- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Дъвките с гранули рушат емайла?!?!?!?
Лекарката ми каза това![]()
Освен това пастите с гранули били същата работа
![]()
Вие знаете за такова нещо?На мен ми изглежда логично,защото имам нарушен емайл,но за първи път чувам такива нещо,като се има в предвид колко пасти за избелване са с гранули или дъвки![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
И аз съм чела, но не ползвам такива.
Веднъж питах една зъболекарка и тя ми обясни, че гранулите били добре, ама де да знам.![]()
А те какво съдържат тези гранули?
Пастите с гранули, избелващите пасти, дъвките, металните прибори, студените и горещи напитки, цигарите, алкохола, сладкото , всичко вреди на емайла. Затова, деца - гладни, жадни и без малки човешки радости живейте живота си, за да имате здрави зъбки(с които няма да ядете шоколад ;д).![]()
М аз тва гочувам за първи път,дъвки дъвча с гранули на Орбит ама нямам нарушен емайл,може би щото рядко ги дъвча,а иначе за пастите за зъби знам,че рушът емайла и затова не ги ползвам,както и ако си слагате сода на четката за зъби със пастата,има ефект от това,но руши много емайла.
Според мен не е вярно! Аз се мия с избелваща паста ( с гранули ) и почти всеки ден дъвча орбит.. И като гледам нищо мин няма![]()
Dream..
Think...
Do...
Live...
Be...
Първоначално написано от maksimal
Просто аз
Вече какви ли не изсмукани от пръстите вреди измислят.
Вярно - дайте да се затворим в една капсула направо, че да се съхраним.
Всякаш ще живеем с орлите... Все още не знам за хора с фатално увредени зъби от дъвки и пасти.
+1 :PПървоначално написано от Goddess
Хората са ангели с по едно крило. За да полетят трябва само да се прегърнат.
(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)
Бтв не прекалявайте с дъвченето на дъвки, защото челюстта се развива прекалено мн и става грозно, особено за момиче.
Никога не казвай никога, защото ти се връща.
Смехът е заразен. Бъди преносител!