- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Какво мислите за "златотърсачките"?
Има и такива жени,момичета и едвали ще спре да ги има.
гонят си интересите. и определено такива момичета не са глупави, както ги определяте, защото покрай богатите мъже винаги се въртят много момичета и щом тези, въпросните, често успяват да задържат такъв мъж до себе си, явно знаят как.
Loving someone is like singing a song... But there isn`t a song without end. Every song ends. Is that any reason not to enjoy the music ?
Най-пухкавата
LOVE Най-Пухкаваия (h)
Мисля че лъже!!!! 100 на 100 съжалява. Та тя е още дете .... направо не повярвах като го прочетох....Първоначално написано от Priceless
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ще ви видя като станете на 40 години и сте се скапали от бръчки и щуротии и мъжа до вас взема средна работна заплата и имате 2 деца, които с доста зор успявате да изхраните, но ВАЖНОТО Е ДА ИЗПИТВАТЕ СИЛНА ЛЮБОВ КЪМ ПОЛОВИНКАТА СИ, с която да успявате също така да фотосинтезирате и да отглеждате с нея децата си.
![]()
Kaза ли им го аПървоначално написано от cherinka
Грубо и неприятно, но абсолютна истина
![]()
Че аз от кога го повтарям, ама не. Златотърсачки сме.Първоначално написано от GregoryHouse
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Е все пак според мен ако искаш да си максимално близко до истинското щастие и спокойствие е да се балансират и комбинират 2те неща. Крайностите никога не са на добре. Само с любов или само със пари не се живее добре.
Никой не казва, че трябва да е "или-или". Но и финансово нестабилният мъж никога не е достатъчно привлекателен за дълготрайна връзка, дори сексът да е върховен.
Да, според мен жената също трябва да работи и също трябва да допринася в семейния бюджет, както беше казал Димитър. Но не може тя да издържа мъжа до себе си, само за да не бъде приета за златотърсачка.
Затова и материално и финансово стабилните мъже са по-"вървежни".
Красотата е нещо, което се изхабява много, много бързо и не си струва дългосрочна инвестиция. Това хората с пари са го разбрали отдавна.
Къде бъркам? Търся да се омъжа за човек, който печели най-малко половин милион на година. Знам как звучи това, но имайте предвид, че да печелиш милион на година означава да си средна класа в Ню Йорк. Така че изобщо не мисля, че се целя прекалено високо. Познавам една жена от групата ми по йога, която е женена за банкер в инвестиционна банка и живее в Трибека /друг скъп квартал/, а тя дори не е толкова хубава, колкото мене, нито е особено умна. Какво прави тя и какво да направя аз, за да стигна нейното ниво? Ще ми дадете ли някакви съвети? Моля, задръжте си обидите – аз честно и почтено питам. Повечето жени мислят по същия начин, но го крият, а аз поне си казвам кое как е. Нямаше да търся такъв тип мъже, ако не смятах, че съм повече от достойна за тях – като външен вид, култура, любов и умения в домакинството.
