- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Бременност на 19 :)
Аз казах как разсъждават майка ми и баща ми. Не, не мисля, че основният проблем ще е срамът от страна на детето (но имам такива познати, които се срамуват от възрастта на родителите си). Просто за мен съветът, че е най-правилно да родиш първото си дете след 30 е непонятен. Поради фактите, които изказвате ... както вече казах - всичко може да върви .. и детето и кариерата и животът.
Друг е въпросът, че аз нямам мечта да си 'живея живота', а да си създам семейство, в което да имам подкрепа и хармония и да си живея спокойно. Аз също искам дете, но съм малка и ще чакам. Съзнателно на 19 едва ли ще родя, но след като бременността е факт, няма смисъл да и изкарвате наяве всички негативи. Тя си има човек до себе си ... и други хора около себе си, има си любовта, има си сигурността. К'во повече?
Лично аз съм против толко ранното майчинство. Ти ще си на 29, най-вероятно сервитьорка, защото няма начин да се изучиш с дете в ръце, на 30 надали ще ти се учи, еле пък на 35-6 да те вземат на работа ... Завърши си образованието и тогава мисли за деца, тва е моята гледна точка. Най-добрата възраст за деца според мен е 27-28 год ...![]()
Естествено, че има начин! Трябва й само амбиция и воля!Първоначално написано от DaKurlzz
thegreenzombie- ma lil' sis![]()
Първоначално написано от dinqta
Първоначално написано от ledenakrasota
Вижте сега, на 24-25 спокойно може да сте си взели живота в ръце - завършили сте, започнали сте работа някъде, но идва другото НО. Сега ми предстои да заживея с половинката си. И просто искам да си живея само с него известно време. Да се наслаждаваме един на друг, да се наслаждаваме на независимостта си, на новите си покупки, на жилището си, на живота ни като двойка. Искам да изживея и това. Може да е само няколко месеца, може и 1-2 години, но просто искам да минем и през това. Да го наречем меден месецИскаме бебе, но просто не сега! Сега искаме да сме просто заедно.
Не и въпросът до кариера, но когато си предприел някакви крачки, трябва да оправдаеш очакванията и гласуваното доверие. Разбира се, ако стане, никой няма да ми каже нищо, но вече неколкократно ми беше заявено да изчакам да защитя и тогава да раждам. Тъпо, но факт.
Не съм болна кариеристка, не искам личния ми живот да страда за сметка на работата. Но понякога просто е трудно да съвместиш еднакво добре двете неща. Не, че е невъзможно да следваш на 25-30, но мозъкът вече е на друга вълна, а и се учи и запомня по-трудно. Губиш и навикът да четеш. Може да ви е смешно, но аз само за 1 година толкова бях загубила този навик, че после седмици ми трябваха да се науча да се съсредоточавам и да осмислям това, което чета по същия начин. И да, по-трудно запомням, отколкото на 19.
Уважам мнението ти разбира се, но аз няма да прекъсвам образованието си. Много мислих и много го обсъждахме с приятелят ми и в крайна сметка решихме, че е по-добре да не прекъсвам. Ако прекъсна евентуално, поради някаква причина, то ще е за 1 семестър най-много, който не мисля, че след това ще наваксам трудно. Естествено не очаквам да ми е лесно и всичко да е песен, но пък аз винаги съм оптимист и мисля, че ще се справя и с детето и с ученето. Още повече няма да съм единствената майка в Академията, в която уча.Първоначално написано от DaKurlzz
А това, че на 29 ще съм сервитиорка, това никой не може да каже. Не те разбрах каква връска има детето с работата ми след 10 години. При положение, че аз няма да прекъсвам или поне не за много време и ще си имам образованието и т.н.
Не ПрОщАвАм И зА нИщО нЕ сЪжАлЯвАм.С вИсОкО вДиГнАтA гЛаВa ВиНаГи ПрОдЪлЖаВаМ! На ниКой нЕ пОдРъЖаВаМ и СеБе сИ оТсТоЯаВаМ! ТъПиТе кУ*Ки Не ПрИзНаВаМ,а ГоЛеМиТе НаДуВкИ с НаДсМеШкА оТмИнАвАм!!!
Аз съм 11 клас и едно момиче от класа ми тоест набор 92 роди началото на тази година. Те с приятеля и си живееха отделно там имаха с филми ама тяхна си работа. Забременя тази учебна година не идваше на даскало и си роди детето. Учи в къщи и ходи само на изпити в даскало и ще си вземе средното образование. Видях и бебчето - уникалното слънце !! Едно усмихнато сладичко.. И въпреди че тя сеха е на 18 се грижи страхотно за него а също така и родителитеи и помагат. Наистина малко е странно дори и тя ми каза че не може да се въприеме като майка.. Но какво пък. Аз не съм против. Няма определена възраст за ставане на майкаКогато се чуства една жена готова ето това е момента. Една може да се почувтства на 20 друга на 30.. мисля че е строго индивидуално.. А за образованието да.. хубаво е първо да се учи да се намери работа и тогава да се мисли.
готова за майка се чувстваш тогава, когато ти дойде до главатакоктейл от хормони ти навлиза в мозъка и изведнъж ставаш готов
природата си знае работата
По тази тема мога да изпиша ромаани..Първо, честито! Второ, няма как да не се изплашиш, все пак бременноста не е като да си вземеш животинче и като ти писне-хайде в зоо магазина. Щом искаш да запазиш детето, още по-добре, след около 9 месеца (казвам "около", защото периода не винаги е точно девет месеца).![]()
Ето няколко съвета, които се надявам да помогнат:
-първите месеци се разхождай по 15-тина минутки,но много бавно и внимателно.Последните месеци гледай да си винаги с някого до себе си, за да не те изненада бебчето, когато си сама и далеч от болницата.
-ще имаш малко киселини в стомаха, затова спри пикантната храна, яж по-честичко и спри алкохола и цигарите
-носи широки дрехи, за да е комфортно и на теб и на бебето
-пий повечко течности
-гледай да не пиеш много лекарства, освен ако гинекологът не ти е препоръчал нещо
-не вдигай тежки неща и никога не слагай преносимия компютър върху коремчето си
-може кожата ти да се омазни, затова я почиствай и поддържай много добре
-хапвай повечко плодове
-ходи на зъболекар всеки месец от бременноста, защото венците ти ще започнат да кървят(това е нормално)
-приемай повече калций, за да избегнеш споменатото кървене
-ако пиеш кафе, намали го на една чашка на ден
-за да не отекат краката ти, повдигай ги на 2 възглавници
...ии това е общо взето, помош може да намериш и в bg-mamma
![]()
Браво за решението,което си взела.Всеки на твое място,трябва да постъпи така.