga's Starstruck 8-)
    много ясно,че е вид любов
    тези,които твърдят обарното има да учат още(философия например)
    Има само едно мнение-МОЕТО

Uploaded with ImageShack.us

Супер фен Аватара на ivcheto0o
    Град
    Варна
    Да.

разбира се че омразата е любов

Супер фен Аватара на Kukumqvka
    Град
    България
    Нещо не разбирам. Някой по-компетентен би ли ми обяснил,как така омразата е някакъв вид любов?

Мега фен Аватара на SmilezZz
    Град
    Русе
    И според мен омразата е един вид любов..
    Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
    но само ти избираш кой да остане ♥

Вярно е до някъде, омразата всъщност може би е любов, гняв . .

Мега фен Аватара на MiMcHeToOo
    Град
    Там
    Зависи от какво е породена тази омраза. Ако някой те е зарязал - по всяка вероятност е от любов. Айде да видим обаче ако някой е наранил твое близко същество дали ще е любов

Животът е адът описан в Библията!

Голям фен
    Град
    Лондон
    Омразата е чувство ,но не и любов.

"Един си остава в сърцето ,а всичко друго просто забавление"

Е то ако омразата беше любов нямаше да се казва "омраза" и вместо да пребия някой щях да го разцелувам,я стига сте говорили глупости,според мен омразата е пълна противоположност на любовта.

Защо иначе ще се казва любов/омраза ако и двете неща значат едно и също ?
    Ае стига с тия тъпи въпроси.

И тези които казват "разбира се,любов е" поне да се основават на някакви теории/аргументи или каквото и да е,а не просто "празен" отговор

Мега фен Аватара на britzy
    Град
    In Lady Gaga's Starstruck 8-)
    Mии защо ако не е любов,ще отделяме тоолкова много от личното си време само за да мразим някого-това е любов,но с маска на омраза,защото нещото ,което обичаме не може да е наше
    oк тва е само догадка
    прочетете The Four Agreements и се уверете ,че си е истина темата
    Има само едно мнение-МОЕТО

Uploaded with ImageShack.us

Мега фен Аватара на MaLkaTa_LaDy
    Омразата не е вид любов!
    Somewhere over the rainbow skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true.

Цитирай Първоначално написано от MaLkaTa_LaDy
    Омразата не е вид любов!
    Точно. Просто понякога любовта и омразата са твърде близо, границата е прекалено тънка и хората я прескачат...
    "Времето лекува всичко, времето го отнася и накрая има само мрак. Понякога откриваме други в мрака и понякога отново ги губим" - С. Кинг
    *
    "Когато човек има цел, просто трябва да го прави и лошо, ако го боли" - С. Кинг
    *
    "...each new stage in life, each new level of maturity attained, also marks a kind of small death, the loss of a little person no less loved."

Според мене зависи... ако си обичал един човек истински и после те е наранил, ти по всякакъв начин се опитваш да си втълпиш, че го мразиш, че не искаш никога повече да го виждаш, да ти се махне от живота и т.н. Но това е само, защото те е яд на себе си, че въпреки всичко продължаваш да го обичаш. Аз така си го обяснявам. Ако това е, което имате в предвид.
    I wanna make you scream my name. It is a game, we both know. (music)

Не смесвам омразата с любовта.
    Bon Jovi - Always

Град
    in the reality : )
    Това са оправдания на влюбените лапета, които се самозалъгват, че човека, когото харесват може да изглежда, че ги мрази, но той всъщност ги обича. Омразата си е омраза. Точка.
    Goodbye my friend, will i ever love again?
    Memories made in the coldest winter!

Dr3amy

Цитирай Първоначално написано от Kukumqvka
    Нещо не разбирам. Някой по-компетентен би ли ми обяснил,как така омразата е някакъв вид любов?
    Нека да съм аз.. Значи когато мислиш за някого нещо (независимо дали е добро или лошо), това показва, че понякакъв начин ти пука за него.. Ако ти е все тая за този човек той ще е в графа "Незабележими". След като си проявил някакъв интерес към него, следователно си проявил и някакви чувства.. Няма смисъл да навлизам в дълги и безмислени обяснения, факт е, че към всеки, който не попада в графа "Незабележими" изпитваш до някаква степен любов.. А и ако следваш максимата, че най-добрият ти приятел може да се превърне в най-големият ти враг, значи и най-големият ти враг може да се превърне в най-добрият ти прител..

Мега фен
    Град
    <3

Re: Омразата е вид любов ?!

Цитирай Първоначално написано от mim4ety_sara
    Какво мислите,дали когато мислим,че мразим някого всъщност го обичаме много и съществува ли нещо подобно ?
    О когато казваме,че мразим някой на 13 години значи просто ни е яд,че не можем да сме с него.
    Когато казваме,че мразим някой на 30,значи може би евентуално наистина да го мразим.

(Макар,че се съмнявам един разумен човек да може да изпитва толкова огромна омраза равностойна на обич...освен ако не е много във филма...)
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Град
    Бургас ^^
    тъй като съм "гъзар" (реплика на ицо) и си пазя есетата ще напиша нещо за омразата за да им светне на 12-13 годишните..

Цялата философия на омразата се състои в следното: да приемаш всеки по-различен, по-несимпатичен човек за твой потенциален враг. Това означава, че когато мразиш, ти винаги подозираш другия (независимо дали ти е враг или не е) в недоброжелателност, подозираш, че всеки около теб е носител на един вид Троянски кон, пълен с неприятни изненади. Да мразиш, означава да смяташ всеки за преносител на кутията на Пандора, да смяташ, че той е способен да я отвори. Всъщност омразата е кулминацията на куп други прояви на недоброжелателност – враждебност, коварство, отмъстителност. Това са все предпоставки, които по един или друг начин могат да доведат човек до омразата.

ее т`ва е моето мнение нищо че тази част от есето е от нета

Град
    in my weird world
    не
    --Лудите, лудите - те да са живи!

Кратко и ясно:
    Когато мразим някого, ние искаме да му причиним нещо лошо(макар и на подсъзнателно ниво). Бихме ли желали злото на някой, когото обичаме?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си