Такаааа... от къде да започна? А, да:
1. По българското законодателство можеш да работиш само ако си навършил 16, или по изключение 15, но по-малко часове и работа, одобрена от Инспектората по труда. Или в цирк/театър, ако имаш навършени 13, пак с разрешение от Инсперкората по труда.
2. В момента има страшно много безработни хора, включително такива на повече от 13 години, с повече опит и мислене на възрастен (сори, ама няма как на 13 да разсъждаваш като възрастен, колкото и зрял да смяташ, че си). Та предвид това обстоятелство, около 100% от работодателите ще предпочетат да наемат някой най-малкото пълнолетен, евентуално с някакъв опит.
3. Имам един приятел, който на 13-14 поработваше лятото - ходеше по на хората къщите да им циментира дворовете и да прави разни подобни неща. Не знам по каква линия, май покрай един негов приятел си намери тази работа.
4. Забеляза ли, че разделът е Любов? И че това е тийнейджърски форум, повечето, които влизат тук, не работят и не могат да ти помогнат по никакъв начин.
5. Вестник Позвънете, jobs.bg, питай вашите дали нямат познати, които евентуално да изгарят от желание да поверят някаква работа на 13-годишното им отроче.
Няма лошо да имаш желание, дано го имаш и като направиш 16-18 години и вече можеш наистина да работиш. Аз почнах на 15 и като цяло е много яко