- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Руски, немски или френски?
Здравейте. Аз съм 7 клас, от Русе съм и искам да кандидатствам за АГ "Гео Милев". Има 3 възможни втори чужди езика, които мога да изучавам там - руски, немски и френски. Аз засега съм се ориентирала към немския, но искам да чуя мнението и на други хора - кой език е по-добър, кой по би ми помогнал в бъдеще и т.н.. Не е задължително езика да е лесен - предпочитам да се поозоря, но да знам втория си език добре. Ще съм ви благодарна, ако оставите мнение, а и вярвам, че темата може да помогне и на други чудещи се седмокласници (не конкретно за тази гимназия, разбира се).
100 % Руски. Не само защото прилича на нашия, а и защото ми харесва най - много![]()
![]()
.
Аз бих ти препоръчала Френски! Уча немски от една година и вече съжелявам за това, че съм влязла в немски клас! Сестра ми учеше Френски и със сигурност мога да кажа, че Френския звучи много по-хубава отколкото Немския.А колкото до Руския не мисля,че ще ти е от голяма полза смисъл няма лошо да знаеш всякакви езици, но другите два са много по разпространени!
![]()
Ми аз бих предпочела френския..
Първо - защото според мен е по-лесен и достъпен..Също така и забавен за изучаване
Второ - Мисля,че е по-разпространен от немския
(( Даже 5-то желание ще пиша АГ - френски))
Руския
Много по-лесен е от двата езика..Защото много прилича на българския..Но не е толкова разпространен
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
гласувах за френски, въпреки че лично аз не го харесвам и не го разбирам, но поне звучи МНОГО по - добре от немския и май е по - лесен, руския не е от най - лесните, оставете това, че е близък до българския...но пък ако искаш да ти е забавно през часовете - запиши руски, има много смешни думи![]()
--Лудите, лудите - те да са живи!
Еми бих избрала немския, по простата причина, че го учих една година, но само думи, думи, думи и нищо по сериозно. Изобщо не ми харесва и затова като кандидаствах не го писах за никоя езикова.
"Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"
Немски, трудничък е, но пък ще ти е много полезен за напред !
=)
[size=2][b]I believe, I can fly .. PLATSCH! .. Schei
Значи... :
Аз избирам Руски понеже в старото даскало съм учила Руски и сега ще ми е по-лесно ако си го продължа.И бих казала ,че Руския ще ти е полезен! Гарантирам го. Все повече хора започват да говорят Руски ии... мисля ,че е един наистина разумен избор
Немския почва да се говори вече доста.. полезен ,но и труден.. добър избор ако наистина търсиш език ,който ще ти се занимава да го учиш сериозно и имаш някакви планове за напред свързани с този език.
Френски - не го харесвам пък и не са толкова хората,които го говорят и учат... много рядко срещам хора ,които знаят езика или го учат... Труден е ии.. не знам...
Life's like a dick. It gets hard for no reason. :\
ако искаш да учиш сериозно - немски
ако искаш да просперираш - френски
ако искаш просто да минеш ей така по лесничко - руски
Първоначално написано от pamii
Look, if you had one chance,
one opportunity to seize everything
you've ever wanted, in one moment,
would you capture it... or just let it slip?
Определено немският е най-лесният от трите езици - пък и може да ти свърши много добра работа в Австрия, Германия - все прекарсни страни.Лексиката в немския е повече от проста, граматиката е по-ялова.2 ръце за немски.А това, как звучи един език - ебати ограничените коментари.Ти език за звучене ли учиш или просто за да го владееш и да се реализираш.Не приемай коментари "звучи гадно".
Руският напоследък е много полезен, а и много хора го практикуват във все повече и повече страни. За френския не знам, но немския за мен е СУПЕР МЕГА сложен език.. Аз догодина си почвам руския иии такам. Както си решииш![]()
If you're leaving close the door.
I'm not expecting people anymore.
Hear me grieving, I'm lying on the floor.
Whether I'm drunk or dead I really ain't too sure.
I'm a blind man, I'm a blind man and my world is pale.
When a blind man cries, Lord, you know there ain't no sadder tale.
Френски.![]()
“I don’t know why I’m scared,
I’ve been here before,
Every feeling, every word,
I’ve imagined it all,
You’ll never know if you never try,
To forget your past and simply be mine” ♥ Adele
Френски определено.
Немски, няма да ти посочвам други езици, щото не съм ги учил. Немския си е труден език, каквото и да си говорим, но ще е е един голям плюс да го знаеш..![]()
Вафла..
