- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Единствено,когато пея се чувствам наистина себе си
Има нещо наистина странно и просто искам да ви го споделя. По принцип съм малко затворен човек и ми е трудно много да изразявам емоциите си,но ако се отпусна пред някого нямам този проблем/трябва ми повечко време/. Обаче имам една стихия. Да пея. Наистина обожавам да пея. И ако не се чувствам добре или ми е криво и си пусна някоя песен и започвам да пея,се чувствам наистина страхотно. Някак си в секундата,в която почна да пея,сякаш изразявам най-добре себе си и се чувствам най-на място. Сякаш това е ,което искам да правя цял живот. Да пея и само да пея. Нямам нужда от друго, музиката е всичко за мен. Моята малка мания. Наистина това с пеенето е така. Като започна да пея,чувствам оня полет на душата си,който ми е трудно да изпитам,заради човек. Отпускам се,усмихвам се и ставам себе си. Само чрез него. Има ли други такива хора? Какво мислите, сега съм 12 клас....много ми се иска да се занимавам с музика и само с музика висшето си !
Ами да, има и други такива хора-например АЗ...и аз се чувствам така, докато пея.
Защо се ровиш в пепелта?
Там няма да откриеш огън....
Не знаеш ли,че с любовта е свършено,
щом някой,някога ти каже сбогом!
Еми просто е! Ти имаш дарбата да пееш, използвай я тогава! Мисли за бъдещето и реализирай мечтата си да се занимаваш с това. Щом пеенето ти носи спокойствие, то тогава не спирай, не свеждай глава и не позволявай на никой да те спира в това, в което си най-добра, а именно-пеенето! Все пак, не си и малко детеи щом мислиш, че с това искаш да се занимаваш за напред... то тогава действай! Успех
Ей, и накрая като станеш известна, да не ни забравиш, чу ли хаха.
![]()
To strive, to seek, to find, and not to yield...
по принцип е малко късничко да почнеш да се занимаваш професионално с пеене, защото граденето на слух хич не е лесна работа. всъщност пеенето като цяло изобщо не е лесно. освен че трябва със солфежа да се справяш перфектно, работата с дишането по време на пеене е много джиджава. всичко трябва да ти е изрядно подредено като правила в главата (моята учителка ме учеше да си представям въздушния стълб в мене и от там да направлявам звука) и в същото време да ти идва отвътре. а да не говорим колко време ми трябваше за да се науча на диафрагмено дишане..не пречи да се запишеш на уроци и да се научиш на всичко това, но до известна степен убива това страхотно чувство, което описваш. съвсем не е толкова лесно и приятно колкото изглежда. но определено е късно за висше с музика ..(?)
питай още нещо ако те интересува.
алелуя.
Защо да е късно? Мисля,че ако почна уроци сега няма да е късно...Първоначално написано от i'm so excited!
*Ходила съм преди на няколко урока и пея в хор. Ако това се зачита...
при малките деца е много лесно да се изгради слуха, докато при 18-годишен човек вече се изисква много повече време и усилия.
а и теорията е много. за практиката пък съвсем.
що не се пробваш в някой айдъл междудругото?
алелуя.
Отиди до Консерваторията на Евлоги Георгиев и ул. Русалка /кажи-речи на кръстовището с бул. Мадрид/ - отиди при секретарката на Вокален факултет или по-добре Поп и Джаз факултета и питай как седят нещата с уроците - да те чуе преподавател и ако прецени че може да се 'справи' с теб - да те поеме и да ти дава уроци за кандидатстване. Спомени, че пееш в хор.
Ти не каза какво пееш - вокалния факултет са с класическа музика - опера, арии такива неща - поп и джаз факултета - името говори само за себе си. Важно е да създадеш връзки с някой преподавател от комисията, т.е. от Академията - за да те подготви спрямо нашите критерии и на едно по- high-level ниво, а не някой квартален самоук 'даскал', който ще ти гледа в деколтето.
Ако един преподавател не те оцени и не пожелае да работи с теб, не се отказвай - отиди при друг, ако и другия не иска - пробвай в другия факултет /в зависимост в кой идеш първо/. Имай и още едно наум - ще те гледат малко високопарно професорите там, ако не си със световна кариера зад гърба си, някак за по-низше същество от тях те имат - един вид не се спаружвай от префърцуненото им държание )
Ами аз съм от Варна...
Ами да беше започнала с това, но така или иначе другаде, освен в София няма къде да получиш Висше по специалността.
Първоначално написано от machoka
Obi4am momichetata poveche ot vsichko...
е, това е друг въпрос и нещата седят по коренно различен начин
i'm so excited!