Следва отговорът стил Freakonomics на брокер от Ню Йорк, който отговарял на условията й:
Прочетох поста ти с голям интерес и сериозно се замислих над твоята дилема. Не ти губя времето, защото се класирам според твоите критерии: печеля над 500 хиляди годишно. Но така, както ги виждам нещата, ти ми предлагаш, чисто и просто, една много скапана сделка. Ето защо: ако махнем всичките глупости, дето си ги наговорила, това, което предлагаш, е проста размяна – ти предлагаш своите прелести срещу моите пари. Просто и ясно. Обаче има още едно съществено нещо – твоята красота ще намалява с времето, докато парите ми – не. Всъщност даже, много е вероятно аз да печеля все повече през следващите години, но е абсолютно сигурно, че ти по-хубава няма да станеш. Така че, икономически погледнато, ти си амортизиращ се актив, докато аз съм актив с увеличаваща се стойност. И не само че ще се амортизираш, ами амортизацията ти ще се покачва всяка година. Ти си на 25 и вероятно ще останеш доста секси в следващите 5 години, но все по-малко секси всяка следваща година. После красотата
ти ще започне да избледнява и на 35 вероятно няма да ставаш за нищо.Така че, ако си говорим по брокерски, не е изгодно да те купя за дълго /което ти всъщност предлагаш/, а по-скоро да те ползвам за кратко и да те продам бързо. Ако смяташ, че говоря грубо, ще ти кажа следното – ако моите пари изчезнат, същото ще направиш и ти, така че и аз трябва да имам някакъв вариант, когато красотата ти се изпари. Просто е: както ти поставяш условията – има смисъл да си ми само любовница, а не и жена. Отделно от това, в началото на моята кариера научих много за ефективността на пазара. Затова се чудя защо момиче като теб – интелигентна, стилна и изключително красива – не е успяла да си намери-чичко паричко досега? Трудно ми е да повярвам, че, ако си толкова готина, колкото казваш, мъжът с 500-те хиляди на година все още не те е намерил, пък ако ще и само за да те пробва?! Надявам се, че съм ти помогнал. А, ако размислиш и започнеш да се даваш на лизинг – обади се.
На духинг по добреКакто и да е, човека си е прав както и да го погледнеш.
"Всички сме в канавката, но някои поглеждат към звездите." - Оскар Уайлд
Мисля, че са интересчийки без собствена и ясна цел в живота, без устрем напред.![]()
дааа, ама можеш да ги накараш да извършат и най-извратената ти фантазия![]()
![]()
Жените трябва да използват всичко, което им дава Майката Природа, преди да им го отнеме Бащата Време.Но дори и Бащата Време е безсилен да отнеме някои неща. Има и такива жени, които са доста по застрашени от него, защото по рождение си нямат тези неща, които той НЕ може да отнеме.
![]()
П.П. Ето това вече драга ми cherinka, спокойно можеш да наречеш метафора.![]()
Хората, които се изказаха до тук, ме остават с впечатлението, че съществуват единствено два вида класи - богати и всички останали мърльовци. Факта, че хората от средната класа, които могат да си позволят да създадат и отгледат семейство, да си позволят дори 1-2 годишно някой друк лукс е доста красноречив. Той просто унищожи всички тези, че жените търсят, източникът на богатството - интелекта, умът и чарът на мъжът.
С грешно впечатление си останал. Финансово стабилен не означава задължително богат. Жалко щом разсъждаваш така.Първоначално написано от bratignat
Както писах, тази тема ме остава с такова впечатление. Мисля има разлика между това твърдение и твърдението, че за мен всеки, който не е богат е мухльо. Жалко ако се съставят повърхностни впечатления относно позициите ми, но е нещо срещано. Don't judge a book by its covers.
Мисля си обаче, че повечето хора се смятат за богоизбрани, Мнoго смятат, че щом са интелигентни, умни или успешни в образованието си задължително трябва да получат най-доброто работно място и заплащане. Че трябва да имат най-добрата и желана полвинка. Има ограничен брой престижни позиции и доста повече наброй професионалисти. Това е факт към днешна дата. След тези факти, какъв е шансът всяка жена да бъде с този ограничен брой мъже? Единственият начин е да се редуват. Но тези успели мъже, обикновенно търсят компанията на успели жени. Също така, е хубаво да включим златотърсачи, като общо понятие. Напоследък има и мъже в този бранш.
Отново Don't judge a book by its covers.
Защо? Живееш тежък животи и безпаричието те е настигнало?Първоначално написано от moon_flower
bratignat, може и да си прав, не знам. Аз говоря от собствената си гледна точка. Не мисля, че всяка жена, която търси стабилен мъж е златотърсачка. Както и не мисля, че стабилен мъж означава богаташ. Наистина не е изключено и в двата случая, но не е и задължително необходимо условие.