Абееее, кой ви е казал, че руския е лесен???Аз го разбирам перфектно, не съм го учила и съм полагала усилия да науча падежи и т.н., но е адски трудно, даже мога да кажа, че почти всеки един руснак прави грешки при писане, по простата причина, че е труден както за четене, така и за писане. За разбиране може и да е лесен, но до тук! Френският не съм го учила, но са ми казвали, че е труден език. Немски все повече и повече се говори, а руския, че няма да е полезен... ъъ, чувате ли се
![]()
Никой не го говорел... оуу, нее, въобще
![]()
Освен около 250 милионаа, неее, кво е тва, от никой не се приказва
![]()
Освен, че е най-използваният славянски език, кво... ебааа
Знаеш ли руски, разбираш и беларуски, разбираш и украински, полски. Русия ще стане най-великата държава на Света, тя има най-много ресурси, както енергийни, така и водни, горски и т.н. За немския - отново хубав избор. Аз уча немски, не е лош, но имай предвид, че е говорим от около 125 милиона души. Вече много си зависи от самата теб, можеш да поразучиш за държавите, в които се говорят трите езика и да прецениш къде, какво ти харесва. Важно е и да знаеш какви са хората в тия страни, все пак може някой ден да ги посетиш)))
еlsy![]()
Френски определено \/ . . Няма да съжалявашш . . Аз уча втора година френският и е много приятен
. . Има и трудности, но всички езици са така . . А пък и френският език е доста разпространен . . Мен лично немският не ми харесва
. . А пък руският изобщо . . И него уча като втори език и ми е супер тъп, къде по приятни еезици има от него :P
.. Бубо, бубо да не стане грубо ? .. Бубаа лази да не те прегазии !? [ musicc ]
Немки аз съм в немска паралелка труден е ако си от този тип хора който не налягат на ученето не е за теб. от личен опит го знам.Руския са ми казвали че е като българския.
Френския е по-лесен от личен опит го знам.
![]()
Каквото и да си говорим, всичко зависи от нагласата. На мене руският си ми харесва и не е толкова труден като понаучиш малко. С падежите се свиква, има едни глаголи дето правят малко проблеми, ама, ако имаш известен усет и с тях ще се оправиш.Освен това, началото ще ти бъде много по-лесно, защото като по-нагоре казаха всички,той е много близък с българския.
Немски в момента уча(както и руския де) ии не ми се нрави много ама нямам избор, тоя живот е конкуренция, Естествено, на немски е много по-трудно да се чете и да се пише, заради различното езиково семейство, има нетипични за нас букви и звукове и е нещо съвсем ново. Словореда,в сравнение с нашия, бих го определил като "скапан", а думите,сложните де, са им по 4 метра.Ама пък има малка прилика с английски. За френския само съм чувал, че се пише много странно-с по 16 букви за 1 звук
ама не ми се струва лош като звучене, а пък и може да решиш нещо в Брюксел да заработиш
и може да ти потрябва.
Дотука с фермана! Тове е лично мнение и в известна степен пристрастно, но все пак може да ти помогне.![]()
Яжте вафла "Мура", за да ви порасне носа !
никой,макар че сега уча немски,а преди време учих руски
http://www.panoramio.com/user/598821
it's all a theatre and i'm never myself..
Е, какво избра? И аз ще кандидатствам в АГ, само че съм сигурна - избрах френски. Надявам се и двете ще ни приемат (може и в един клас да сме). Късмет с кандидатстванетоПървоначално написано от adelina1996
![]()
![]()
Ами предполагам, че немски ще кандидатствам. Не знам все още де, вероятно още няколко пъти ще си променя мнението. От една страна, в чужбина е по-лесно да си намериш работа с немски. От друга - френският ми харесва повече, пък и определено също има френскоговорящи. Не знам. Ще изчакам да видя още мнения, пък ще видим. Само съм сигурна, че ще кандидатствам в АГ, а...дано да ме приемат!Първоначално написано от UnForgettableDream
Късмет и на теб с кандидатстването! Ще ти пиша на ЛС, когато минат тези изпити, ако искаш може да се запознаем по скайп.
Само че сега нямам никакво време (е, не че уча през цялото време, разбира се, но се старая
)
![]()
![]()
P.S. Благодаря на всички, изказали мнението си!Ще се радвам на още мнения, освен това мисля, че тази тема би могла да бъде полезна и на други кандидатстващи.
![]()
Който и език да избереш, ако го учиш както трябва - винаги ще намериш къде да го използваш.
Френският - първи официален език в ЕС. Ще ти бъде много полезен.
Немски - макар и да не е официален език в ЕС от него ще имаш голяма полза.
Руски - вече започва много и той да се търси, няма да сгрешиш и с него.
Не се хващай от мнения - аз уча този, учи и ти този. С този има бъдеще, с този не. С който и език да се захванеш, ще ти е предимство. Аз уча немски и съм доволна от него, но все пак изборът си е твой.![]()
френски - защото аз го уча и наистина е много добър и хубав език. разпространява се удобен и практикуващ.
.....