- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Бременност на 19 :)
Сега бавно и внимателно прочети първия пост:Просто искам да питам нормално ли е да съм толкова уплашена, ако съм бременна няма да го махна, но много неща ще се променят и си е стряскащо. Но пък от друга стана не съм на 14 и мисля, че дори да има нещо ще се справим.Първоначално написано от holypotatoes
Пита ли те някъде способна ли е,достатъчно грамотна ли е и т.н. да отгледа детето си?Спри да налагаш само твоето мнение.Годините не са гаранция и на 25 и на 30 да е пак може да не стане нищо от детето и.
айде толкова от мене то е ясно,че на теб на черното бяло не може да се каже.
Ехооооооо.
Това си е мойто коментарче ще си налагам мнението колкото си искам.
В твойто коментарче налагай своето мнение.
Големи сте ми моралисти.
Ако тоооолкова те интересуваше темата нямаше да направиш с мен тоя офтопик, така че без глупости.
нормално е да се шашкаш все пак става въпрос за дете... ако имаш подкрепата на хората около теб няма нищо лошо в това да си бременна било то на 19 години. Мен мама ме е родила на 19 сестра ми на 23 а брат ми на 31.. и смея да твърдя имаме отлични отношения, не знам дали е заради това, че не е голяма разликата в годините ни или просто тя си е такава.Чувствам я като приятелка. Просто се радвам, че имаме такива взаимоотношения, с което повечето ми приятелки не могат да се похвалят относно техните майки.
Мен може никой да не ме е питал, но пишеш в моята тема, така, че ако обичаш ..... темата не беше тази, която ти захвана.Първоначално написано от holypotatoes
![]()
Не ПрОщАвАм И зА нИщО нЕ сЪжАлЯвАм.С вИсОкО вДиГнАтA гЛаВa ВиНаГи ПрОдЪлЖаВаМ! На ниКой нЕ пОдРъЖаВаМ и СеБе сИ оТсТоЯаВаМ! ТъПиТе кУ*Ки Не ПрИзНаВаМ,а ГоЛеМиТе НаДуВкИ с НаДсМеШкА оТмИнАвАм!!!
Повечето от родителите ни, са ни родили на по 19-20 години, но не всички сме станали дебили, защото те са били толкова млади, нали? Това дали ще стане нещо от детето ми, зависи от мен и от баща му, като хора и като личности, а не засиви от това дали сме на 19 или на 39 години.![]()
Лично мое скромно мнение. Колкото и да съм уплашена мисля, че все пак ще успея да му дам поне възпитание.
Не ПрОщАвАм И зА нИщО нЕ сЪжАлЯвАм.С вИсОкО вДиГнАтA гЛаВa ВиНаГи ПрОдЪлЖаВаМ! На ниКой нЕ пОдРъЖаВаМ и СеБе сИ оТсТоЯаВаМ! ТъПиТе кУ*Ки Не ПрИзНаВаМ,а ГоЛеМиТе НаДуВкИ с НаДсМеШкА оТмИнАвАм!!!
Еми повечето сте дебили, определено. ;д;д;д Не знам вече дали е заради родителите ви. Моите наборчета пък повечето са раждани от по- зрели хора.
Ами не мисля, че е кой знае колко зряло, да говориш за човек, който не познаваш. Но щом казваш, може и да съм дебил, твое собствено мнение си е.Първоначално написано от holypotatoes
![]()
![]()
![]()
аз мога само да ти кажа да си задържиш детенцето ии колкото и да си уплачена всичко е временно спокойно успех![]()
и аз съм на 19 и моя приятел също последния път свърши в мен ,не питайте как стана просто стана.Това беше 2 дни след като ми свърши цикъла и шанса да съм била в уволация е много малък.След всичко прочетено тук определено това ще е за първи и последен път в близките няколко години.Каквото и да си говорим всички знаем ,че не сме готови на тези години за нещо такова.И само се надявам ,че няма да е сега ,до скоро си мислих,че няма да е голям проблем,но реално погледнато е точно така.А за авторката изкренно се надявам да се справиш .Първоначално написано от miss_kiss181
sleda ot lubovta
Нормално е да си уплашена,всеки човек се страхува от неизвестното.Но няма защо.Ако се обичате и двамата искате това дете не виждам причина да не се справите :P
Успех![]()
Намерила си в кой форум да пишеш.