при певиците не е толкова трудно - идеята е да прескочи трапа на приемните изпити, оттам нататък за 4 години ще навакса - а въпросните изпити, за съжаление ако питаш мен, са все по-лесно достъпни и с малко талант, късмет и много работа може и без да си се занимавал преди. В смисъл една учебна година е реален срок за подготовка.
Знаеш ли нещо конкретно ?Първоначално написано от machoka
По-конкретно не, освен че преди няколко години когато имах възможност преждевременно да започна в Mannes - New York, само годишната такса беше около 25К долара, без спане, живот, осигуровки. За другата по-известна Консерватория - Джулиард, въобще няма и да говоря.Първоначално написано от psihqsala
а по-общо за певици не - най-ориентировъчно - в Щатите безбожно скъпо - трябва да спечелиш стипендия и да работиш на 2 места примерно за да си платиш годишна такса от 30К долара примерно - или пък вашите да ги извадят ) В Англия е още по-скъпо - понеже сме в Европейския съюз таксите са сравнително по-евтини от Щатите, но там е много скъп живота, квартири и т.н.
МНОГО наши хора има в Германия и по-специално Академията в Есен, там ти е по-евтино обучението от колкото в София, вече спане и такива неща пак са на достъпни цени.
Да допълня само - това го казвам от преки впечатления от приятели които са там. Имам такива и в Австрия - консерваторията във Виена и едно приятелче в Моцартеума в Залцбург - последния например си изкара Висшето тука и веднага записа отначало второ висше там - така че идеята е, че може да идеш когато искаш, таксите са приемливи на немско-говоряща територия, но пък първо трябва да шпрехаш немския на едно много високо ниво, защото имаш входни изпити по немски, които са сложни и ако не ги преминеш не можеш да следваш там /същото важи и за Щатите - TOEFL задължително, и за Англия - на местно ниво са различни изпитите до колкото знам, но пак има задължителни входящи за език/, и второ по-важно - нивото е много високо, летвата е доооста нагоре и ще ти трябва доста голяма подготовка, сондиране на почвата там където искаш да идеш и така - сложно е.
^^ може ли да не се обаждаш, ако няма какво да кажеш по темата?!?
Извинете ме за нетактичното вкючване, ама какъв е смисълът да хвърли толкова пари за едно буквално детско увлечение. Нали знаете, че "музикант къща не храни" и май си е вярно. Ако даде масата пари и завърши навън и реализира някакъв голЕм хит ще си прибере мангизите, ама дори няма да си вземе 1/5 от това, което е вложила, пък по - успешна от това не мисля, че има вариант да стане.
Мацка, неприятно е, ама или се ориентирай към чалгата или помисли за нещо сериозно! Успех!
^Колко практично..
А желанията, усещането за призвание? Нещо друго освен парите?
Добре. Следвай призванието си... и мизерувай като клошар! И аз имах същото "призвание" и се занимавах сериозно. В 6ти клас си преосмислих приоритетите, наблегнах на училището и започнах да се занимавам с друго. Никога не съм съжалявала!Първоначално написано от Deadlock
Вариант е. Ама не единственият.Първоначално написано от babity
На пост, написан по този начин (началния), не бива да се отговаря със 'Слез на земята, ще бъдеш себе си в банята!'.
Човек никога не знае какво ще се случи, затова по-добре да върши това, което в момента го прави щастлив, отколкото това, което евентуално в бъдещето ще му осигури нещо-си.
spored men edinsven e 6ansa kakto kaza nqkoi po nadolu music idol tam da te zabeleji nqkoi i tey 6e stane ina4e mn trudno s mnogo pari !![]()
Котьо пак се разприказва :Р .
Да ти кажа честно ,прекалено много тормозене ще ти е консерваторията..Пиано , солфеж , хармония,полифония...По-добре се свържи с някоя частна учителка (АКО ТИ СПОМЕНАТ ЗА МАЙКАТА НА ВЛАДИ ГРАФА , КАЖИ ,ЧЕ ГРЕШИШ НОМЕРА..) ..
Бъркаш пеенето за удоволствие с пеенето за професия.
Ако имаш как да се запишеш прати да те чуем.
Пък и като си от Варна да се разкарваш до София... : .
А постове от сорта на "МУЗИКАНТ КЪЩА НЕ ХРАНИ" от рандом ограничени хора да не се чуват плийз!
В Европа се изкарват от свирения по барове повече пари отколкото тука с нечовешко бачкане (става дума за непосредствено след завършване..) .. Знам го много добре , повярвай ми.
^ Да ти кажа, бях навън, пях, ама откъм финанси само олекнах.