.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 16 от общо 16

Тема: Сливици??

Супер фен Аватара на maksimal
    Град
    В къщи...

Сливици??

Имам няколко въпроса...

1. Вадили ли са ви сливиците? И ако да с упойка или без...

2. Каква е болката?

3. И как се разбира когато ще ти ги вадят? (започват да болят постоянно ли)

ПП: просто от личен интерес питам.. знам само, че треа се яде само студено след като Ви ги извадят.. (за около месец)
    Dream..
    Think...
    Do...
    Live...
    Be...

Мега фен Аватара на nIkEnCeTy_bE
    Град
    Варна
    Ами вадили са ми една - 3тата. Бях доста малка, но доста добре си спомням какво стана. Болката при мен беше ужасна. Мисля, че беше без упойка, зашото усещах всичко. Помня, че седнах на един стол, един човек ми бръкна дълбоко в гърлото с някаква ножица /нещо такова/ и все едно направо ми откъсна нещо, ужасно беше, и видях само едно малко зелено топченце, смисъл лигаво такова, тъй като сливицата беше възшалена и беше зелена, не беше кой знае колко голяма, ама не беше и като едно грахче. Аз помня само как пищях от болката. После мисля, че легнах, и си тръгнахме. Незнам после дали съм мазала нещо, какво съм правила, ограничения за храни напитки незнам. И затова сега се пазя честичко, защото ме е страх да ми вадят, ако е пак така - няма да изтърпя.
    "Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"

2те сливици - местна упойка - няма болка, само усещаш и виждаш какво ти правят. Усеща се, че ще ти ги вадят когато са ти дълго време подути или получаваш постоянно гнойни ангини и може и да има други варианти.

Супер фен Аватара на mlakniwe
    Двете сливеци си ги вадих, когато бех 5-ти клас в Майчин дом-Варна на частно с пълна упойка-дадоха ми да изпия един сок и нищо не помня като се събудих вече ги бяха извадили-после цял месец трябваще да пия сокове и да ям супи но от 2004 до сега много рядко съм се разболявал-докато преди много боледувах от тях А третата ми я вадиха когато бях много малък сиг 95/96 и си спомням ,че много ме болеше-но ако решиш задължително с пълна упойка

Град
    Шумен
    Ммм, на мен третата ми вадиха като бях 3 кл, с пълна упойка (по настояване можеше и местна, но ние не настоявахме ). Нищо не се усеща, просто после си като парцал с тая упойка като се събудиш
    Иначе когато ти вадят двете сливици, после ти препоръчват да ядеш студено, а третата - точно обратното ... Бая време се въздържах от сладолед (около месец) и в началото трябваше само супи и сокове (но не кисели) да ям и да пия (това първите 2-3 дни), иначе после...вс май ядях, без сладоледа.
    А ми я извадиха защото много боледувах и то не се търпеше вече...трябваше даже по-рано да я махнат !
    Cherry_girl@_@ -> mtg1992bg

Мега фен Аватара на L0ST
    Махали са ми 3тата сливица когато бях 2-3 клас. Трябваше да бъде с местна упойка, но в последствие се оказа, че май не ме е хванала. БОлеше ужасно, беше голяма и се наложи на 2 пъти да я махат (смис разделиха я на 2). Имаше 8 сестри + лекаря, 1 ме държеше, но тогава бях адски търпелив, само сълзими тръгнаха, не смеех да се обадя камо ли пък да мърдам. Виско мина за няколко минути, 1 час за наблюдение и хайде към къщи. Настоявай да е с пълна упойка. Всичко така се е развило, че страничните и действия са все по-малки. Имам приятел, който го опериаха с пълна упойка - не усетил нищо и после не повече от 30 мин бил замаян - без гадене, без повръщане, без нищо - само бил амаян (е и не говореше свързано де, като говорихме по тел-а).

Иначе на колко си години?
    Lexynnka

Град
    В къщи...
    На мен няма да ми ги вадят (дай боже да не го правят) ... Още не са ми възпалени и дано не става Иначе съм на 14
    Dream..
    Think...
    Do...
    Live...
    Be...

Град
    В къщи...
    просто питам за инфо щот от няколко дни ме болеше гърлото и се чудих дали не е нещо свързано със сливиците
    Dream..
    Think...
    Do...
    Live...
    Be...

Мега фен Аватара на SmilezZz
    Град
    Русе
    Лично на мене не са ми вадили..Но миналата година,когато бях в болница - имаше едно дете (на около 9 години),но който му са вадили..Говорих с майка му (тъй като бяхме в една стая) и тя ми каза,че е било със пълна упойка..
    Но след това май е повърнал няколко пъти и го държаха една седмица под наблюдение
    Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
    но само ти избираш кой да остане ♥

Мега фен Аватара на darkPaladin
    Град
    планета на маймуните
    Сливиците служат за унищожаване на бактериите.Възпалението им се нарича tonzilit или позната на всички ангина,което не е страшно.Всеки е имал възпалени сливици.Но в някои случаи се подуват и стават свърталище на вредни организми.Което води до заболявания и се налага премахването им.Упойка се слага,после се предписва диета до пълното оздравяване.
    ОДИН!!!

Мега фен Аватара на L0ST
    И да добавим, че като се махнат инфекциите по-лесно слизат към бронхи/дробове.
    Lexynnka

Мега фен Аватара на darkPaladin
    Град
    планета на маймуните
    Цитирай Първоначално написано от L0ST
    А по-добре ли е през 2 седмици да боледуваш от ангина?

То ако беше за лошо нямаше да ги махат лекарите.
    ОДИН!!!

Мега фен Аватара на L0ST
    Цитирай Първоначално написано от darkPaladin
    Цитирай Първоначално написано от L0ST
    А по-добре ли е през 2 седмици да боледуваш от ангина?

То ако беше за лошо нямаше да ги махат лекарите.

О, не, не казвам, че е по-добре и щом се налага - махат се. Само споменавах.
    Lexynnka

Супер фен Аватара на ImmortalSportFreak
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от maksimal
    просто питам за инфо щот от няколко дни ме болеше гърлото и се чудих дали не е нещо свързано със сливиците
    за няколко дена не се притеснявай за такива неща...
    мен веднъж 3 седмици ме боля гърло;явно съм имала дяволски късмет че не е било нещо със сливиците..

"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
    Audrey Hepburn

Мега фен Аватара на Gr0zDan0v
    Град
    Софето ;d

Re: Сливици??

Цитирай Първоначално написано от maksimal
    Имам няколко въпроса...

1. Вадили ли са ви сливиците? И ако да с упойка или без...

2. Каква е болката?

3. И как се разбира когато ще ти ги вадят? (започват да болят постоянно ли)

ПП: просто от личен интерес питам.. знам само, че треа се яде само студено след като Ви ги извадят.. (за около месец)
    1.Вадили са ми 1
    2.Бях в пълна упойка
    3.Не си спомням бех малак

1.Махнаха ми ги като бях на 8-9 ,ест. че с упойка
    2.Дори и с упойката,имаше силна болка
    3.ми аз до колкото помня имах 3 и бяха някви адски големи и трудно дишах,получи ми се така от някакво разболяване,но сега сичко си ми е наред

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си