- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Не е точно проблем..
На някой може да му се стори един доста тъп проблем,но на мен просто ми е гадно..
Преди няколко седмици се прибрах в петък вечерта в 9 (тази година ставам на 15) и майка ми и баща ми ме казаха,че не съм можела да се шлая е така по улиците и ми забраниха да излизам събота и неделя.Хубаво де,изтърпях го,но ме дразни това,че една моя приятелка(да я наречем И.) се прибира в 10 часа и майка й нищо не й казва.И не е само тя.Имам поне още 3-4 приятелки,които в колкото й да се приберат нищо не им казват!И аз си седя вкъщи и ги слушам как по скайп ми разказват къде са ходили,в колко са се прибрали ;/
Да знам,че това не е проблем просто исках да споделя,е така
и ако случайно някой може да ми даде съвет
мерси,че прочетохте тая простотия
МОМИЧЕ!
И аз съм така..Излизам и ми казват:"В 19:00 да си вкъщи.."Като дойде време да се прибирам приятелките ми ми казват:"Много е рано"..И моите приятели са до 21-22 часа...пускат ги ей така,а мен..?![]()
Дори и да съм пред блока 19 часа и вкъщи..
Че те и лапенцаата стоят до 22 часа...![]()
![]()
![]()
Не бързай като караш!
2-3 минути закъснение са нищо пред живота ти и живота на спътниците ти в колата!
http://www.youtube.com/watch?v=pwVF-txtUyM
http://www.ekip7.bg/index.php?option...=8080&Itemid=1 Почивай в мир,Миме!
Еми, нормално е, ако родителите ви се притесняват или са по-консервативни. Гледайте от хубавата страна на нещата илизайте по-рано, съберете се с приятели в нечий дом с преспиване, за да не се тревожат вашите. Разбираемо е поведението им, все пак са родители.
А ако сте от голям град да не говорим ...
От София съм :/Първоначално написано от LoupGarrou
знам,че е опасно,но ми се иска поне вендъж е така да се прибера в 11,да си вляза вкъщи и само да ми се усмихнат..
МОМИЧЕ!
Аз съм от София и си ме пускат до 12:00 !! А събота и неделя съм закъснявал до 1,2 и само ми викат малко като се прибера..Иначе може да им кажеш че примерно ще спиш при някоя приятелка и тва е![]()
“Gravitation cannot be held responsible for people falling in love. How on earth can you explain in terms of chemistry and physics so important a biological phenomenon as first love? Put your hand on a stove for a minute and it seems like an hour. Sit with that special girl for an hour and it seems like a minute. That's relativity.”
-Albert Einstein
ами аз не мога да се оплача на тази тема, живея само с мама и тя ми има доверие да ме пуска до по късно, защото съм доказала че съм отговорна и дрън дрън, постигнах всичко с мрънкане, ако искарам 6 по история ш ме пуснеш ли до по късно, ако каже не, се опитвам да я накарам да си чувства виновна с изрази като : всички ги пускат, зарди теб съм смотанячка смао аз си тръгвам толкова рано: са ме излагаш с тоя вечерен час, кво не искаш да имам приятели и многоо подобни после насълзявам учите и излизам на другия ден нося някоя хубава оценка и воала
иначе при мен деиства нз зависи и то родителите![]()
cant tell my nothing now
baby i know how to fly
nothing hold me down
im going tuch the sky
![]()
![]()
dydzzz <3
http://www.teenproblem.net/f/viewtop...530&highlight=
То наистина си е стряскащо вечер да си по улиците.По-добре се събирайте в нечий дом.
Родителите на приятелките ти явно имат други разбирания и им имат по-голямо доверие.
И аз имам съученички, които стоят на купони до към 5 сутринта, но това е, защото те са тук, сами на квартира и е нормално без родителски контрол да стоят, доколкото им скимне. И аз примерно съм се прибирала към 1-2 вечерта, но нашите са знаели с кого съм и къде съм. Честно казано, дали ще си до 22 или до 2, няма особена разлика. Ако си с правилната компания - никога няма да стига времето.
