Първоначално написано от
MP
Тръгнах с едно момиче вчера (да я наречем К) .Харесвам я външно,но не мога да кажа,че има тръпка.Същевременно от 4 години обичам друга (В),с която историята е наистина дълга.Тя ме харесваше (В) и аз го знаех,но различни обстоятелства ни попречиха да се съберем .С прости думи,не направих първата крачка.От година и нещо В си има приятел,но съм почти убеден,че все още има някаква тръпка между нас.Винаги,когато загатна за други момичета,виждам как любопитството я превзема и тя започва да разпитва.Водили сме няколко полусериозни разговора през това време и усещах тънки намеци,но не разбирах намеренията.Нещо за изпуснати шансове ми говореше...Има зачатъци на ревност,поне така ми се струва.Та когато разбра,че съм "обвързан",не закъсняха въпросите.Аз шеговито отговарях,но наистина ме объркват тези въпроси.Междувременно преди 2-3 години на морето се случи интересна история с 3-то момиче (ВЛ),с която прекарахме прекрасни мигове и след това,без да ходим заедно.Виждахме се понякога,през 1-2 месеца и винаги се случваше нещо (някакво подобие на натискане).Това се случва през 4-годишния период,в който харесвам В,но без да осъзнавам,че я обичам.(осъзнах го преди година и нещо,след като я изгубих всъщност...).От 3 седмици бях решил най-накрая да призная на В всичко,макар и да съм убеден,че тя знае,че не ми е безразлична.Така и нямах възможност досега и меракът мина.Преди 2 седмици започнах да действам с К,сигурен,че това е правилно.Не мислех,че имам шанс с В ,пък ВЛ си мислех,че ме е забравила (както и аз нея,макар и да е имало носталгични моменти и с нейно участие) и не мислих за нея. Започнах да се колебая миг преди "първата крачка",но бях непоколебим и вчера тръгнахме.Лошото е,че веднага след това, ми писа ВЛ и някак разговорът се насочи към миналото и стомахът ми се препълни с пеперуди.Наистина не съм я забравил и от разговора ни разбрах,че и тя не ме е.Въпросът с нея е отворен,както и този с В.Истината е,че най-много обичам В,с ВЛ има зачатъци на подобно нещо и също тръпка а К я харесвам,но тръпката не е същата.Какво да права,дявол да го вземе? Мисля,да призная абсолютно всичко на В,да разбера от ВЛ,дали имам шанс с нея , но същевременно без да късам с К.Надявам се,че не изглеждам като пълният кретен,наистина ми пука за К,не искам да я нараня,но животът ме научи,че не трябва да върши срещу себе си.Наистина обичам В,ако имам шанс с нея,не бих се замислил,но ако нямам,пък имам шанс с ВЛ,също би било хубаво(въпреки тъгата по В)...От трета страна мога да остана с К и да се надявам на бъдещо щастие,но бих могъл да бъда с нея само ако съм напълно убеден,че нямам шанс с другите.Просто в противен случай ме гложди нещо отвътре,причинявайки ОГРОМНИ угризения.Супер смешни са тези сметки без кръчмар,но трябва да изляза от тази ситуация,защото е побъркващо.( мамка му,защо ме сполетя точно сега,когато трябва да уча...)