- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Vous parlez francais
Vous parlez fran
Comment tu es tomb
Уча френски ама не го разбирам много![]()
![]()
![]()
Bonjour!
Mais mon francais est tres mauvais. така че не очаквайте да казвам много свързани неща ;D
Bonjour, ca va?![]()
It's hard to wait around for something that you know might never happen, but it's even harder to give up, especially when it's everything you ever wanted
Ca ne va pas bien parce que j'ai un jour tres long et je suis fatiguee. Et toi?
Вие на хероин ли сте бе?
et moi aussi..j'ai mal a la tete..un peu.
mais le tour, c`etait interessant?![]()
It's hard to wait around for something that you know might never happen, but it's even harder to give up, especially when it's everything you ever wanted
Je suis fatigu
Bonjour![]()
Да не правя тема-да ви попитам-правя родословно дърво по френски и на клончетата или каквоото и да наирсувам на дървото ;д трябва да пиша например: scoeur (сестра..) и името .Пред думата сестра трябва ли да има предлог La? или само scoeurсъжалявам,че не задавам в-са на френски,но не знам толкова много думи
![]()
И как се пише sCoeur или Soeur![]()
Шофирай разумно - стигни жив!
^ Пише се "sœur" ; ) ! Не мисля, че трябва да слагаш какъвто и да било определителен член пред думата, напиши само 'sœur'
Je ne suis pas sure,mais je pense que la question doit etre "Parlez-vous francais?" ;]
пише се soeur..попринцип е по-правилно да се напише la soeur, но на много места (списания,билборди,реклами) не слагат определителен член..най-добре ще е ако напишеш ma soeur (моята сестра)Първоначално написано от Biskfitka
![]()
On peut dire : vous parlez francais? / Parlez-vous francais?/Est-ce que vous parlez francais?Първоначално написано от Lifash
С'est une question d'intonation.C'est la facon la plus facile.Pour cette raison a l'ecole/lyceПървоначално написано от Lifash
[quote=LoupGarrou]С'est une question d'intonation.C'est la facon la plus facile.Pour cette raison a l'ecole/lyceПървоначално написано от Lifash
Мерси много..Първоначално написано от liim0nka
![]()
Шофирай разумно - стигни жив!
незнаех, че говориш френски ;d мислех, че когато съм те питала си го казвала метафоричноПървоначално написано от Biskfitka
:P
be free..
[quote=DjPiRgOs]
Aucune id
[quote=LoupGarrou]С'est une question d'intonation.C'est la facon la plus facile.Pour cette raison a l'ecole/lyceПървоначално написано от Lifash
Ох, имах впредвид, че в попринцип не се насърчава използването на въпроси с интонация в подготвителните класове, ако щете и нагоре защото се образуват най-лесно. Казах го, защото момчето/момичето няколко поста нагоре каза, че не е сигурно, но мисли, че въпросът се задава с ескъ. Затова може да човекът да си мисли, че е грешно, иначе си е напълно вярно. Предпочитани са въпросите с инверсия и "est-ce que".
Ох, докато се обясня, сори че е на БГ, ама то се видяло, че френският не ми се отдава и не ме разбира
. И знам, че казах 'забранява', а не че не се насърчава, ама ...
Le fran
вие луди ли сте бе, мразя го тоя език![]()
http://www.vbox7.com/play:8da7dc43 поздрав![]()
--Лудите, лудите - те да са живи!
Извинявам се за спама, но искам да ви питам, понеже виждам, че сте запознати с френския дали е хубав като език и радвате ли се, че сте започнали да го учите? Много съжалявам за глупавия въпрос, но ми предстои кандидатстване и не мога да се реша между френски и немски.. Всеки ден съм на различно мнениеТаа вие кой от двата езика мислите е по-благозвучен и забавен? Извинявам се и че използвах темата, надявам се автора/ката да не се сърди..
![]()
![]()
Лол... Не!!!...
Life's like a dick. It gets hard for no reason. :\
гласувам за френскиии... с две ръце..Първоначално написано от UnForgettableDream
въобще не е труден, обаче особеното му е че разбираш повече кво ти говорят, отколкото ти да го говориш езика ... от три години го уча и мога да кажа че е мн по лесен от немския...
![]()
http://vbox7.com/play:9b3668e1 айде един поздрав от мене![]()