Пък и си има някакъв чар да си си вкъщи вечер. Винаги можеш да си намериш някакво занимание.![]()
то ще спя 1-2 пъти,ама всяка събота ще стане малко прекаленоПървоначално написано от dPa3HuTeJl
![]()
(някой има ли идея за някаква тактика)
МОМИЧЕ!
Добре, обясни ми за чий ... ще им прилагаш "тактики"?
Както ще правиш навън посред нощите?
22-23 за лятото си е идеален вечерен час.
тва с тактиката го казах на базикПървоначално написано от mArMaLaDkA
просто искам да не ми викат и да не ме "наказват" защото съм се прибрала в 9 :/
МОМИЧЕ!
Аз не излизам кой знае колко (смис уикенд и петък излизам де).. Попринцип си се прибирам към 10, но наще никога не са ми равили проблеми кога се връщам, понякога само ми казват "Обади се ако ще закъснееш да не се притесняваме" и всичко супер.
Lexynnka
тъй тъй ама после приятелките ти ще плащат глоба като ги хванат![]()
--Лудите, лудите - те да са живи!
Радвайте се че имате отговорни и трезво-мислещи родители :]
Обещанието е учтива форма на отказване.
Нещо ми е интересно. Значи закъсняваш с час - два. Прибираш се, ваще ти мрънкат. Другият ден пак правиш така. Наказват те да си седиш у вас цяла седмица. И какво ако добл;ижиш вратата да излезнеш ще вземат да те дърпат ли? Или с белезници си вързана за някой стол? Или те бият?
Ами интересно ми е всичко това, защото щом родителите ви не ви чуват, не ги слушайте и вие.
Винаги съм имала перфектни отншения с майка ми. Знаела е къде ходя, с кого съм, изпращат ме... Баща ми ми казваше да се прибирам по светло около 19-20:00. Имахме много караници, но накрая просто прекратихме всякакви контакти, изнесох се. Мама е слънце, което е едно на хиляда (че и повече).
Не казвам , че съвета ми е перфектен, но спри д си робот или войник, както искаш го разбирай. Дай глас да те чуят или си прави квото знаеш. Щом си на 15 имаш вечерен час до 22:00 така че и с полиция не могат да те приберат. Само си носи личната карта с теб![]()
Тва беше най- малоумното мнение досега в тая тема... (нищо лично)Първоначално написано от mimsssssss
Щом родителите ти са решили, че трябва да си си вкъщи в определен час, значи ти трябва да си у вас тогава! Не си мисли, че ще ги 'научиш' да те пускат до посред нощ, като не ги слушаш! За Бога, на 15 си!
Всичко се постига с постоянство. Единственото, което ще постинеш като си правиш каквото си искаш, е абсолютна загуба на доверие към теб от страна на родителите ти. Ще те наказват, ще крещят, ти пак ще си правиш к'вото си знаеш, и накрая ще ти излезе през носа. А доверие се печели по- трудно, отколкото се губи, trust me, минала съм по тоя път. Прави си хубавичко сметката- искаш ли да си в постоянна война с вашите, или би било по- добре да се разбирате?
Всъщност... Кво ли се занимавам да пиша... прецаквайте си отношенията![]()
Поздрави!