Мне,не е това.От живота си не мога да се оплача.Просто познавам едно-две такива момичета и моята теория за въпросното им поведение е,че веднъж като тръгнат с богат мъж и после свикват с парите и лукса,който им предоставят.Става като начин на живот.След това предпочитат да намерят отново такъв човек.Поне аз така си мисля.Отделно има и много момичета,които са си бедни,но пък хубави и използват точно красотата си,за да си набавят пари.Не е хубаво,но е факт.Първоначално написано от LadyDi
А междудругото,аз май няма как да съм "златотърсачка" като се има предвид,че всичките ми гаджета са били под 18..![]()
LadyDi, трябва да дадем определение за стабилен, защото един мъж с постоянно течащи 400-500лв. от наем примерно е със сигурен, стабилен и дългогодишен доход, но това е крайно недостатъчно за каквото и да било нали?
И те са като всички останали момичета. Може би са само малко по-амбициозни.
А какво трябва да е достатъчно според теб? Да може сам да си посреща личните разходи и да оставя по нещичко зад гърба си, ако щеш колкото да може да си позволи няколко пъти месечно да направи комплимент на приятелката си, или да и помогне когато е в затруднение (изключително и само за сериозно обвързване говоря!), а защо не и на себе си да купи нещо полезно. Не забравяйте все пак, че гъз (да ме прощавате) знае и две и двеста. Мой съученик от семейство средна класа ходи със заможно момиче, но все пак тя продължава да изисква от него да и купува дрешки и гримчета, 'щото той така си я е научил. Както си я свикнете мадамата, така ще се отнася с вас. Не може аз да получавам подаръци постоянно, да минат 5 - 6 месеца, в които той изнемогва, но аз не знам за това, и после аз изведнъж да спра да очаквам подаръци. Ако в една връзка няма табута и всичко се каже в началото няма да има такива недоразумения. Както той ще се съобразява с моите възможности, така и аз с неговите.Първоначално написано от dimitar_ak
Чакай сега, шефче.. Значи някой е умен, интелигентен и успешен, а не трябва да искам най-доброто, така ли? Какво, да не би образованите, работливи и нахъсани хора трябва да се задоволяват с панелка и някоя пъпчасала мърла, която да гледа децата през пръсти и да прави салата всяка вечер? Позволи ми да не се съглася - да, когато си МОЖЕЩ, трябва да искаш най-доброто. На всяка цена. Ти ако искаш цял живот си живей в компромис.Първоначално написано от bratignat
Второто, което искам да ти споделя, е погрешното ти схващане на думата "професионалист". Много хора си я поставят тази титла, без въобще да разбират какво се крие зад нея. Професионалист, Игнате, никога няма да остане без работа (или поне не за дълго) и при изключително крайно развитие на нещата и/или лош късмет ще има затруднение с парите. За съжаление, в България огромното множество си въобразява, че може нещо, изкарва 4 години в пиянски запои и преследване на пички, а след това крещи "имам висше образование и съм професионалист, пък не ме вземат на работа". Давам пример с младите, защото това е тийн сайт, но при по-възрастните самозаблудата е не по-малка, пълно е със закостенели хора, престанали да учат, но с претенции и самочувствие до небето.
Професионалистът знае, може, непрекъснато се развива и тренира уменията си, контактен е и знае как да се държи с хората. Такива хора търсят НАВСЯКЪДЕ и ако умееш всичко това, никога няма да имаш проблеми, независимо дали си адвокат, търговец, лекар, строителен инженер, компютърен специалист, биолог, химик, преводач, историк и т.н. и т.н. Аз ако ти кажа, че в така наречената "криза" 6 месеца!!! търсихме подходящ програмист и едва намерихме човек? Навсякъде хлапетии с претенции и без един ред кадърно написан код или чичковци, които последно са чели модерна IT литература през `85г. А като условия и заплата нещата бяха прекрасни, вярвай.
И бтв, в темата никой не говори половинката ти да се въргаля в пари. Достатъчно е да бъде експерт в своята област и да пази тази позиция, това в България си е висока средна класа. Живот без да се притесняваш от такси и сметки, като можеш да си позволиш хубава почивка, среден клас автомобил и добро образование за децата си. Нищо повече. За София това значи доход (4-членно семейство) между 3 и 4 бона, каквито доста хора си получават и хич не е недостижим.
Another version of the truth..