- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Живота ми
Здравейте.От дълго време се каня да пиша една тема,колкото да ми олекне, но все не ставаше-не знаех какво да напиша.Не очаквам съвет,правилна постъпка в ситуацията няма,трябва ми да си излея някъде всичко,което ми се е насъбрало.Така.На 16 съм и не намирам смисъл да живея.Няма да лъжа,нямам намерение да се самоубивам,но просто не виждам смисъл.Баща ми е една тъпа свиня,почти всяка вечер е пиян,да не говорим за всички обиди, които ми е казал,всички пъти,които ме е бил (последния беше много гадно,главата ми се блъсна в огледало и сега имам малък белег на челото).Пред всички се прави на точен,но всъщност в себе си е изгнил,ще се скара с който може,ще обиди който е възможно.Самочувствието и самолюбието са на макс,разбира се,за всичко се мисли за най-добър и все той трябва да учи.Той е човека,който мразя,и заради който съм едно тъпа депресирана идиотка(с ниско самочувствие,рязала съм се един-два пъти, но не повторих,имах нещо като анорексия,но съм сравнително наред сега).Той псува,пие и е един гнусен простак.Мразя го и знам, че ще ме разпънете на кръст,защото го казвам,но наистина искам да умре.Искам да го гледам как се задушава/кърви,била съм на косъм да хвана нож и да го наръгам във врата(душеше майка ми,пак пиян).Къде е майка ми в ситуацията ли?Сравнително свястна се е паднала,мразя я само защото е тъпа безхарактерна патка,която го търи и вместо да си фане чантите с багажа и да замине с мен за софия където имаме апартамент(на баба ми е),седи да му изнася лекции за това какъв егоист е(щото свинята много ще я чуе).Тъпоъо е,че тя знае за доста случаи,в които е е обиждал/бил и после като се държа отвратително с него (няма как да простя и нямам намерение да му се мазня и да го лъжа,че го обича м) ме пита защо било такова поведението ми,а аз просто не мога да обсъждам с нея това,че ме е бил/че е лайно като човек.А и на нея е посягал,и с нея се държи така,и то от години.Имам някои приятели,но никой,който да чувствам близък(и никой,на който да съм казала).Пред някои съм споменавала,че го мразя,но никой не знае причината и всички мислят,че само се лигавя.Единствената ми утеха са си мои простотии(филми,книги).Сама съм.Знам,че решение няма-нямам къде да се преместя,нямам с какво да се издържам,нямам нищо.Не споменавайте полицията като опция.Чудното е,че съм се паднала сравнително нормална(не пуша,не пия,не се друсам,не правя секс).Благодаря на който е прочел темата.Не търся съчувствие/съжаление,нито утеха,имах нужда да ги излея тия неща.
Никога не бих си помислил такова нещо - да жрлая смъртта на някой роднина...
Иначе - винаги има друг избор, ако айка ти не се обажда в полицията, ти се обади - на 16 си, голяма си вече. Сега се разрових малко из нета: 116 111 това е горещ телефон за малтретирани, бити и т.н. деца , предполагам че и твоят случай се включва (http://www.teenproblem.net/news/s/15912.html). Не мога да ти кажа как бих постъплил, надявам се и никога да не разбирам, но според мен това е най-добрия избор.
Lexynnka
не си си помислял, защото не си го преживявал.Първоначално написано от L0ST
If you're leaving close the door.
I'm not expecting people anymore.
Hear me grieving, I'm lying on the floor.
Whether I'm drunk or dead I really ain't too sure.
I'm a blind man, I'm a blind man and my world is pale.
When a blind man cries, Lord, you know there ain't no sadder tale.
![]()
Може да опиташ на този телефон който ти посочиха горе,или пък да поговориш с майка си сериозно над това.
защото се пак си на 16 и това няма да ти се отрази добре,приятелите ти ще се отдръпнат и след време е възможно и ти да станеш същата картинка...не знам,адски е гадно,съчувствам ти.
Пробвай и двата варянта обади се на тоя тел. или говори с майка си.
Незнам какво да те посъветвам, но мисля, че е добре да кажеш да майка ти - никоя майка не иска детето и да бъде тормозено!![]()
★Не искам да си силен, искам да си слаб! Искам да залагаш всичко и да си валат!!★
♥LIL WAYNE♥
Misli6 li,4e ne znae?Първоначално написано от alex4et0y
Не можеш ли да заминеш сама за софия?
не...и да замина сама за там,какво?Как ще се запиша в ново училище сама?Как ще живея въобще?Първоначално написано от ecstazy
Ами някакви роднини нямаш ли там? Според мен ще се уредят нещата с училището. Ще се запознаеш с нови хора, може би ще намериш приятел/ка, на когото можеш да се доверяваш. И най-важното, няма да виждаш баща си. Няма кой да ти стъпква самочуствието, да те бие, да те кара да се чустваш като "депресирана идиотка".. Или започни някаква работа, наеми апартамент и се изнеси от вас..![]()
Казваш че не търсиш утеха и т.н. но имаш голяма нужда някой да е до теб ! Така си мисля , опровергай ме ако мислиш че не е така.Това което ти причинява баща ти се надявам да не се отрази на бъдещето ти както в повечето случай.Не знам как ще се измъкнеш защото никога не ми се е случвало , трябва ти само човек на който можеш да си излееш мъката и да му се довериш и ще се почувстващ много по-добре.Остават ти 2 години до пълнолетие ,до тогава мисля че единствения ти избор е да учиш и да изкараш добро образование.Можеш и да си намериш работа,не знам къде живееш но трябва да има нещо. А относно за телефоните , като се обади и какво ? Баща и може да иде на топло за дълго време.. майка и щом не прави нищо като я бие баща и не виждам как ще се оправят нещата, просто трябва ти да направиш нещо , всичко е в твой ръце. УСПЕХ !!!![]()
“Gravitation cannot be held responsible for people falling in love. How on earth can you explain in terms of chemistry and physics so important a biological phenomenon as first love? Put your hand on a stove for a minute and it seems like an hour. Sit with that special girl for an hour and it seems like a minute. That's relativity.”
-Albert Einstein
И аз съм преживяла някой неща, но не до такава степен. А и си мисля, щом майка ти не иска да се изнесе, ти го направи. Ще се преместиш ако трябва в ново даскало. Та ти си на 16, сега започва едва ли не живота. неможе да търпиш някой да те псува постоянно, да те бие, и това да го прави и с майка ти. Това не е живот. По добре да се преместиш в София и да започнеш на ново. Сега ще се подготвяш за матури ала бала, неможе да си под такъв стрес. Разбирам те, че го мразиш - колко неща ви е направил, но това е от алкохола - познато. Не пожелавай смъррта му - това е ужасно, защото ако ти дойде на главата, поне една сълза ще падне, повярвай ми. Говори с майка си за варианта да се преместите, неможе така да продължаваш. Това не е живот. Майка ти да те запише, ако трябва. А и съм сигурно, че живота ти там дори сама, ще е много по добър. А и мисля, че наистина трябва да говориш с майка си - не мисля, че и тя заслужава да търпи такова отношение.
"Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"