.

Виж резултатите на анкетата: За или Против задължителните ваксини за деца?

Гласували
9. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Нямам мнение

1 11,11%
  • Против

1 11,11%
  • За

7 77,78%
Отговор в тема
Резултати от 1 до 10 от общо 10
    Супер фен Аватара на Abigoria
    Град
    Добрич

Относно ваксините

Напоследък се наслушах на много простотии във връзка със задължителните имунизации на децата. Гръмнаха медиите, че били вредни и едва ли не целяли да вредят на децата.
    Искам да разбера вашето мнение относно задължителните ваксини през първите години от живота на един човек. Вярвате ли на твърденията, че отключвали аутизъм, причинявали парализа и пр.? И запознати ли сте с метода на действие на една ваксина? Вие имате ли всички задължителни имунизации и бихте ли имунизирали своето дете?

А, да добавя, че задължителните ваксини са срещу Хепатит Б, Туберкулоза, Полиомиелит, ДифТетКок ваксината също е задължителна (Дифтерия, Тетанус, Коклюш), БЦЖ ваксина, Морбили- Паротит- Рубеола... (Ако съм изпуснала някоя, съжалявам )

И да дефинирам 'задължителна' : Няма наложени наказания, че детето не е подложено на имунизация. (Може би нещо с детски градини имаше, но не го смятам за наказание. Глоба или нещо по- звучи като наказание, нали? ) Води се задължително , но всъщност е силно препоръчително..

Супер фен Аватара на ImmortalSportFreak
    Град
    София
    Аз съм ЗА! задължителните имунизации на децата.В първите години на живота си едно дете трябва да бъде с укрепнала имунна система за да може да се защитава от редица опасни и смъртоносни заболявания.Аз имам почти всички задължителни имунизации-останаха няколко(на 17-годишна възраст мисля.. не съм сигурна;личният ми лекар ще ми се обади).Но до сега(на 16 съм) са ми направени всички задължителни имунизации.И да-разбира се аз бих имунизирала своето дете.

"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
    Audrey Hepburn

Град
    София
    Имам 1 против тетенус,1 против едра шарка и то тва са ми ги правили като малък! От близо 6 години не съм дал да ми направят ваксина.Тва кой знае кви глупости има кво мислите...Абе както са се оправяли преди 100 години и сега така ше се оправям ПРОТИВ!

Мега фен Аватара на L0ST
    Разбира се, че за. Имам познати изпатили сиот липса на ваксини. Скоро имах познат, който си изпати от липсата на ваксина срещу туберкулоза, така че..
    Lexynnka

Мега фен Аватара на darkPaladin
    Град
    планета на маймуните
    Цитирай Първоначално написано от Greennight
    Имам 1 против тетенус,1 против едра шарка и то тва са ми ги правили като малък! От близо 6 години не съм дал да ми направят ваксина.Тва кой знае кви глупости има кво мислите...Абе както са се оправяли преди 100 години и сега така ше се оправям ПРОТИВ!
    Преди 100г 90% са умирали,приятно оправяне!
    ОДИН!!!

Супер фен
    Представи си, че те ухапе бясно куче и не давай да ти сложат противобясна ваксина. И гледай какво става сетне. А след заушка например момчетата може да нямат деца след време.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Бих ваксинирала детето си.
    За пневмокок и чепеве-тата бих си помислила сериозно, но поне задължителните бих направила.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Град
    планета на маймуните
    Цитирай Първоначално написано от kalpazanka
    За пневмокок и чепеве-тата бих си помислила сериозно, но поне задължителните бих направила.
    Казва се инжектирах не бих,се едно да кажеш биха ми желязо у врата и се оправих...
    Иначе е добре да ги има,защото примерно ако се обода на нещо ръждиво,не бих искал да ходя по 50 пъти за ваксина против тетанус.
    ОДИН!!!

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от darkPaladin
    Казва се инжектирах не бих,се едно да кажеш биха ми желязо у врата и се оправих...
    Иначе е добре да ги има,защото примерно ако се обода на нещо ръждиво,не бих искал да ходя по 50 пъти за ваксина против тетанус.
    Сине майчин, ако ще си правим взаимно забележки, нека започнем с твоя правопис.
    Поеми си дъх, прочети още веднъж горния ми пост /ако не ти е достатъчно, пробвай пак/, постарай се да го осмислиш и вникнеш в идеята защо точно по този начин съм построила изречението си.
    Казвам бих ваксинирала- направи справка в учебника по български език и виж как му казват на това. Гарантирам, че още доста полезни неща би прочел там.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Град
    планета на маймуните
    Цитирай Първоначално написано от darkPaladin
    Сине майчин, ако ще си правим взаимно забележки, нека започнем с твоя правопис.
    Поеми си дъх, прочети още веднъж горния ми пост /ако не ти е достатъчно, пробвай пак/, постарай се да го осмислиш и вникнеш в идеята защо ,точно по този начин съм построила изречението си!?
    Казвам бих ваксинирала- направи справка в учебника по български език и виж как му казват на това! Гарантирам, че още доста полезни неща би прочел там.
    Сори,бях сънен за 2 часа сън съм леко разсеян,права си!
    Но за правописа ти правиш пунктуационни грешки.Присмял се хърбел на щърбел...
    Можеше просто да кажеш,че съм го прочел грешно,а не да започваме да се млатим за правописа.Не мислиш ли?
    Спора ни приключи,приятен ден!
    пп
    Прочети малко за заповедната форма и знака ''удивителен''!
    ОДИН!!!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си