Само в тази тема 20-тина човека се изкараха на някакво много по-високо интелектуално ниво от другите, а от там и не намират нужда да общуват с тях. Обаче ако двама от тези толкова интелигентни хора тръгнат да общуват един с друг, надали и те ще имат дълго време нещо общо, което да ги свързва. Всеки си има недостатъците и може да не е интересен на някой различен от него, без значение кой е по-интелигентен от двамата. Защото дори в тази тема, има хора, които сигурно са на светлинни години в някои области на науката пред мен, но мен ме дразнят всички тези психологически определения и т.н., не би ми било приятно да общувам с такъв човек, защото половината от терминити, които б и използвал най-вероятно не съм ги и чувала. Та от тази гледна точка, търси си хора подходящи за теб. Търси хора със същите интереси, очаквания, възгледи. Да речем едно момиче, което се интересува от книги, няма да търси приятел във някой фитнес салон, по-възможно да срещне подходящ за нея човек е в библиотеката. Всяка жаба да си знае гьола.
Не чакай перфектния човек, приемай хората с техните недостатъци. Всеки си има нещо, което му куца, нещо, което дразни другите. Давай шанс на хората, за да ги опознаеш добре. За 1 седмица човек може дори да не се е отпуснал, ако е по-стеснителен, как би могъл да гопрецениш тогава. Просто звучиш много краен в убежденията си.