.
Отговор в тема
Страница 1 от 5 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 105

Млад шофьор

Здравейте. Не знам дали мястото на темата е тук и ако не е нека модераторите я преместят . Та запитването ми към вас е. Наскоро завърших шофьорското си oбyчение и подадох документи за издаване на свидетелство за управление на МПС от категория "В". Та по тази тема имам няколко въпроса:
    Първо: С контролния талон, който ми бе даден при подаване на документите, имам ли право да управлявам МПС преди да съм получил и самата книжка? И като млад шофьор колко контролни точки получавам към него?
    Второ: Като млад шофьор трябва ли да спазвам някакви по специални правила? Като например: да шофирам с придружител(шофьор с по голям стаж) , да не шофирам след 22 часа, да не мога да управлявам кола с двигател по голям от 1.6 и т.н?

Град
    В бурканче Nutella ;дд
    Не знам дали мястото на темата е тук и ако не е нека модераторите я преместят .

He e ..
    [size=2][b]I believe, I can fly .. PLATSCH! .. Schei

Еми нека я преместят

Град
    in my weird world
    е не можа ли да питаш като си подава документите?
    --Лудите, лудите - те да са живи!

Всеки казва "не знам" ...

Супер фен Аватара на SolusChristus
    Докато не вземеш самата книжка нямаш право да управляваш МПС.

Нямаш право да шофираш след 23:00 без придружител, шофьор със стаж над година, също така нямаш право да управляваш МПС с работен обем на двигателя над 1600 куб. см.

Мега фен Аватара на babity
    Цитирай Първоначално написано от SolusChristus

Нямаш право да шофираш след 23:00 без придружител, шофьор със стаж над година, също така нямаш право да управляваш МПС с работен обем на двигателя над 1600 куб. см.
    И к'во, фамилното возило ако е 1.9 да не шогирам ли? Да бе...

Не е ли 1600куб.см?

А сигурни ли сте че този закон е приет? Аз когато си изкарвах книжката преди 6 месеца все още беше само предложение в парламента.

Цитирай Първоначално написано от thegmin
    А сигурни ли сте че този закон е приет? Аз когато си изкарвах книжката преди 6 месеца все още беше само предложение в парламента.
    и аз не мисля, че е приет.

към автора - шофираш като си вземеш талона И книжката, винаги ги носиш, както и всички документи на колата.
    относно другия ти въпрос - аз взех книжка преди 5-6 месеца някъде, и получих 39 точки.

Убочение, предрожител ахахаха
    автора май е решил да прави правописна реформа

Мега фен Аватара на SunSmile

Мисля, че го приеха това и би трябвало да се спазва.

babity: Като семейната кола е 1.9 след година ще можеш да я караш!
    Нея целуваш нали и
    нея лъжеш ти
    както мене лъжеш ти
    Щом дo мене той заспи
    знам, че искам да си ти
    трябва да реша ... трябва да реша...

Мега фен Аватара на machoka
    Това за кубатурата не би трябвало да са го приели или поне не в този му вид. Дори те не са такива прошляци и знаят, че има коли 1.6 по 300+ коня, а повечето дизели до 1.9 са под 130 коня.
    Ако има ограничение, трябва да е по киловати, но не по-малко от 150коня, защото всяко треторазрядно комби има вече около 120, а както стана ясно горе това са си чисто семейни коли.

А и това за часовете търпеше критики, защото я си представете че на един млад татко, който си е изкарал книжка скоро му се разболее детенцето, жената или друг близък..кво, човек на 25-30 няма да излезе след 22 часа с колата си да иде до болницата ли? И други нелепи примери.

Тия закони не са ги приемали!
    Може да съм селски бек с брада и мустак, ама си знам мястото, за разлика от тия дето летят на бабения си.

Мега фен
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от babity

Можеш да го шофираш, но с придружител- смятай човек, който е "опитен водач". Това със сигурност го знам, защото имах проблеми с колата на баща ми точно по тази причина.