Не смятам да споря с теб и щом мислиш, че мнението ми е малоумно, ти уважам изказването, защото всеки има право на такова. Не знам през какво си минала, но помисли реално. Някои родители казват да не излизаш навън след 19:00 (като авторката), други забраняват правенето на секс преди брака (много случай такива), трети пък оженват дъщеирте си на едва ли не енвръстна възраст (13-14 годишни), ами извинявай ама скоро ще им викат айде маме скачай от моста и детето хоп скача. Не всичко което лети се яде, знаеш я приказката. Затова всеки има глава на раменете си. Не мисля че всеки родител има правото да избира какво да прави детето му, още повече че момичето от темата иска да излезне пред блока до 21:00, а те и това не и дават. Имала съм приятелки с какви ли не кошмарни родители. Едно момиче го мъкнеха на литургии всяка неделя, а тя самата дори не вярваше в Господ, просто защото не мисли че христианите са добре развили религията си. Вярваше, че има Бог, но не и този, които родителите и посочват. Направо кошмарни хора има, без значение дали са родители или не.Първоначално написано от Abigoria
Напълно съм съгласна с Abigoria.
В конкретния случай, според мен би било по-добре, ако авторката на темата се примири. Ако това ще я успокои и аз си имам вечерен час, нищо, че туй лято ще съм на 17. За лятото 23 часа си е напълно удачно, през зимата пък къде ще се скиташ след 21:00?![]()
Да, преди и аз недоволствах, сърдех се и правех скандали, с цел удължаване на вечерния час. Не само, че не стана на моето, но и си спечелих няколко наказанияИ не, родителите ми не са някакви свръх-строги, напротив, адски печени и либерални хора са, но просто понякога е по-добре да се довериш на възрастен, който е преживял повече от теб. Родители са ти все пак - чувстват се отговорни и браво на тях, вече не са много здравомислещите бащи и майки.
И после се чудим защо поколението върви на зле...
И после се чудим защо поколението върви на зле...
^ Ще ме извиниш, дано нямаш нищо против, че ти копирам последното изречение.
Точно затова някой деца вървят на зле. Цял живот държани на въже и недай си боже след 7-8 клас да иде да учи другаде. Точно е на 14 години и запова едно ходене, само защото не са го пускали детето до 21:00, еми ще върви на зле. Та то не знае парка къде се намира, щото не го пускат по далеч от блока и магазина му в квартала...
Колкото повече се държи едно дете и се "контролира" толкова повече се оформя като характер и при това бойно настроен против всичко и всеки и става една...
Всяко семейство си е строго индивидуален случай.
Не твърдя, че трябва да си връзват децата на каишка и да не им позволяват да водят социални контакти, напротив. Просто е смешно 14-15 годишни деца да обикалят по улиците. Окей, до 9 е донякъде нормално (не говорим за лятото -.-"). Ама ми е интересно как нормално мислещ родител ще си пусне седмокласникът да метлосва по паркове след 8? Хайде направо да го запознаем с всички идиотщини, с които би могъл да се сблъска.![]()
Родителите са родители, за да възпитават някакви навици у поколението си; те са тези, които да поставят ограниченията на децата си и става въпрос за напълно нормални граници. Е, има и изключения, но те винаги са повлияни от някакви други фактори. И голяма работа, ако въпросното хлапе не излезе след 8. Чудо голямо.
Мисълта ми е, че до определена възраст децата трябва да се възпитават с някои ограничения. Принципно се смята, че с възрастта съзряват и вече може да им се има доверие и затова им се позволява повече волност (която води до повече отговорност). До 7 клас са единици тези, които могат да я възприемат.
^++![]()
Винаги съм се чудела защо чувам критики само зад гърба си и сега го осъзнах...тях не ги беше страх от това да не ме наранят,обидят или натъжат,страха бе породен от това че ако го кажат директно на мен...ЩЯХ ДА ГИ СРИНА!
Моето детство премина в наказания, главно заради неспазване на вечерния ми час. С ръка на сърцето мога да призная, че от тези наказания изобщо не съм се получил. За сметка на това се отразяват на приятелството ти и ти изиграват лоша шега за в бъдеще. Едно на ръка, че може да станеш асоциален, второ - след като получиш свободата те избива на свободия и си като отвързан. Всяка вечер купон, всяка сутрин махмурлук, всичко за единия хуй.
