- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Който живее във Варна
Здравейте, искам да попитам жителите на Варна дали са запознати с гимназий, в които се учи френски (усилено) Искам да кажа, френска гимназия или чуждоезикова с такава паралелка.. Дори не съм живяла в града. Във Франция съм от 8 месеца, но изглежда другата година пак ще си уча във България, та не ми се иска да забравя френския като се прибера в Б-я затова имам планове да си продължа да го уча. Ако някой е знае какви гимназий има, как се влиза там (за 10 клас), какви изпити има... някаква информация. Благодаря предварително.
![]()
Ами две са местата,4-та и 5-та езикова.В четвърта съм чувала,че доста по-добре се преподава,защото все пак си е френска езикова.Независимо,че повечето хора не влизат с главозамайващо висок резултат,не мисля,че би било честно обаче ти да се появиш там,след като не си държала изпити по български и математика след 7ми клас.Сигурно може като частен ученик да се вредиш или някакви преравнителни да държиш.Това трябва да се провери на място.
Elegance is the art of refusal - Coco Chanel
дам така е 4та е най- добра с френски, в 5та пак има, ама си е доста по-зле, там е най- добре с немски. Така че и аз ти препоръчвам 4та, но със сигурност ще трябва да държиш приравнителни изпити.Първоначално написано от JCoutureJunkie
и в 3та имаказват, че добре преподават, но не е езикова
![]()
другите ти казаха за 4 и 5![]()
http://www.facebook.com/pages/Im-you...43163692376341 < Страницата ми във Фейсбук
е тя 5-та е с испански.Пък и те са в една сграда.В първа се учи немски не в 5-та.А и аз съм на мнение че е най добре 4-та
първо разбери къде какво се учи и тогава се обаждайПървоначално написано от stelit0
1ва
-АЕ
-НЕ
-от догодина се очаква и ИЕ
4та
-ИЕ
-ФЕ
5та
-АЕ
-НЕ
-ФЕ
пък и АЕ се учи навсякъде, няма какво да спориш
http://www.facebook.com/pages/Im-you...43163692376341 < Страницата ми във Фейсбук
Това за испанския от догодина в 1ва не го знаех,то има един СИП и заради него госпожата идва чак от 4та веднъж седмично,така че не ми е ясно кой ще го води този испански.
Според мен 4та е най-добрият вариант за френски,само че не мога да ти кажа как се влиза в 10 клас.Сигурно ще държиш приравнителен изпит по език,за да се уверят,че покриваш нивото на тамошните 10класници.
When I get sad, I stop being sad and be awesome instead
Е определено 4та ще е гимназията. За влизането, трябва да се пита на място, и по рано, защото ако трябва да държиш изпити си има срокове.
"Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"
Не се притеснявам за изпит по френски, но ако има по други предмети достичка ще се уплаша, защото дори тук тази година учех само френски и съм много изостанала с другите предмети. Ще си бъда в България Юни месец, надявам се не е много късно.
Еми подаването на документи миналата година беше Юни месец.
"Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"
Глупости в 5та няма испански, а има НЕМСКИ !! Ба*и като не си компетентна за кво пишеш веПървоначално написано от stelit0
![]()
Да ве,аз съм от 5-та и като и чета поста на stelit0 чак се стрестнах дали нещо аз не знам къде учаПървоначално написано от CrAzYanDlaZy
![]()
![]()
Хора,бту,що така не се понасяме много много 1-ва и 5-та?
Elegance is the art of refusal - Coco Chanel
Aaaaaaaaaaaa. МГ къде го забравихте![]()
![]()
Направо ще те скъсат с фенския .... но за 10 клас нз....
-Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
-Учи се от вчера, живей за днес, вярвaй в утре!
4-та е най-добрият избор. (със сигурност ще намразиш френския) Но е ясно, че изпитът няма да е само по ФЕ ами и по БЕЛ и математика ,предполагам.
![]()
Тъкмо разбрах, че в 1ва ще има и японскииииииии![]()
казаха ти, 4та и 5та са решениетоедна приятелка с подобен на твоя случай така влезе в гимназия 9-10 клас ли беше само че с руски и единственото, което трябваше да направи е приравнителен изпит по езика. Само, че тя учеше през цялото време в България и не съм сигурна дали в твоя случай ще ти изискват и изпит по български.
Fuck you You fucking Fuckers
Е и аз уча в 5та.Първоначално написано от JCoutureJunkie
Като беше олимпиадата по немски втори кръг тея от първа като ги видях лошо ми стана. Адски са надути!!
то и в руското щеше да имаПървоначално написано от ameli
![]()
![]()
в 1ва е по-вероятнопък и щом не съм разбрала за Руското, едва ли
![]()
и в облеклото се изучава усилено френски,но не чак толкова колкото в другите споменати училища по горе ^^^![]()
Малее.. щях да умра като го прочетох товаПървоначално написано от stelit0
![]()
Ако си от Варна трябва да си много ограничен за да кажеш такова нещо![]()
Аз тая година кандидатствам и направо ми уби всякаква представа за гимназиите ве![]()
А, иначе, по темата.. 4та !Аз там мисля да кандидатствам,но с испански
![]()
Бях се замислила сериозно за френския, но майка ми не го иска защото не бил толкова приложим.. Първоначално си мислех да ходя в 5та с френски, но тя ми каза //ако ще е френски-в 4та, но по-добре недей въобще да учиш френски..//![]()
Fear is only in our minds
Taking over all the time
You poor, sweet, innocent thing
Dry your eyes and testify
You know you live to break me -- don't deny,
Sweet sacrifice
Amy Lynn Lee <33
4-та![]()
МОМИЧЕ!
So I try to hold onto a time when nothing mattered
And I can't explain what happened
And I can't erase the things that I've done
No I can't
За да влезеш в 4 или 5 ше трябва да се явиш на някакъв изпит по езика,предполагам.
Аз съм от пета и твърдя,че преподавателите по френски са много добри(има само една,която не е на особена почит,но едва ли ше се задържи още).На 4 й се носи голяма слава,и аз ги признавам и си имам и респект към тамошните,но съм си за моето даскалои не отстъва изобщо по езикова подготовка и прочие
Успех!![]()