- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Бременност на 19 :)
Ами да направих си тест и беше полужителен.
За образованието не знам, защо трябва да оставам без такова, просто малко ще го забавя.
За фактора родители, имаме си го и от негова и от моя страна, но съм сигурна, че ще ни подрепят.
А пък относно приятелят ми той знае за това, аз му казах и той го прие страшно нормално. Даже се зарадва много.![]()
Относно това, че може след време да се разделиме с приятелят ми, то може още 25 години да сме заедно и на 26 пак да се разделим. Това никой не може да го знае.И съм сигорна, че бебчо няма да е причината.
![]()
Не ПрОщАвАм И зА нИщО нЕ сЪжАлЯвАм.С вИсОкО вДиГнАтA гЛаВa ВиНаГи ПрОдЪлЖаВаМ! На ниКой нЕ пОдРъЖаВаМ и СеБе сИ оТсТоЯаВаМ! ТъПиТе кУ*Ки Не ПрИзНаВаМ,а ГоЛеМиТе НаДуВкИ с НаДсМеШкА оТмИнАвАм!!!
Честито да ви е. Пожелавам ви щастие.И все пак не занемарявай напълно образованието ти. Не казвам, че задължително ще се разделите с гаджето, но все пак трябва да имаш сигурност за себе си, ако това стане, че ще можеш да си самостоятелна. Хората се променят и не знаеш какво ще е 5 години от сега.
Първоначално написано от miss_kiss181
Лека бременност .. и жив и здрав сладък бебчооооПожелавам ти много успех и щастие в бъдещето семейство
![]()
еххх и аз как искам един красив брак и едно малко същество направено с огромна любов. Кога ще ми дойде времето и на мен![]()
Поздравления! Дано тримата сте много щастливи :P
Така е,сега вика,че образованието ще се забави.Ама като се роди детето ще започнат грижите и така нататък,никак няма да и е лесно и тогава друга песен ще запее. Според мен си е доста рано,на нейно място на всяка цена бих махнала детето,защото не бих се пропиляла младостта и образованието било то за собственото ми дете. Но щом е решила,че ще го задържи. Айде мацко успех в семейния живот и дано не съжеляваш някой ден за решението си. П.С. Ще ни поканиш на сватбата,нали ?Първоначално написано от gia_sena_mono
![]()
По принцип би могла да продължи образованието се след това,ама ужасно много материал се изпуска и се изискват адски много усилия. Знам,защото баща ми е кандидатствал на 21 години,щот са го взели в казармата след дск и ми е разказвал,че по цели нощи не е спал,за да си вземе изпитите по математика. Не му е било никак лесноПървоначално написано от miminko
. Но пак си остава проблема-неизживяна младост. На нейните години би трябвало да се забавлява, вместо това тя ще се грижи за детето си... Пък и не е сигурно,че с приятеля и ще останат заедно. Представи си какво ще е ако си самотна млада майка с дете
. Не го пиша всичко това,за да се откаже,да пометне или нещо такова,просто така стоят нещата,не съм го измислила аз.
Абе спрете с тая неизживяна младост. Всеки сам си решава кога да приключи с глупостите и да започне живота на голям човек. Ако зависеше от мен и имах тая възможност аз самата и на 17 съм готова да си имам семейство, чувствам, че искам точно това.Първоначално написано от whitediamond
В крайна сметка баща ти ги е взел тия изпити нали?
И както тя сама каза, могат да се разделят и утре и след 10 години, тя си го познава и знае как стоят нещата във връзката им.
Оставете момичето да е щастливо с решението си. Детето е дар, не бреме![]()
Според мен детето хем е дар, хем е бреме. Факт е, че ще се претрепе с грижи по него и ще й е много трудно да го отглежда и възпитава (като на всяка майка), но при нея ще е по-тежко, защото е по-младичка, и ще трябва да мисли не само за образованието си и за себе си, а за семейството си. Но все пак ще го обича и ще се радва, че го има. Не пиша с цел да разубедя авторката, струва ми се, че някак не отдава значение на тези неща, а трябва да знае, че ще й е много трудно. Веднъж поеме ли отговорността, няма връщане назад.Първоначално написано от kremen4eto
Ами според мен не си чак толкова малка а и щом имаш сериозен приятел който ще поеме отговорност..Какво пък и моята майка е била на 19 когато е забжременяла![]()
Аз никога не съм си мислила, че ще е лесно. Само че на всяка майка и е трудно, но ако всички расъждаваха така просто нямаше да ме има нито мен, нито вас.
Относно образованието, само за това че повечето майки прекъсват образованието си и после не го продължават, не означава, че и аз ще съм така.
А пък относно трудностите и младите майки, майка ми на 20 год. е била разведена с брат ми на 2 годинки, живеели са сами и са се оправяли. След това и мен ме е отгледала сама, защото баща ми е починал, когато съм била на 3 год.
Така че аз ли няма да се оправя, където положението ми е много по-добро от нейното.![]()
Не ПрОщАвАм И зА нИщО нЕ сЪжАлЯвАм.С вИсОкО вДиГнАтA гЛаВa ВиНаГи ПрОдЪлЖаВаМ! На ниКой нЕ пОдРъЖаВаМ и СеБе сИ оТсТоЯаВаМ! ТъПиТе кУ*Ки Не ПрИзНаВаМ,а ГоЛеМиТе НаДуВкИ с НаДсМеШкА оТмИнАвАм!!!
само мога да ти кажа ПОЗДРАВЛЕНИЯ!!! Пожелавам ти леко раждане и да се роди здраво хубаво бебче !И се надявам приятеля ти да не те изостави заради това бебе , казваш че се е зарадвал но по-добре си поговорете.. ако не сте де .. а сега си затварям устата
успехи !!
