- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Какво да правя..
Ами.. доста дълго време се чудех дали да споделя с вас. Дори да знам,че може би ще ми струва доста подигравки. Аз съм момиче на 12 и живея в София с родителите си. Живеем в един малък апартамен буквално в една стая. Там заедно със родителите ми аз спя,ям,пиша домашни,играя на компютъра и изобщо всичко..Освен тази стая имаме само една малка кухня баня и коридор.. повярвайте наистина малки.. Живея тук от както се помня,но както всички се досещате не ми е особено приятно.. все пак и аз искам малко лично пространство. Одвратително се чуствам. Баща ми работи,а майка ми седи по цял ден в нас.. Не може да се намери работа а и е болна,което не и позволява всяка работа + това е и на не малко години.. Когато заговоря с майка ми и баща ми на тема.. какво ще правим като порастна още малко майка ми ми казва,че не знае,а баща ми гради своите "планове" за живот на село..
това обаче,не ми се вижда никак добре.. От София да се връщам в някакво пропаднало село.. Където на всеки метър има само наркомани и пияници. Изглежда,че баща ми има особено желание да живее там,но никога не помисля за мен.. Майка ми е доста против,но ако се поговори много може да промени мнението си. [трябва да кажа че "селото" вече е град и дори се брои за квартал на София,но за мен е просто село и затова така го наричам] Там имаме къща на два етажа. Първият етаж е обзаведен.. ии.. не особено добре. Може да се каже,че дори мноого зле. През зимата е невероятно студено и имаш чуството,че ако излезеш навън гол ще ти е по топло. Печката не работи.. Баща ми иска да оправя горният етаж... Но се кани не от 1-2 години,а от доста повече и изглежда,че няма да направи нищо въпреки,че самия той работи като строителен техник. Не знам какво ще правя..
Не виждам бъдещето си и дори ме е страх да говоря за него. Дори не знам какво ще правя след 7 клас.. Постоянно се карам с нашите,намалих успеха си доста значително,след като се имаше напредвид,че бях една от най-добрите.. Нямате идея колко мечтая за собствена стая с мои собствени неща.. Какво да правя моля помогнете ми..
![]()
Живот..
Майка ти не работи,баща ти ви издържа с заплатата си и кое да е по-напред ?
Строителен техник е да,ама си тряя и пара![]()
A journey of a thousand miles begins with a single step..
You are never a loser until you quit trying..!
skype - adrenalincho__
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000929970991
Виж, колкото и да е зле положението, винаги има решение. Както опистваш двете места, незнам къде ще ти е по добре. От една страна къща на 2 етажа, обаче не е обзаведена, първо - ако не работи печка, ще изтинеш и вместо парите да се спестяват за ремонт, ще отидат за лекарства. Неможеш да живееш постоянно така. От друга страна апартамента в София е твърде тесен за вас явно. Винаги съм казвала, че има къде къде по зле живеещи хора. Така че спокойно. Според мен си останете в София, колкото и да е тясно, засега мисля че така ще ти е по добре. Ще имате възможност и време и за къщата на село, спокойно. Но трябва сериозно да поговорите какво ще правиш след 7 клас, защото годините след това са важни, докато се установиш сама. На селото /или вече града/ незнам точно как ще можеш да се реализираш.
"Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"
Наистина неприятен проблем.Според мен също,както описваш,ще е по-добре да си останете да живеете в София.Можеш да поговориш с вашите на тази тема,къде ще живеете и за бъдещето ти.Но недей да се страхуваш,винаги може и по-зле.Засега се задоволявай с толкова,не забравяй,че някои хора и това нямат.
![]()
Седни си на гъза да учиш, работи през лятото някъде, ходи по често в приятелки, баби, ели на гости, разнообразявай живтоа си и спри да мрънкаш. Радвай се, че не стоите гладни има и такива хора.
на 12 години да работи през лятото? ае вие нещо си изгубихте акъла напоследък.. единствените спасения са след 7ми клас да влезе в хубаво училище и да взима стипендии, друг начин не се сещам за момента.Първоначално написано от mimsssssss
Първоначално написано от lubomirky
Хората са ангели с по едно крило. За да полетят трябва само да се прегърнат.
(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)
Първоначално написано от mimsssssss
Да работи на 12?Осъзнай се!![]()
кажи в кой "КВ" е тая къщаПървоначално написано от Ver4encety
тъз пък да работи -абеее аз като бях на 16 не ме вземаха,ко остана за 12годишните.Пък и не е сега времето-после цял живот т'ва я чака
Авторката да спре да мрънка-не можеш да се месиш в работите на родителите си -както те решат така ще е.Да не би ти да носиш пари и да издържаш семейството.Правят всичко възможно по силите си.Какво повече искаш?
По-добре отидете в "селото".
Какво се притесняваш от наркомани и подобни, като навсякъде ги има. Пък и не ми се вярва баща ти да не направи нещо по въпроса с отоплението, а и след време ще можете да обзаведете добре дома си. Поне ще ви е по-комфортно в по-голяма къща.
Авторке,най-добре е да започнеш да приемаш нещата,такива каквито са..
Малка си и не можеш с нищо да помогнеш на родителите си..+..няма и да ти кажа кое да избереш,това е ваша работа..Но сега Най-добре е да седнеш и да учиш..
А и както ти казаха по-горе:
има много хора,с много лошо положение..Така,че приемай нещата такива..
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
Незнам. И за двете си трябват пари, а в тази криза няма много. Но когато си свикнала в софия и изведнъж на село е доста трудно да се привържеш. Аз бих казала, че баща ти прави всичко възможна за семейството ти, така чее незнам.
За тези които казаха, че на 12 няма работа, ще им кажа: тва че вие не сте търсили усилено не значи че няма. И флаери да продава по 10лв на ден, пак е нещо.Аз работя от доста малка, при роднини започнах в един дърводелски цех. Може да пише домашни на малки ученици и да събира по левче, може да гледа някво комшийско дете, може да разнася пощата, да сане дистрибутор на нещо, да плете у тях (надомна работа)... айде сега нямаме пари, искаме пари, ама няма да работим... който иска - намира!