А авторката като й премахнат вечерният час чак като стане студентка хубаво ще се изучи. Така ще се изучи, че ще си затрие студентските права още първия семестър и покрай тях и девствеността докато е в нетрезво състояние. Да не говорим, че като я възпитават да е момиченцето на мама и тати ще се озори да изгради здрав характер.
И още нещо. Точно това, че е на 15, е причина да излиза до по-късно. Вие ли ще й върнете безгрижните години, през които не е могла да се забавлява? Не ми казвайте, че може да се забавлява достатъчно и до 9, защото това е много далече от истината. На тази възраст купона става вечер.
Хайде, като не е работа да се излиза на 15 след 9 часа, да пишат тук всички тези, които са нямали вечерен час тогава и не ги е сполетяло злощастие. Имам предчувствие че ще сме достатъчно много.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Ами,преди и на мен не ми даваха да излиза така.Накрая просто не издържах.То бяха разговори,караници какво ли не.Хващах си чантата и си излизах когато си исках.Имапе наказания,викове-нищо не помогна.Както казаха по горе-не могат да затворат вратата с катинари.Всяка вечер,още докато бях на 14,се прибирах към 23:00,накрая свикнаха.Имаше и сърдене-майка ми не ми говореше 2 седмиции се правеше че ме няма изобщо в къщата.После явно е разбрала.Една вечер дойде при мен и ми каза,че много съжалява че не ме е пускала,аз съм човек,на който може да се доверява и т.н.Така че мога да ти кажа,че с приказки не става работата.Или действаш,или се примирявай.
Първоначално написано от finger4o
Първоначално написано от Chacho
Точно за това говорех в горните си мнения и се радвам, че има хора със същото мнение. А докато другите се правят на добрички, ще го избиват цял живот на комплекси. Затова от 15 до 20 се жиее, после учиш и след това работиш. Има си време за всичко. На по 15-16 е нормално вече момичето приятел да си има, едва ли не и полов живот да води, защото не виждам нищо лошо на 15 като си 9 клас, а те не я пускат навън...Първоначално написано от Alex4o0o
Откакто се помня, не са ме карали в определено време да се прибирам вечер. Просто хората от старата ми компания(разцепи се, понеже някои не се връщат вече в градчето за лятото) ги караха да се прибират в 9
и заради тях не съм стояла до късно.
Понякога(1 до 2 пъти в месеца) ходя на гости на най-добрата ми приятелка(тя пък се намира в трети град) и правим купон до някое си време. Това лято пък, понеже се сближих с бивша съученичка, май ще излизам с нейната компания и до по-късно най-сетне (надявам се, както казват надеждата умира последна). Това до колко ви пускат вечер зависи от много неща - имат ли ви доверие; хората, с които излизаш; квартала, в който живеете и т.н. На мен определено ми имат доверие, понеже уча в друг град и не са имали проблеми, защото обикновено не седя вън по тъмно. О, да, слушала съм истории за някои, които като се видят с повече свобода без родителите си, го удрят на живот, но аз не съм от тях.
Моите родители са същите и напълно ги разбирам ,защото не знам дали знаеш,но в днешно време дори да си на 18 пак могат да ти се случат доста неща ,за това слушай родителите си и не ги лъжи ,защото 1 път загубиш ли доверието им 2 път не се връща.. а ако се върне ще е съвсем друго. Аз съм на 14 и лично смятам,че когато съм на долната улица с приятели мога да постоя до 21:30 22 най-късно,но преди това казвам на майка си къде съм. Опитай да се поставиш на тяхно място. Аз доста съм мислела за това ,когато стана като тях да имам деца.. дали ще се притеснявам?! охо! и още как.. Майка ми ми разправя,че в 4 часа сутринта ,когато отива на работа вижда как 13 14 годишни пръдли се клатят по центъра и се правят на велики с бутилката.. Аз мисля,че това е напълно жалко!Гледай малко новини и ще разбереш що се притесняват така ..
![]()
Life's like a dick. It gets hard for no reason. :\