Естествено ти и аз имаме една разлика, често аз правя така, че думите или което най-често е критиката ми да не наранява околните, а при мен това беше нещо обичайно един вид, дори и сега е. С времето започнах да мисля повече преди да кажа нещо на дадения човек с цел да не го отблъсквам. В един момент осъзнах, че това е абсолютно безполезно за мен, и просто започнах да игнорирам хората които са ми безинтересни или скучни. И да ефекта е че разполагам с извънредно малко приятели. Дори може да сложим тази последната дума в единствено число. Просто общувам с хора на моето ниво, и завръзвам приятелство само с такива. Всичко останало е безсмислено, поне за теб самия. Но чувството, че си вълк единка се свиква. Може да се каже, че съм прекарал живота си така. Не е кой знае колко зле. Даже понякога е много по-хубаво. Не се нервираш с безполезни изроди които само ти се пречкат и дразнят до отегчение.
Другият вариянт е този който аз бях решил да приложе по горе. Естествено той е малко лицемерен към останалите и дори към себе си, и в дългосрочен план води до разочарование един вид. Просто не работи. Някои хора просто така са устроени.
Това, че се разочароваш от хората го разбирам на 101%. И аз се разочаровам много често. Просто в един момент спрях да възлагам каквито и да е очаквания на когот и да било. Така не могат да те разочароват. Другият момент е да успяваш да ги преценяваш реално. Естествено за това трябва да ги поопзнаеш, от 2-3 срещи за по час, това е трудно да се случи, освен ако не са абсолютно елементарни, което никак не е рядкост в нашето ежедневие, но се съмнявам че си обграден от такива хора. Все пак ако си - много жалко.
Изходи - 2
1 Denail
2 Acceptance
След като говориш за психология смятам, че знаеш какво са по горните и коя фаза е всяка от тях.
Първата би проработила ако беше неособено интелигентен и склонен към самозаблуди - доста хора са такива и живеята по този начин. Просто отказват да го приемат и живеят в илюзорен свят. От впечатленията ми съм стигнал до извода, че не си такъв. Така, че по логичният и правилен избор според мен е 2рият. Просто го приеми и търси себеподобни. Естествено че няма да ги намираш на всеки ъгъл. Но нужно ли е? Не очаквам да си напълно съгласен с отговора ми, а и да си бих бил извънредно учуден.
П.С. Това май е най-дългия отговор който съм писал