Цитирай Първоначално написано от Loshotia

Можеш да го шофираш, но с придружител- смятай човек, който е "опитен водач". Това със сигурност го знам, защото имах проблеми с колата на баща ми точно по тази причина.
    :lol:
    Този закон не е приет. Ако беше приет със сигурност 19 годишната пикла от града ни която кара един додж с над 4.0 двигател отдавна нямаше да го кара
    Може да съм селски бек с брада и мустак, ама си знам мястото, за разлика от тия дето летят на бабения си.

Цитирай Първоначално написано от tqnko

Този закон не е приет. Ако беше приет със сигурност 19 годишната пикла от града ни която кара един додж с над 4.0 двигател отдавна нямаше да го кара
    точно тая пикла с доджа й е през кура дали има закон и го нарушава, и точно нея няма да я барнат

50 кинта в книжката, докато я подаваш и може и комбайна да караш, където искаш....
    Ако се спазваха закони и оня рязан турчин, който е 93 нямаше да върти колата си, когато беше стъкло зимата, нямаше да кара всеки ден като бесен.... НО понеже има кой да му дава пари и да го учи как се дават рушвети, продължава да си кара като първия пич...

A.C.A.B
    Нея целуваш нали и
    нея лъжеш ти
    както мене лъжеш ти
    Щом дo мене той заспи
    знам, че искам да си ти

Съгласен съм, но закона така и така не е приет.

А трябваше....!!!
    Но като гледам как за 10% разлика в изплащането на болничните не могат да изберат един вариант и да приключат... скоро няма да приемат и много други по - важни закони! Не им е лесно да се намират в "работа" на тия хора
    Нея целуваш нали и
    нея лъжеш ти
    както мене лъжеш ти
    Щом дo мене той заспи
    знам, че искам да си ти

Това пък с кубиците е най-голямата простотия...
    Закона не е приет, понеже е меко казано малоумен.
    Булидите във формула 1 са с двигатели 1.4кубични см. По-принцип ако се приема подобен закон трябва да е за мощността на двигателя, а не за обема му.
    И още една издънка в "закона"... Аз взех книжка преди 6 месеца и от тогава съм се качвал само веднъж да карам кола... и може да не се кача още година, но понеже имам книжка повече от година и прескачам забраната за мощността на двигателите... А униформения няма как да разбере колко коли съм карал преди да се кача на Аудито със 6 литровия двигател...
    "Всичко отдалечено от морето е провинция." Ъ. Хемингуей
    Може и да плува, може и да лети, но не го прави защото го мързи!

Мишинка
    BrainDamage

Това са глупости с кубатурата,ко тря си купа нова кола за да мога да не нарушавам закона,а след като направя стаж от няколко години тогава,тря си купиш над 1.6.
    То и с кола 1.6 пак може да направиш белята,може да я турбинираш и какво ли не,и пак може да си е от 200 кончета нагоре,това са глупости измислени от ония кавали от правителството само и само да смучат пари от някъде.

Цитирай Първоначално написано от tqnko

то в България кво ли е прието

Законите за кубиците и вечерният час не са приети.Мен са ме спирали десетки пъти и никой не ми е казвал нищо.

Мързи ме да го пиша пак, за това цитирам директно от друг форум:
    Абе, виж сега - то да те ограничат до Х коня / Х кубика, тя колата пак няма да е безопасна.Една кола с 1.4 мотор, а такива най - често са коли тип хечбек, които са доста нестабилни (още един фактор), ще има капацитета да вдигне критичните 80-100 км/ч което си е достатъчно за смъртен случай.
    Иначе съм съгласен с това за повишаването на възрастта на пълнолетие.
    Другото което може да се направи е да се удължи времето за обучение преди явяване на изпити.И да се обучават във всякакви условия, защото аз ходих на курсове лятото, после като дойде зимата ми беше трудно И също трябва преди даване на книжката да се пускат "филмчета на ужасите", които ги пускат на кандидатите за възстановяване на точки.

Мега фен Аватара на tuzaro
    Град
    hate city plovdiv, майна
    тва пък за вечерния час е голяма простотия... то през зимата и в 7 часа е тъмно колкото и в 23. А за кубиците и с двутактово трабанче може да се убиеш.
    SunSmile, кво е тва АЦАБ майна
    Локо Пловдив и тесни пичkи майна.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си