Way, way down inside, I'm gonna give you my love, I'm gonna give you every inch of my love,
Gonna give you my love.
http://www.last.fm/user/iommi55
Еми че какво му е на форума?хах
Е да вярно, че 60% от него са тийнеиджъри на по 15-17 години, но все пак и аз не съм много по-голяма така че, защо не тук?
Лелеее колкоо са ми смешни тези хора които си мислят че на 19 год е съвсем рано .Не казвам, че е перфектната възраст . . Всеки решава сам за себе си . . Какво да кажем като преди майките ни са ни раждали на по 19 - 20 год. ? . .Казвате, че България била " пропадала " заради тези неща, че хората раждали много рано . .Това, че вие смятате така не значи, че всички мислят така и че България не струва . . Не се научихте, че хората сами решават за себе си
. . Това момиче, което е бременно и което живее с приятеля си и е с него от 4год. й свалям шапка . . Какво по-хубаво децата да имат млади майка с които добре да се разбират
. . Или какво дайте цял живот да учим и да купонясваме пък семейството ще стане на 30-35 годинки
. . Толкова много хора познавам които са по на 30 и няколко години и все още не създали семейство, а чакат да завършат . . Според мен това е просто ужасно . . Е, както казах по-нагоре всеки решава за себе си . . Хора не мога да ви разбера : казвате, че преди е било по-добре, а ми тогава защо се дразните днес, че хората раждали прекалено млади . . Преди е било такаа . . Ето баба ми се е оженила на 17 години . . И какво сега да я смятам за някаква шантаваа ли какво не мога да разбера ?
![]()
.. Бубо, бубо да не стане грубо ? .. Бубаа лази да не те прегазии !? [ musicc ]
Маце, не се притеснявай. Аз съм на 18 и опитвам да забременея.Хич не ме интересува чуждото мнение, важното е, че аз си го усещам така и го искам. Решението ми не е моментно и просто каприз. Нормално е да си уплашена, макар и малко. Все пак това е ново начало и променя живота ти коренно.Щом си готова, няма от какво да се притесняваш. Темата е стара, както виждам. Бременна ли си, че нямах време да я чета цялата?
Да обичаш значи да страдаш!
Пффф да бяха мойте родители на 35-6 години ся нямаше теми като секса да са табу, да са такива задръстени и смотани ама както и да е![]()
Майка ми е за манастира направо![]()
Първоначално написано от xCutOutMyTearsx
Дай като баба се е оженила на 16-17 и ние така да се заженим. Тъкмо бала и сватбата ще са на един ден. Да народим сума ти челяд и после да се чудим как да ги отглеждаме. Затова е имало висока смъртност - правили деца, правили, че се забравили и после ги пратят на къра и те да бачкат. И я оцелеят всичките, я не, колкото и грубо да звучи.
Тя затова и баба е учила до 4-5 клас и е работила на полето цял живот.
Така, че аз съм на мнение - учи си, завърши си, намери си добре платена работа, осигури си нормални условия на живот, поживей си и тогава мисли децата. Те децата не идват по поръчка, ама ако не те "изненадат" по-рано от предвиденото, си живей.
Да родиш на 30-35 не е като да родиш на 65!
Две хубави очи. Душата на дете
в две хубави очи; - музика - лъчи.
Не искат и не обещават те...
Поздравления и от мен, и браво за решението! Аз самата съм на 18 години и с гаджето ми сме заедно от 2 ... Ако имахме възможност бихме се изнесли да живеем заедно ... още на секундата ... Според мен на 19 години е много рано за дете, но щом се поставя на мястото ти, веднага разбирам, че никога няма да убия собственото ни дете, само защото някой си така смята ... Ще постъпя точно като теб ... А иначе (ако не станат гафове) се надявам и аз да имам свое семейство скоро ... чакам с нетърпение и да стана родител, но това по-късно .... Времето ще покаже ...
Много успех ти пожелавам, да имаш здраво бебенце и ти да си щастлива!
