.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 52

Тема: Винг Чун

Винг Чун

Някой тук тренирал ли е Винг Чун? Чудя се дали си заслужава да се запиша. Уж от бойните изкуства Винг Чун и Муай Тай са най-хвалени, но все пак друго си е да чуя мнението на човек с опит. Е, тук има ли такива?
    Ако искаш да построиш кораб,
    не започвай да караш хората да събират дъски,
    да разпределяш работата и да даваш заповеди.
    Вместо това ги научи да копнеят за огромното и безкрайно море...

Мега фен Аватара на ZipFail
    Имам познати които тренират и всички са много доволни

А това че са най-хвалени не значи че са най-добрите, всичко е до трениращия

Лично аз съм тренирал 1 година и няколко месеци Wing Tsun ... Ако трябва да бъда напълно честен , добър WT ще научиш при Станислав Багалев (ПЛД) , където бях аз.. Най-малкото е , че има хора от ВСЯКАКВИ градове , които идват на семинари/тренировки. Това , което прави WT по-добро от другите е фактът , че е помислено КОЕ КАК... Пример : При бокса , има удари от които изкарваш рамо , а при WT всичко е прибрано и максимално БЪРЗО и Ефиктивно !
    ПРЕДИМСТВА :
    - Тренировката беше ЕДИНСТВЕНОТО място , на което може да бъдеш сред супер приятелски колектив.
    - Измислено е найстина ЛОГИЧНО и ПРИЛАГАЩО !
    - Няма излишни движения или забранени удари (в слабините са 70% от ритниците например... точно затова WT е САМОЗАЩИТА а не бойно изкуство ..)
    - Разделено е така , че има : Практика / Ситуации , в които показват КАК да реагираш (училище/дискотеки и т.н.) .. точно затова , се отличава от другите... не е поредното МЛАТЕНЕ , а се показва как да реагираш..

Недостатъци :
    -Зависи при кой тренер си. (Така е при всички спортове..)
    - Поне при нас имаше спаринги 1 път в седмицата , докато в другите е всяка тренировка , което те лишава малко от реална преценка ...

ИЗОБЩО не съжалявам , че съм тренирал WT , а не нещо др. , защото в ДОСТА ситуации ми е помагало...
    The world is something you cant predict ! That's what it makes it fun !

Благодаря за изчерпателния отговор! Понеже съм от В.Търново и нямам възможността да пътувам, мисля да се запиша при треньора в града и да видя как е.

Нямаш грижи Ако имаш някакви други въпроси , стреляй без притеснения

а някой знае ли дали в софия има такива тренировки

Цитирай Първоначално написано от Grassh0pper
    Това , което прави WT по-добро от другите е фактът , че е помислено КОЕ КАК... Пример : При бокса , има удари от които изкарваш рамо , а при WT всичко е прибрано и максимално БЪРЗО и Ефиктивно !
    ПРЕДИМСТВА :
    - Тренировката беше ЕДИНСТВЕНОТО място , на което може да бъдеш сред супер приятелски колектив.
    - Измислено е найстина ЛОГИЧНО и ПРИЛАГАЩО !
    - Няма излишни движения или забранени удари (в слабините са 70% от ритниците например... точно затова WT е САМОЗАЩИТА а не бойно изкуство ..)
    - Разделено е така , че има : Практика / Ситуации , в които показват КАК да реагираш (училище/дискотеки и т.н.) .. точно затова , се отличава от другите... не е поредното МЛАТЕНЕ , а се показва как да реагираш..
    Точно ВЧ пък е пълен с излишни движения
    Изправял ли си се срещу добър боксьор на улицата ? Каде е това поредно млатене при киокушин, джудо, бокс и т.н. ? Едва ли има нещо което се научава бързо и то да е ефективно

WT пък точно е наистина практичен и супер изчистен, всяко движение се прави възможно най-ефективно, най-кратко и бързо..почти няма излишни движения и е супер интелигентно измислено...

А бокса и той не е лош, иначе

Супер фен Аватара на someonerandom
    WT е изцяло с практическа насоченост и е за самозащита.Не се ръководи от правила или ограничения,цели само да те изведе жив и здрав.Аз в началото се бях ориентирал към него,но в моя град няма особено добра школа,затова се насочих в друга посока,но това е друг въпрос.
    Извод:Ако искаш да се научиш да се защитаваш,без да имаш пориви за състезания и т.н-ВЧ.
    When I get sad, I stop being sad and be awesome instead

Благодаря на всички за отговорите.

Цитирай Първоначално написано от someonerandom
    WT е изцяло с практическа насоченост и е за самозащита.Не се ръководи от правила или ограничения,цели само да те изведе жив и здрав.Аз в началото се бях ориентирал към него,но в моя град няма особено добра школа,затова се насочих в друга посока,но това е друг въпрос.
    Извод:Ако искаш да се научиш да се защитаваш,без да имаш пориви за състезания и т.н-ВЧ.
    Точно и ясно ! WT - самозащита / Muay-tai и др. - вид спорт !

Хахаа вие луди ли сте
    Kолко от вас са ползвали тоя винг чун ?

Един познат го е ползвал доста ефективно(при това 1 срещу 3-4),а тогава тренираше от няколко месеца..

ПП: Той тоя познат по принцип си е машина за убване де, ама беше прилагал точно нещата които са ги учили на тернировки

Цитирай Първоначално написано от HHristov
    Хахаа вие луди ли сте
    А ти прилагал/виждал ли си го?ПОне говорил ли си с някой,който го е ползвал?Защото цялата тема са изказваш негативно,а не личи да имаш особена представа за какво става въпрос(за това съдя и по
    Kолко от вас са ползвали тоя винг чун

Хахаа вие луди ли сте
    Аз съм го ползвал ! Налагало ми се е в училище/дискотека ! Имало е и случай в който съм се бил с 2/3 на веднъж. Всичко това е включено като бойни дрилове !