![]()
“Gravitation cannot be held responsible for people falling in love. How on earth can you explain in terms of chemistry and physics so important a biological phenomenon as first love? Put your hand on a stove for a minute and it seems like an hour. Sit with that special girl for an hour and it seems like a minute. That's relativity.”
-Albert Einstein
Поздравления за решението! Светни ни как си поднесла тази новина на родителското тяло.![]()
Консултирай се с АГ дали да пиеш фолат /малко след дъжд качулка, но все пак./Леко бременеене!
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Поздравления ! Пожелавам ти лека бременност и детето ви да се роди живо и здраво ! Също така, много щастие ви желая !. . Чакаме след 9 месеца да ни се похвалиш и да ни кажеш какъв е пола на детето (е то може и след 3,4 месец да го разбереш . . ) .
ЧеститоПървоначално написано от miss_kiss181
![]()
Познавам много майки родили на твоята възраст.Повечето вече и висше завършиха,други си развиха собствен бизнес и не съжаляват,че тогава са прекъснали ученето за малко....![]()
Както винаги ще бъда дребнава и ще запитам: как, да му се невиди, ще влезеш в университет с този правопис?Информативно питам, наби ми се в очите.
Иначе... да. Честито ти детенце и щастлив семеен живот.![]()
дано не си чела глупостите на повечето съфорумци, както аз направих(и сбърках). че аз, ако не бях във форума от сума ти години и не знаех какви дребни душици сте повечето, да съм се отказала да имам и мъж, и дете, и семейство!ще си вземе образованието задочно, ако изобщо има желание по-нататък да си го вземе. тъпия довод с будуването по цяла нощ - че то и студентите на по 20-21-22 имат тоя проблем.
боже, толкова е глупаво! а кой дава гаранция, че примерно, ако сега(недай си Боже) девойката направи аборт и започне да следва, кой дава гаранция, че един ден ще стане нещо от нея? всичко е толкова относително... едно бебе, ако е желано, никога не тежи. и никога не проваля бъдещето. грижите по детенце могат да ти изчерпват силите и на 15, и на 35. въпросът е кой как ще го приеме. това, че вие сте егоисти и не можете едни яйца да си забъркате, не значи че връстничката ви не може да се грижи за бебе. колкото до довода за неизживяната младост: че тя и на 40 да го роди това дете, ако си е комплексарка, ще прави простотии и тогава, така че...
изобщо не съм на мнение, че с детето животът ти спира и младостта ти си заминава. ако се изживява човек като жертва - тогава да. но едно младо семейство винаги може да си излиза с приятели, да ходи по дискотеки и да си води пълноценен сексуален живот и с наличието на дете.
авторке, отново честито и марш към фоума на бгмама.![]()
mArMaLaDkA, много розово виждаш света.
Това човек да е с трезва преценка не го прави егоист. Бъркането на яйца и пърженето на картофи е занимание за петокласници, но може ли петокласник да гледа бебе?!
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
така зададен въпросът: не, естествено, че не може.
не мисля, че гледам през розови очила, но щом така смяташ - добре. не смятам обаче за по-добрият вариант да се случи нещо такова на мен, да се депресирам и тревожа как животът ми е свършил и как образованието ми отива на кино. истината е, че от една страна наистина едно бебе може да ти пропилее шансовете за добро висше, ако си решила да учиш в чужбина. но пък колко хора имат възможност да ги приемат първо в чуждестранен университет и после, да си плащат високите такси?
да, наистина има възможност авторката да се превърне в мрънкаща комплексирана женица след 10 години; да, има възможност тя да не може да оцени какво има и т.н., и все пак - винаги ли трябва първо минусите да се гледат?
Таткото какво мисли по въпроса. И двамата сте много млади. Незнам... кофти ситуация![]()
mArMaLaDkA, аз дето съм на 24-5 смятам, че едно бебе близките 3 години, би ми създало много проблеми и трудности. Докторант съм и следващите 3 години трябва да пиша дисертация, а не да сменям пелени. Не, няма да направя аборт ако се случи, ама би ми попречило в голяма степен, би забавило развитието ми,а може и в по-късен етап да ме откаже да пиша. И да, на 25 със стабилна връзка аз пак се притеснявам и депресирам от закъснението на менструацията ми, защото сега не е моментът да имам деца, а да се развивам.
Към авторката, честито и евала за смелото решение. Преди 3 години бях на мнение, че ако забременея ще направя аборт, а бях на 21-22. То не, че сега съм по-готова за деца, ама тогава съвсем не бях. На твоята възраст не бих се решила да имам дете. Желая ти здраве и безпроблемна бременност. Чакаме те в раздел Бъдещи майки.
За всеки е индивидуално. Но щом вече е решила да го задържи,да се оправя. Докторант ако не се лъжа някаква научна степен ли се падаше,ако може да ми светнеш. Иначе аз уча техническа специалност и не мога да си позволя няколко месеца почивка,то какво остава 2-3 години и си губя квалификациятаПървоначално написано от krem4et0
.
Да, обучавам се за образователно-научната степен доктор. Също по наука, която е доста динамична - приложение на изчислителната техника в икономиката....1 година пропуск може и да е фатален!
Хубавото е, че не е започвала да следва, за да не се налага да прекъсва, да завършва с други студенти и прочие. Лошото е, че покрай бебето може да не й дойде музата да учи изобщо. А със средно образование, много трудно би се реализирала.
Работиш ли? Работила ли си? Как ще се издържаш, когато не си работоспособна?
^krem4et0, зарежи. Вече разбрахме, че не можем да си забъркаме яйца, че сме егоисти и т. н.![]()