.
Отговор в тема
Страница 6 от 6 ПървиПърви ... 23456
Резултати от 126 до 139 от общо 139
    Аз казах как разсъждават майка ми и баща ми. Не, не мисля, че основният проблем ще е срамът от страна на детето (но имам такива познати, които се срамуват от възрастта на родителите си). Просто за мен съветът, че е най-правилно да родиш първото си дете след 30 е непонятен. Поради фактите, които изказвате ... както вече казах - всичко може да върви .. и детето и кариерата и животът.

Друг е въпросът, че аз нямам мечта да си 'живея живота', а да си създам семейство, в което да имам подкрепа и хармония и да си живея спокойно. Аз също искам дете, но съм малка и ще чакам. Съзнателно на 19 едва ли ще родя, но след като бременността е факт, няма смисъл да и изкарвате наяве всички негативи. Тя си има човек до себе си ... и други хора около себе си, има си любовта, има си сигурността. К'во повече?

Град
    Моят град е вашата столица!
    Лично аз съм против толко ранното майчинство. Ти ще си на 29, най-вероятно сервитьорка, защото няма начин да се изучиш с дете в ръце, на 30 надали ще ти се учи, еле пък на 35-6 да те вземат на работа ... Завърши си образованието и тогава мисли за деца, тва е моята гледна точка. Най-добрата възраст за деца според мен е 27-28 год ...

Мега фен Аватара на fear4o
    Град
    sf
    Цитирай Първоначално написано от DaKurlzz
    Лично аз съм против толко ранното майчинство. Ти ще си на 29, най-вероятно сервитьорка, защото няма начин да се изучиш с дете в ръце, на 30 надали ще ти се учи, еле пък на 35-6 да те вземат на работа ... Завърши си образованието и тогава мисли за деца, тва е моята гледна точка. Най-добрата възраст за деца според мен е 27-28 год ...
    Естествено, че има начин! Трябва й само амбиция и воля!
    thegreenzombie- ma lil' sis
    Цитирай Първоначално написано от dinqta
    за растеж на ръста
    Цитирай Първоначално написано от ledenakrasota
    заразени вируса.

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Вижте сега, на 24-25 спокойно може да сте си взели живота в ръце - завършили сте, започнали сте работа някъде, но идва другото НО. Сега ми предстои да заживея с половинката си. И просто искам да си живея само с него известно време. Да се наслаждаваме един на друг, да се наслаждаваме на независимостта си, на новите си покупки, на жилището си, на живота ни като двойка. Искам да изживея и това. Може да е само няколко месеца, може и 1-2 години, но просто искам да минем и през това. Да го наречем меден месец Искаме бебе, но просто не сега! Сега искаме да сме просто заедно.
    Не и въпросът до кариера, но когато си предприел някакви крачки, трябва да оправдаеш очакванията и гласуваното доверие. Разбира се, ако стане, никой няма да ми каже нищо, но вече неколкократно ми беше заявено да изчакам да защитя и тогава да раждам. Тъпо, но факт.
    Не съм болна кариеристка, не искам личния ми живот да страда за сметка на работата. Но понякога просто е трудно да съвместиш еднакво добре двете неща. Не, че е невъзможно да следваш на 25-30, но мозъкът вече е на друга вълна, а и се учи и запомня по-трудно. Губиш и навикът да четеш. Може да ви е смешно, но аз само за 1 година толкова бях загубила този навик, че после седмици ми трябваха да се науча да се съсредоточавам и да осмислям това, което чета по същия начин. И да, по-трудно запомням, отколкото на 19.

Цитирай Първоначално написано от DaKurlzz
    Уважам мнението ти разбира се, но аз няма да прекъсвам образованието си. Много мислих и много го обсъждахме с приятелят ми и в крайна сметка решихме, че е по-добре да не прекъсвам. Ако прекъсна евентуално, поради някаква причина, то ще е за 1 семестър най-много, който не мисля, че след това ще наваксам трудно. Естествено не очаквам да ми е лесно и всичко да е песен, но пък аз винаги съм оптимист и мисля, че ще се справя и с детето и с ученето. Още повече няма да съм единствената майка в Академията, в която уча.
    А това, че на 29 ще съм сервитиорка, това никой не може да каже. Не те разбрах каква връска има детето с работата ми след 10 години. При положение, че аз няма да прекъсвам или поне не за много време и ще си имам образованието и т.н.
    Не ПрОщАвАм И зА нИщО нЕ сЪжАлЯвАм.С вИсОкО вДиГнАтA гЛаВa ВиНаГи ПрОдЪлЖаВаМ! На ниКой нЕ пОдРъЖаВаМ и СеБе сИ оТсТоЯаВаМ! ТъПиТе кУ*Ки Не ПрИзНаВаМ,а ГоЛеМиТе НаДуВкИ с НаДсМеШкА оТмИнАвАм!!!

Аз съм 11 клас и едно момиче от класа ми тоест набор 92 роди началото на тази година. Те с приятеля и си живееха отделно там имаха с филми ама тяхна си работа. Забременя тази учебна година не идваше на даскало и си роди детето. Учи в къщи и ходи само на изпити в даскало и ще си вземе средното образование. Видях и бебчето - уникалното слънце !! Едно усмихнато сладичко.. И въпреди че тя сеха е на 18 се грижи страхотно за него а също така и родителитеи и помагат. Наистина малко е странно дори и тя ми каза че не може да се въприеме като майка.. Но какво пък. Аз не съм против. Няма определена възраст за ставане на майка Когато се чуства една жена готова ето това е момента. Една може да се почувтства на 20 друга на 30.. мисля че е строго индивидуално.. А за образованието да.. хубаво е първо да се учи да се намери работа и тогава да се мисли.

готова за майка се чувстваш тогава, когато ти дойде до главата коктейл от хормони ти навлиза в мозъка и изведнъж ставаш готов природата си знае работата

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    18 рядко имат деца, защото са готови да стават майки. При огромния процент са забременели случайно и са решили да запазят детето си. Не говора за преди 20-30 години, а сега.

По тази тема мога да изпиша ромаани..Първо, честито! Второ, няма как да не се изплашиш, все пак бременноста не е като да си вземеш животинче и като ти писне-хайде в зоо магазина. Щом искаш да запазиш детето, още по-добре, след около 9 месеца (казвам "около", защото периода не винаги е точно девет месеца).
    Ето няколко съвета, които се надявам да помогнат:
    -първите месеци се разхождай по 15-тина минутки,но много бавно и внимателно.Последните месеци гледай да си винаги с някого до себе си, за да не те изненада бебчето, когато си сама и далеч от болницата.
    -ще имаш малко киселини в стомаха, затова спри пикантната храна, яж по-честичко и спри алкохола и цигарите
    -носи широки дрехи, за да е комфортно и на теб и на бебето
    -пий повечко течности
    -гледай да не пиеш много лекарства, освен ако гинекологът не ти е препоръчал нещо
    -не вдигай тежки неща и никога не слагай преносимия компютър върху коремчето си
    -може кожата ти да се омазни, затова я почиствай и поддържай много добре
    -хапвай повечко плодове
    -ходи на зъболекар всеки месец от бременноста, защото венците ти ще започнат да кървят(това е нормално)
    -приемай повече калций, за да избегнеш споменатото кървене
    -ако пиеш кафе, намали го на една чашка на ден
    -за да не отекат краката ти, повдигай ги на 2 възглавници
    ...ии това е общо взето, помош може да намериш и в bg-mamma

Браво за решението,което си взела.Всеки на твое място,трябва да постъпи така.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си