Виждал съм ги веднъж в фитнеса и като чух кви ги говорят лошо ми стана
    Те голяма работа били бе 1 на 3-4 да бият бре бре бре Да де възможно е ако са били на 5
    Интересно защо нито една от тея нинджи не се бие в UFC примерно

И понеже си ги виждал веднъж във фитнеса имаш компетентно мнение да съдиш за всички трениращи, че и за самия спорт ?

А WT по принцип не толерира състезания, а и тренировките не са насочени срещу 150 килограмови анаболни говеда, щото такива рядко ще срещнеш на улицата, и затова не са подготвени за тях...
    Че и ръкавиците и правилата на UFC пречат доста, все пак голям процент от ударите са с пръсти/с отворена ръка/в слабини/врат/очи etc..

Виждал съм ги веднъж в фитнеса и като чух кви ги говорят лошо ми стана
    Те голяма работа били бе 1 на 3-4 да бият бре бре бре Да де възможно е ако са били на 5
    Интересно защо нито една от тея нинджи не се бие в UFC примерно
    Защото както вече ти се обясни,ВЧ е с изцяло практическа насоченост,и не следва правила.Примерно ритници в слабините.И няма как да знаеш дали н е ев UFC и дали някой не го е тренирал.ВЧ е първото БИ на Брус Ли например

Бившият ни помощник треньор от залата по WT започна в MMA федерацията , и от там са му казали , че няма никакво право да позлва преблизително 10 удари , защото са смъртоносни.. затова WT НЕ СЕ ползва в такива федераций , НО се ползват ПРИНЦИПИТЕ на WT от по-добрите...
    1-2 Принципи (за пример) :
    - Прибран лакът към тялото , защото силата е x3 по-голяма от тази с извадено рамо...
    - Тежест на ЗАДНИЯ крак а не на предния (За да немогат да те преземят както става с боксьорчетата)
    - Дадени измъквания и ситуации..

Има още МНОГО причини , поради които WT не се ползва ! Най-вече , имаш договор с EWTO (European Wing Tsun Organization) в които те ГОНЯТ , ако го ползваш за цели ИЗВЪН защитата..

Или просто щото "тъпите" кикбоксьори, самбисти и прочие ги търкалят яко
    Предполагам повечето сте гледали свободният бои на Брус Ли

http://www.youtube.com/watch?v=OfLq_...eature=related

Интересно, все пак се правят и турнири

Цитирай Първоначално написано от Myrth
    http://www.youtube.com/watch?v=OfLq__054Qk&feature=related

Интересно, все пак се правят и турнири
    -- Тези от клипа използват само верижни удари , които са само БАЗОВИ неща.. има далеч много повече от това , което е показано, а именно чисто млатене в главата.. Да отбележа също , че черната тениска е по-висока степен от бялата (бялата : 1-4 , черната : 8-12 ) Забелязва се как черната тениска има по-добра кординация , работа с краката и по-изчистена техника на верижни.
    При бой срещу противник , които НЕ Е Wing Tsun трениращ , нещата не изглеждат ИЗОБЩО така... ситуацията при мен 70-80% е била : Тръгват с "летящи" удари към главата ми , при което просто правя стоп ритник (чупиш му капачката или при най-добри условия за него ще го заболи и ще падне) И почваш с верижни удари. А другия вариант е "еленски" , който го правят "спецовете"... просто се отместваш настрани и така хууубааввоо ми влиза ръчичката в главата му , че и мен ме боли за него...

Винг Чун си е самозащита ... ако трябва да бъда искрен , най-добре е да си тренирате някакъв спорт като баскет/футбол/тенис или каквото ви се иска.. Бойните изкуства като цяло , ви дават едно "самочувствие" на улицата , което до сега не ми е помагало.. А и смятам , че ако можеш да избягаш , тази опция е най-удачна , защото няма нужда от агресия. Достатъчно кретени има и без навлеци трениращи нещо , които имат за цел да се изфукат пред приятелката.. Пак написах цяло свободно съчинение..

П.С. Това от клипа е заснето определено от зала , защото WT нямат турнири или такива.. Просто някой си е решил да си направи кефа с едно спарингче , заснето от някой страничен наблюдател.

HHristov не препоръчвай нещо , което не си тренирал ти (говоря за бойните изкуства) , защото Kick-box освен ако не си ЧУДО в краката и доста практика на улицата просто са ти ....
    Това , което става за улицата е : WT,Muay-tai,Box (но без триковете , а просто добри и точни удари),Борба (най-лошия противник , ако си знае работата.. найстина е НАЙ-лошия..),Kudo (доста добро.. един приятел го тренира , но ПОСТОЯННО си идва с ливали петна по краката и тялото..) .. Kick Box -a е на точкова система , и точно като го подбара един с бокс .. Горко му.

Ти знаеш ли с кво се занимавам ?
    Хъхъхъх да използваш крака на улицата е най-голямата глупост Никой кикбоксьор не би ползвал крака на улицата, а няма и нужда от тях Аз м-у тай бокс и кик бокс разлика освен лактите не виждам плус това те са 90% неприложими понеже много рядко се тренират...за борбата съм съгласен освен ако не е някоя шматка
    С бокс, бухалка, нож който и да те подбара мамата ти е ебана ако ще и да имаш 983568324562384568192568192 черни колана сеш'се

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си