- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Пиърсинг на пъпа
Имам един въпрос...Утре ще си слагам обеца на пъпа и четох къде ли не но така и не открих каквото ме интересува. Молбата ми е ако някой от вас си е правил, нека ми разкаже как се е грижил за нея докато е заздравяла ...
(от самото поставяне до заздравяване )
и кога мога да си взема душ след поставяне и кога да я сваля?
![]()
Аз имам от 3 години почти .. Първия месец-месец и половина пръсках пъпчето 2-3 пъти на ден с "Оксикорт".. Струва около 9-10 лвОт време на време го промивах с кислородна вода .. Бях чела в интернет,че не трябва да попада в дупката шампоан,душ гел и когато се къпех слагах по една лепенка върху обецата.. Други грижи не съм полагала , а и не мисля , че е необходимо ..
Душ можеш да си вземеш когато си поискаш..Аз лично си смених обичката може би около месец след като си я сложих ..
Ако имаш някакви други въпроси-питай .. :P
на мен тази която ме проби ми каза някакъв крем и я мазах с нея....но аз не съм имала никакви проблеми с обицата.
Когато нещо отмине, тогава усещаме колко хубаво е било.
Aми аз тука доста хора има които съм питала и всеки различно казва... Един казва че можеш след няколко часа вече да го мокриш, друг казва че 2 дни.. трети 1 седмица... Незнам честно казано на кого да вярвамАз иначе съм си взела кислородна вода и Гентамицин за мазане.. А кога трябва да започне да се почиства.. В смисъл обецата ще си я почиствам с Сейвгард(бактериален сапун някакъв) и ще я измивам и ще си я слагам пак... Колко време след като ти я сложат става? В смисъл колко време не трябва да я махаш..
ииии вече като заздравее напълно как се почиства?
и аз се пръсках с оксикорт
за водата аз не съм спазвала някакво време същата вечер се изкъпах и докато се къпя го промивах с кислородна вода (и сега го правя)
Аз имам от 5ти клас. Помня, че и аз се пръсках с Оксикорт , даже скоро го изхвърлихме от аптечката, защото е с много отдавна изтекъл срок на годност. Иначе, сутрин и вечер я промивах с кислородна вода. Питай на място колко време не е желателно да я мокриш и прочее, аз лично нямам спомени за това.
http://save-darina.org/
ПРОДАВАМ бижута по 2лв !!! -> http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=362666
Една съученичка имаше доста дълго и накрая я махна - постоянно й се закачала и се разранявалаПри вас имаше ли такова нещо? И ако я махнеш, след колко време заздравява? Защото аз така си прецаках дупката на ухото - забра, махнах обецата "за малко" уж да се пооправи и дупката взе, че зарастна
![]()
ами ако е била с много висулки нормално да й закача; аз нямам такива проблеми
В интерес на истината, не беше. Имаше само едно малко ключче, което тя дори откачи.Първоначално написано от vampireee
мии аз имам от година обеца и ми пробиха пъпа с пистилет не болеше въобще![]()
те ти казват с един вазелин да се мажеш около 2=3 седм после минава и ти сама можеш спокоино да си дезенфектираш пъпа със спирт
тва е успех!!!
![]()
В никакъв случай с пистолет и в никакъв случай спирт!!!!
Водата не пречи, това си е раничка, а раничката трябва да е чиста и дезинфекцирана с кислородна вода. Не трябва да се бърза с махането и сменянето на обицата, защото на пъпа пиърсинга зараства напълно за 6-7 месеца. Питаите, ако ви интересува още нещо.![]()
Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..
Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
Изключения: недочувам, недовиждам..
аз имам от 2 години
мажех се с гентамицин 1 седмица, след това с кислородна вода известо време се промивах
In the future everyone will be famous for 15 minutes...
Не трябва да се маха,защото първи винтчето може да се разхлаби и да падне и второ дупката може да зарасне.Мойта пада два пъти![]()
Сега за лятат мисля да си купя с висулка,инъче съм само с едно камъче.
Когато нещо отмине, тогава усещаме колко хубаво е било.
най-важна е хигиената
never never let you go you are the one i'm surching for....
Кръвта се окислява от златото и затова не е хубаво за прясна дупчица златна обица.Първоначално написано от Inn0cenCe
Иначе на мене само пластмасови топчета са ми са се разхлабвали.
Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..
Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
Изключения: недочувам, недовиждам..
аз имам обеца от един два месеца.тук е вси4ко което трябва да знае6:
http://piercing-bg.com/docs/navel.html
![]()
Give a girl the right shoes,and she cloud conquer the world.-Marylin Monroe
И аз искам, обаче нашите докато са живи няма да ми позволят. С 300 мъки си продупчих ухото за 2 допълнителни обици![]()
като са ти дупчили ушите би трябвало да са ти казали,че първата седмица не трябва да си махаш обицата.а ухото ти сигурно е забрало щото си си сложила някакво тенеке на ушите.А ти за "за колко малко" си махна обецата?? ако е било за 5-6 часа няма начин да ти е зараснала дупката....Първоначално написано от Sissy90
![]()
иначе CryToDie и аз много искам обеца на пъпа обаче и на мен наще няма да ми дадат.просто не е за вярване как позволиха на сестра ми да си направи трайна татуировка с череп на ръката,а на мен един пиърсинг не ми дават,а сестра ми на всичко отгоре е и по-малка от мен![]()
И аз много искам да си пробия пъпа,но не ми дават.Една приятелка наскоро си сложи обица на пъпа и ми каза,че я промива с кислородна вода,но и със спирт може.Ако обицата не е с висулки не се закача по дрехите.
спирт в никакъв случай
In the future everyone will be famous for 15 minutes...
Най-добре питай в студиото, където ще ти я слагат...
The Devil Fucks like God makes Love.
Няма нужда от лепенка, докато се къпеш, но е добре за тази област да ползваш антибактериален сапун.
Промиване с кислородна вода сутрин и вечер, с напоена клечка за уши, много внимателно.
Аз пръсках с антибиотик (забравих името) седмица-две.От студиото ще ти изпишат някакъв, не се притеснявай.![]()
Не сменяй обецата поне месец, след като си я сложила, защото тъканите още са разранени.Ако ще си слагаш след това, гледай да не е някакво интернет-менте.Трябва да бъде изработена от медицинска стомана и в никакъв случай сребро или злато.
Внимавай да не закачиш с дреха или цип, ужасно боли!
Също така на няколко дни размърдвай обецата нагоре-надолу, за да не се получи срастване.Напълно зарастнала ще бъде след 8 месеца.
Еми... това е![]()
Не се притеснявай, написано звучи по-сложно, отколкото е.
all day... all night... what the fuck?!