Марио
На майка ми и се струва абсурдно да роди на 35, на баща ми да има дете на тази възраст също. От гледна точка на детето. Баща ми казва "Ще стане на 15, аз ще съм на 50 и като ме видят с него ще ме мислят за дядо му и то ще се срамува от мен." Може на 19 да е малко рано, но на 35 пък е късно, особено за 1во дете. Така че спрете да давате тия съвети да се ражда на 30 и отгоре. Всичко може да върви със или без детето, изискват се желание и повечко усилия плюс малко странична помощ (баби, дядовци). Още веднъж ... успех, момичеПървоначално написано от gia_sena_mono
![]()
kremen4eto, второ дете съм, но родителите ми са били на 31 като съм се родила. Но вече минавайки 55, изобщо не приличат на мои дядо/баба. В днешно време средата възраст за първо дете се е качила доста и съвсем не е ненормално първото ти дете да е над 30. Не е много хубаво,ама...такъв е животът. Жените учат, работят, издигат се, а мъжете като цяло не бързат да зарежат младежкия живот. Честно да ти кажа аз съм на 25, знам че ми е време за дете, искам го, но изобщо не знам дали съм готова за това - финансово, психически, емоционално. Най-вече ми е трудно да си представя, че от мен ще зависи едно друго човешко същество.
Абе каква е тая мания сред 18-19 годишните да стават майки? Младостта и животът са пред вас, бъдещето - също. не, че животът ви ще свърши с появата на бебето, но не може да си позволите вече да сте безгрижни и безотговорни дори един ден.
В днешно време наистина повечето жени раждат около 30. Леля ми роди първото си дете на 35 а второто на 40. Ми не изглежда и не се чувства като лелка нито пък има такова мислене.Според мен всеки трябва да има дете когато се почувства готов за това.
Креми на мен знаеш ли как ми се иска да си имам сега едно бебче пък съм на 20. Никога не съм била много по купоните пък и кариеристка се оказа че не съм... Искам да се омъжа, да си завърша бакалавъра и да имам деца. Друго не ща.![]()
Просто бях потресена от мнението на едно 18 годишно момиче тук и в друга тема, че прави целенасочено дете. А и сега, гледайки финалът на Биг Брадър Фемили, се сещам за 17 годишната пикла Ванеса, която има бебе на половин година, родено съзнателно. От 12-13 годишна иска да забременее и се е разделила с "голямата си любов", защото той не е искал бебе. Тогава тя е била на 15. Да не говорим за недоразумението Елеонора Качанова, чийто мъж й направил бебе, за да я задържи (пак на 17 е била). Безотговорна и нелепа работа. Голямата ти мечта на 12-13-14 е да родиш.
Слънчице, няма лошо. И аз искам същото, но нямам възможността за това, преди да си стъпя на краката. Да не мислиш, че ме се навира между тия книги по цели дни, но това е средство, а не цел. Средството, за да постигна това, което наистина искам - дом, деца, семейство...А сега пак 3 години съм вързана с тая дисертация![]()
Да ти имам ограниченото мисленеПървоначално написано от kremen4eto
Кой нормален човек ще се срамува от родителите си,само защото са по-възрастни
Майка ми ме е родила на 36 години (не,че го е искала,просто е имала проблеми със зачеването) и сега си ми е супер.Дори понякога се чудя как може разликата ни да е толкова голяма,а начина ни на мислене да е толкова близък.В смисъл никога не ми е забранявала нещо и т.н.,а се очаква да е по-консервативна и "задръстена" ...![]()
Всичко си е до родител.Нашите ако ги видиш нито можеш да им дадеш тия години,нито нищо
Слънчице,чакай да мине сватбата ... Да покажеш снимки и чак после мисли за бъдещи съфорумници![]()
![]()
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
Майка ми роди най-малката ми сестра на 38. Тя е с много младежки дух и си се чувства супер. Даже още едно искаше ама не се получи а вече е късно (на 46 е). Малката пък я обожава и изобщо не й прави впечатление че им е толкова голяма разликата. Майката на любимия пък ми каза че нямала търпение децата й да пораснат и изобщо не разбира как майка ми на тия години е родила и й се е дундуркало бебе.
Зори чакам чакам ама организацията толкова ни куца че не знам. Добре че има още доста време.
Ами според мен тук всеки си е прав за себе си. Едни раждат на по 19-20 и се чувстват добре от това (в това число и аз) а други на по 35 и пак се чувстват добре. За мен златната възраст е 23-26 год. не знам защо, но мисля, че тогава човек е най-способен да гледа бебче. Нито е прекалено малък и неопитен, нито пък е прекалено възрастен. ЕЕЕ аз не влизам в тази златна среда, но все пактова малко бебче в мен си го обичам адски много още от сега.
![]()
![]()
![]()
Да ти е живо и здраво... И нека бъда обичано от малко... Желая ти успех... И само да ти кажа... Ти си изключително смела, за да предприемеш такова нещо... Ако се счита за спам... извинявам се.. : )))Първоначално написано от miss_kiss181
It's too late...